Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Η γυναίκα του γκρινιάζει που στηρίζει οικονομικά την ανάπηρη αδελφή του – «Της είπα ότι είναι εγωίστρια και αξιολύπητη»

 


Ένας συχνός λόγος εντάσεων και συγκρούσεων ανάμεσα στα ζευγάρια είναι τα οικονομικά. Κάποιες φορές, ένας σύντροφος αποφασίζει να βοηθήσει οικονομικά κάποιο μέλος της οικογένειάς του, το οποίο ενδέχεται να πυροδοτήσει καβγάδες.

Αυτήν είναι η κατάσταση με την οποία είναι αντιμέτωπος ένας άνδρας ο οποίος μαλώνει με τη γυναίκα του, που έχει θυμώσει καθώς εκείνος μαζεύει χρήματα για ν’ αγοράσει στην αδελφή του ένα προσθετικό μέλος. Το πιο απογοητευτικό είναι ότι, πριν από τον γάμο τους, ο άνδρας είχε ξεκαθαρίσει στη γυναίκα του ότι θα ενισχύει οικονομικά την αδελφή του για πάντα.

Ο άνδρας και η γυναίκα του είναι κοντά στα τριάντα και είναι παντρεμένοι εδώ και δύο χρόνια. Ο άνδρας δουλεύει από τα 21 του, ενώ το ζευγάρι δεν έχει παιδιά.

Από τότε που έπιασε την πρώτη του δουλειά, άρχισε να αποταμιεύει το 15% από τον μισθό του σε έναν ειδικό λογαριασμό.

«Σκοπός μου ήταν να μαζέψω χρήματα ώστε να καταφέρω να πάρω ένα καλής ποιότητας προσθετικό πόδι για την αδελφή μου, το πόδι της οποίας ακρωτηριάστηκε λόγω ενός ατυχήματος που είχε στα 16 της», είπε ο άνδρας. Η αδελφή του, περπατούσε με ένα χαμηλότερης ποιότητας προσθετικό μέλος, το οποίο είχε μόνο για αισθητικούς λόγους, μαζί με αναπηρικό καροτσάκι και πατερίτσες, για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο άνδρας ενημέρωσε τη γυναίκα του για τον σκοπό του και τις αποταμιεύσεις του, από τότε που ήταν ακόμη αρραβωνιασμένοι. Της ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει να μαζεύει χρήματα για την αδελφή του, για το υπόλοιπο της ζωής του.

«Στην αρχή δεν είχε πρόβλημα – μετά άλλαξε η στάση της»

Η γυναίκα του, δεν είχε πρόβλημα με την ιδέα – αντίθετα, έδειχνε να χαίρεται που ο άνδρας της είναι καλός αδελφός. Όμως, λίγο αργότερα, παντρεύτηκαν.

Πριν από περίπου έναν χρόνο, ο άνδρας τελικά κατάφερε να συγκεντρώσει τα χρήματα για να αγοράσει ένα υψηλής ποιότητας, ακριβό προσθετικό πόδι, ενώ αυτά που περίσσεψαν, αποφάσισε να της τα δώσει για φυσικοθεραπείες.

Ενώ η αδελφή του ένιωθε άβολα που εκείνος ξόδευε τόσο χρήματα για εκείνη, ο άνδρας δεν δέχτηκε ποτέ η αδελφή του ν’ αναλάβει αυτά τα έξοδα.

«Η ζωή της αδελφής μου έγινε πιο εύκολη. Έχει μια φυσιολογική ζωή»

«Την επόμενη χρονιά, τόσο ο άνδρας, όσο και η αδελφή του, συγκινήθηκαν πολύ με το καινούργιο προσθετικό μέλος. Η ζωή της έγινε πολύ ευκολότερη», εξηγεί ο άνδρας.

«Η αδελφή μου πλέον, μπορεί να περπατάει, να κάνει ποδήλατο, να χορεύει και να πηγαίνει για πεζοπορία. Με κάνει πολύ ευτυχισμένο. Με έχει ευχαριστήσει αμέτρητες φορές, έχει κλάψει από συγκίνηση. Θεωρώ ότι είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω. Πάντα ένιωθα τύψεις που η αδελφή μου ήταν εκείνη που έχασε το πόδι της και όχι εγώ».

Ο άνδρας συνέχισε να συγκεντρώνει χρήματα, τα οποία έβαζε στον ειδικό λογαριασμό για την αδελφή του καθώς αργότερα, το προσθετικό μέλος θα χρειαζόταν προσαρμογές. Η ποιότητα της ζωής της βελτιώθηκε όμως εξακολουθεί να χρειάζεται οικονομική στήριξη για τα ιατρικά της έξοδα.

Δυστυχώς ωστόσο, η γυναίκα του δεν είναι το ίδιο ενθουσιασμένη. Έχει θυμώσει που ο άνδρας της δίνει χρήματα για την αδελφή του.

«Της υπενθύμισα πολλές φορές ότι θα συνεχίσω να τη στηρίζω οικονομικά και θα βάζω χρήματα στον λογαριασμό της κάθε φορά που πληρώνομαι», εξηγεί ο άνδρας.

«Η οικονομική βοήθεια στην αδελφή μου δεν επηρεάζει την ποιότητα της ζωής μας, όμως πρόσφατα, η γυναίκα μου ανέφερε πάλι το θέμα και μου είπε ότι η αδελφή μου με θεωρεί δεδομένο».

Όταν το άκουσε αυτό, ο άνδρας έχασε την ψυχραιμία του και ξέσπασε στην γυναίκα του, λέγοντάς της ότι είναι απερίγραπτα εγωίστρια και αξιολύπητη. Εκείνο το βράδυ, κοιμήθηκε στον καναπέ και το πρωί που ξύπνησε, ένιωθε τύψεις επειδή ήταν η πρώτη φορά που της μιλούσε έτσι.

Τελικά, ζήτησαν ο ένας συγγνώμη από τον άλλο, όμως ο άνδρας δεν έχει ξεπεράσει το περιστατικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις