Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024

Άνδρος: Συνελήφθη ο καπετάνιος του πλοίου που φέρεται να σήκωσε την μπουκαπόρτα, ενώ επιβιβαζόταν ΙΧ – Παρέμβαση από τον πρόεδρο πληρωμάτων

 


Το λιμενικό συνέλαβε τον καπετάνιο του πλοίου που σήκωσε τη μπουκαπόρτα, την ώρα που πλήρωμα και επιβάτες έσπρωχναν αυτοκίνητο.

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά την αναχώρηση του πλοίου από την Άνδρο το βράδυ της Πέμπτης (15/8).

Η σύλληψη του καπετάνιου έγινε με βάση το άρθρο 291 του Ποινικού Κώδικα περί επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία των πλοίων.

Την επίμαχη στιγμή, το ΙΧ βρισκόταν στο χείλος της προβλήτας πριν τη μπουκαπόρτα.

Μη μπορώντας να προχωρήσει περαιτέρω, επιβάτες και εργαζόμενοι στο SAONISOS της Saos Ferries προσπάθησαν να το σπρώξουν, παρά το γεγονός πως το πλοίο αναχωρούσε.

Τότε, όπως φαίνεται και στο βίντεο έτρεξαν να επιβιβαστούν διακινδυνεύοντας τις ζωές τους.

Κατά το περιστατικό συνολικά δεν κατάφεραν να επιβιβαστούν τρία οχήματα και συνολικά επτά επιβάτες.

Παρέμβαση του προέδρου των πληρωμάτων

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών
Θαλαμηγών
, Cpt. Γιώργος Βάλλης απέστειλε επιστολή καταγγελίας προς διερεύνηση του περιστατικού που έλαβε χώρα ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου στο Λιμάνι της Άνδρου.

Στην επιστολή του αναφέρει ότι «το πλοίο δεν μπορούσε να δέσει στο λιμάνι λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών. Όμως το Λιμενικό και ο Πλοίαρχος προτίμησαν να επιβιβάσουν τους επιβάτες ανεξέλεγκτα με αποτέλεσμα να βρεθούν αυτοκίνητα και οδηγοί να αιωρούνται πάνω στον καταπέλτη με κίνδυνο να βρεθούν όλοι στη θάλασσα. Το καράβι φεύγει από το λιμάνι κάτω από αντίξοες συνθήκες και με κατεβασμένο καταπέλτη και επάνω σε αυτόν υπάρχει κόσμος και αυτοκίνητα».

Υπογραμμίζει, δε, ότι «δυστυχώς παραλίγο να ξαναζήσουμε γεγονότα όπως το δυστύχημα στον Πειραιά με το πλοίο BLUE ORIZON και το παιδί που πνίγηκε. Θα πρέπει να τηρούνται τα πρωτόκολλα και τα μέτρα ασφαλείας και από τις αρχές αλλά και από τους εκάστοτε Πλοιάρχους και Ναυτιλιακές Εταιρείες. Δεν είναι δυνατόν να λειτουργούν όλα μόνο βασισμένα στον παράγοντα ΤΎΧΗ».


Δείτε το απίστευτο βίντεο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις