Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

«Πλένω τα αθλητικά παπούτσια στο πλυντήριο πιάτων – Πολλοί το θεωρούν αηδιαστικό, αλλά εγώ πιστεύω ότι είναι έξυπνη λύση» – Τι αποκαλύπτει γυναίκα

 


Κανείς δεν απολαμβάνει να τρίβει για ώρες τα βρώμικα παπούτσια μέχρι να καθαρίσουν. Μια ειδικός στον καθαρισμό αποκάλυψε ένα έξυπνο κόλπο για τα γεμάτα λάσπη αθλητικά παπούτσια. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να εξοικονομήσετε πολύ χρόνο, σύμφωνα με την ίδια.

Η 55χρονη Wendy Glancy, από το Cambridge, βαρέθηκε τα αμέτρητα ζευγάρια λασπωμένα αθλητικά παπούτσια που γέμιζαν το σπίτι της, οπότε αποφάσισε να τα βάλει στο πλυντήριο πιάτων της. Αφού είδε το κόλπο στο διαδίκτυο, έβαλε πολλά ζευγάρια γεμάτα χώμα και γρασίδι στο πλυντήριο πιάτων.

Παρόλο που κάποιοι χρήστες των social media θεώρησαν την ιδέα “αηδιαστική και ανθυγιεινή”, η Wendy ήταν ενθουσιασμένη με τα αποτελέσματα. «Αν σας αηδιάζει, μην το κάνετε», είπε με χιούμορ.

Ένας χρήστης στα social media έγραψε: «Γι’ αυτό δεν θα έτρωγα ποτέ σπίτι κανενός, είναι αηδιαστικό». «Σε όλα τα επίπεδα λάθος και ανθυγιεινό», είπε θυμωμένος ένας άλλος χρήστης. «Πώς μπορείς να ξαναφάς από πιάτα που έχουν πλυθεί εκεί μέσα;». «Σίγουρα δεν θα βάλεις και τις κατσαρόλες σου εκεί μέσα τώρα;» ρώτησε ένας τρίτος χρήστης.

Πλύσιμο παπουτσιών στο πλυντήριο πιάτων: Λύση ή καταστροφή;

Πολλοί άνθρωποι, κουρασμένοι από το επίπονο καθάρισμα των παπουτσιών στο χέρι, τα βάζουν απλά στο πλυντήριο πιάτων για να γλιτώσουν χρόνο και κόπο.

Ο συνδυασμός της υψηλής θερμοκρασίας και της ισχυρής πίεσης του νερού μπορεί να προκαλέσει ζημιές μακροπρόθεσμα, ωστόσο πολλοί χρήστες μένουν ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα και συνεχίζουν να πλένουν έτσι τα παπούτσια τους.

Τι δεν πρέπει να βάζετε στο πλυντήριο πιάτων

Ενώ τα αθλητικά παπούτσια μπορεί να αντέξουν μια πλύση στο πλυντήριο, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι υπάρχουν πολλά άλλα αντικείμενα που δεν πρέπει ποτέ να μπαίνουν στο πλυντήριο πιάτων και χρειάζονται πλύσιμο στο χέρι.  Μερικά από αυτά είναι:

  • Επαγγελματικά μαχαίρια
  • Ξύλινα είδη κουζίνας
  • Σκεύη από σίδηρο
  • Είδη με επένδυση τεφλόν και πορσελάνη
  • Ποτήρια θερμός

Επαγγελματικά μαχαίρια: Ο συνδυασμός θερμότητας και πίεσης δεν ωφελεί τα μαχαίρια υψηλής ποιότητας. Το πλυντήριο πιάτων μπορεί να καταστρέψει τόσο τις λεπίδες όσο και τις λαβές των μαχαιριών σας, οπότε για να διατηρήσετε την κοπτική τους ικανότητα, είναι προτιμότερο να τα πλένετε στο χέρι.

Ξύλινα είδη: Είτε πρόκειται για ξύλινα κουτάλια, σανίδες κοπής ή μπολ, ο συνδυασμός ξύλου και πλυντηρίου πιάτων δεν είναι καλός. Το πλυντήριο πιάτων μπορεί να κάνει τα ξύλινα αντικείμενά σας να σκεβρώσουν και να σπάσουν.

Σκεύη από σίδηρο: Όπως γνωρίζει κάθε λάτρης του φαγητού, το νερό και ο σίδηρος δεν ταιριάζουν. Το πλυντήριο πιάτων όχι μόνο μπορεί να προκαλέσει σκουριά στο σκεύος από σίδηρο, αλλά η σκουριά μπορεί επίσης να μεταφερθεί σε άλλα αντικείμενα στον ίδιο κύκλο πλυντηρίου. Επιπλέον, τα απορρυπαντικά πλυντηρίου πιάτων και οι ισχυροί πίδακες νερού μπορούν γρήγορα να καταστρέψουν την επίστρωση στο τηγάνι σας.

Είδη με επένδυση τεφλόν και πορσελάνη: Ακόμα και αν αναγράφεται ότι είναι κατάλληλα για πλυντήριο πιάτων, οι ειδικοί συνιστούν να πλένετε στο χέρι οτιδήποτε είναι επικαλυμμένο με τεφλόν ή πορσελάνη, γιατί το πλυντήριο πιάτων μπορεί να φθείρει την επίστρωση πολύ πιο γρήγορα.

Ποτήρια θερμός: Τα περισσότερα ποτήρια θερμός διαθέτουν ένα ειδικό κενό αέρος που μονώνει τα ροφήματά σας και τα διατηρεί ζεστά ή κρύα. Το πλυντήριο πιάτων μπορεί να καταστρέψει αυτό το κενό, με αποτέλεσμα το θερμός σας να μην είναι αποτελεσματικό και να διαρρέει νερό από τα εσωτερικά τοιχώματά του. Επίσης, μπορεί να προκαλέσει φθορά στο εξωτερικό του ποτηριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις