Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

Σύζυγος είναι άνεργος αλλά αρνείται να βρει δουλειά – «Δεν μπορώ να στείλω βιογραφικά επειδή το σπίτι είναι ακατάστατο»

 


Οι δουλειές του σπιτιού είναι ένα ζήτημα που συνήθως προκαλεί προστριβές σε όλα τα ζευγάρια. Όταν και οι δύο σύντροφοι είναι πιεσμένοι από τον φόρτο και τις ευθύνες της εργασίας, οι αντοχές  φτάνουν στα όριά τους. Τι γίνεται, όμως, στην περίπτωση που ο ένας δουλεύει 50 ώρες την εβδομάδα και ο άλλος μόλις 10;

Εδώ και τρεις μήνες, ένας 27χρονος άνδρας, ο οποίος είναι παντρεμένος με μία συνομήλικη του αναζητά δουλειά πλήρους απασχόλησης.

Η γυναίκα, έχει την υποψία ότι, το διάστημα που είναι άνεργος, ο άνδρας της έχει κάνει αίτηση σε λιγότερες από 20 διαφορετικές θέσεις. Πρόσφατα, κατάφερε να βρει μία δουλειά μερικής απασχόλησης, δηλαδή 10 ώρες την εβδομάδα, και αυτήν με το ζόρι, αφού η γυναίκα του τον παρακάλεσε να βρει μία οποιαδήποτε δουλειά, έστω και προσωρινά.

Η ίδια έχει ωράριο πλήρους απασχόλησης, περίπου 50 ώρες την εβδομάδα. Ωστόσο ο μισθός της δεν αρκεί για να καλύψουν τα έξοδά τους. Γενικά, η γυναίκα έχει μία αρκετά απαιτητική δουλειά, η οποία την αγχώνει πολύ.

Γι’ αυτό, έφτασε στο σημείο να ζητήσει από τον άνδρα της να τη στηρίζει περισσότερο, ψάχνοντας να βρει δουλειά πλήρους ωραρίου. «Ήθελα να τον βοηθήσω να φτιάξει το βιογραφικό του, να στείλει αιτήσεις», εξηγεί η γυναίκα.

«Είπε ότι δήθεν δεν μπορεί να κάνει αιτήσεις επειδή το σπίτι είναι ακατάστατο»

«Μου απάντησε πως δεν μπορεί να συγκεντρωθεί να στείλει αιτήσεις όσο το σπίτι είναι ακατάστατο. Μετά, άρχισε να παραπονιέται επειδή δεν καθαρίζω καλά το σπίτι. Μού είπε ότι, δεν έχει χρόνο να καθαρίζει μόνος του το σπίτι επειδή δουλεύει part time, πηγαίνει για ψώνια και μαγειρεύει τρεις φορές την εβδομάδα», είπε η 27χρονη.

Και συνέχισε: «Εγώ πάλι, πιστεύω ότι έχει χρόνο αφού μέχρι τις 11 – 12 κοιμάται και προλαβαίνει να παρακολουθεί σειρές. Όταν του λέω ότι έχει χρόνο στη διάθεσή του και θα μπορούσε να καθαρίζει, όσο εγώ είμαι στη δουλειά, μου λέει ότι δεν μπορεί να καθαρίζει μόνος του επειδή έχει διάσπαση προσοχής».

Από την άλλη, ο άνδρας της θεωρεί ότι εκείνη είναι που θα μπορούσε να καθαρίζει περισσότερο. Η γυναίκα πιστεύει ότι έχουν χωρίσει ισότιμα τις δουλειές, εκτός από κάποια πράγματα που κάνει ο καθένας μόνος του.

Το σπίτι του ζευγαριού δεν είναι τόσο ακατάστατο αλλά η 27χρονη θεωρεί ότι θα μπορούσαν να το έχουν σε καλύτερη κατάσταση. Κάθε φορά που χρειάζεται να καθαρίσουν, ο άνδρας της γίνεται παθητικά επιθετικός, επιμένοντας ότι εκείνη πρέπει να κάνει τις δουλειές του σπιτιού.

Η ίδια θα ήθελε ο σύζυγος να κάνει περισσότερες δουλειές, από τη στιγμή που εκείνος δουλεύει λιγότερες ώρες. «Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω τώρα. Θέλω να τον βοηθήσω να βρει μία άλλη δουλειά», εξομολογείται η γυναίκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις