Κυριακή 4 Αυγούστου 2024

Σχεδιάζει να χωρίσει την γυναίκα του που έχει Bουλιμία – «Ανακάλυψα πόσα χρήματα ξοδεύει για φαγητό που παραγγέλνει απ’ έξω»


 Οι διατροφικές διαταραχές είναι σοβαρές παθήσεις που, για την αντιμετώπισή τους, απαιτούν εκτός από θεραπεία και ψυχική δύναμη, τη στήριξη του άμεσου περιβάλλοντος. Δυστυχώς, δεν είναι όλοι οι  πάσχοντες τόσο τυχεροί. Άλλωστε, η υπομονή και των πιο κοντινών ανθρώπων, μπορεί κάποια στιγμή να εξαντληθεί.

Όταν δύο άνθρωποι δίνουν όρκους αιώνιας πίστης, υπόσχονται να στηρίζουν ο ένας τον άλλον στα δύσκολα και στα εύκολα, στην αρρώστια και στην υγεία και, για πάντα.

Αμέτρητοι είναι οι γάμοι ωστόσο, οι οποίοι δεν αντέχουν τις δοκιμασίες της ζωής.

Τα διαρκή προβλήματα και τα επαναλαμβανόμενα λάθη, οδηγούν τους συντρόφους στην απόφαση να πάρουν διαζύγιο.

Ακόμη και η απόφαση για το πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να ζητήσεις το διαζύγιο, είναι σκληρή. Ειδικά μάλιστα, στις περιπτώσεις όπου ο ένας σύντροφος πάσχει από κάποια σωματική ή ψυχική ασθένεια.

Ένας άνδρας είναι αντιμέτωπος με αυτή ακριβώς την κατάσταση.

H γυναίκα του έχει βουλιμία, με αποτέλεσμα να είναι παθολογικά παχύσαρκη-περίπου 158 κιλά.

“Τη στήριζα, αλλά με αγνοούσε”

Στο παρελθόν, είχε προσπαθήσει πολύ να της δώσει ευκαιρίες να «νικήσει» την μάχη με τις διατροφικές διαταραχές.  Μάταια όμως, αφού το μόνο  που έκανε η γυναίκα, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν να τον αγνοεί.

Τώρα, αφού ανακάλυψε ότι, εκτός από τα ψέματα γύρω από τις διατροφικές διαταραχές, η γυναίκα βάζει σε κίνδυνο και τα οικονομικά τους, ο άνδρας έχει φτάσει στο όριο των αντοχών του.

Πρώτον, ο σύζυγος έχει ήδη βοηθήσει τη γυναίκα να πληρώσει το χρέος της πιστωτικής της-που ανέρχεται στα 14.000 ευρώ.

Πιο πρόσφατα, ο άνδρας ανακάλυψε ότι η γυναίκα του λέει ψέματα για το πόσο συχνά τρώει απ’ έξω.

Όλα ξεκίνησαν όταν βρήκε ένα σωρό πακέτα από delivery στα σκουπίδια και αποφάσισε να της μιλήσει. Τότε εκείνη του ομολόγησε ότι, παραγγέλνοντας φαγητό απ’ έξω, χρέωσε την κάρτα της 200 ευρώ επιπλέον.

Του ορκίστηκε όμως ότι θα σταματούσε, πράγμα που δεν έκανε ποτέ.

Αντ’ αυτού, ο άνδρας συνέχισε να βρίσκει διαρκώς αποδείξεις από παραγγελίες και, έκανε ακόμη μία σοκαριστική αποκάλυψη.

«Ανακάλυψα ότι ξοδεύει κάθε μήνα περίπου 600 ευρώ σε φαγητό που παραγγέλνει απ’ έξω, όσο εγώ είμαι στη δουλειά. Σχεδόν κάθε μέρα», περιγράφει.

«Μου το έκρυβε, ενώ άφηνε το μαγειρεμένο φαγητό να σαπίζει στο ψυγείο, ενώ εκείνη καταβρόχθιζε μπέργκερ. Προσπάθησε κάποιες φορές να κρύψει τα περιτυλίγματα».

Όταν ανακάλυψε τις αποδείξεις από τις παραγγελίες, κάθισε και συνδύασε τις ημέρες, ανακαλύπτοντας ότι του είχε πει ψέματα ότι έτρωγε το φαγητό που είχαν μαγειρέψει. Αντ’ αυτού, παρήγγειλε ένα σωρό σκουπίδια.

«Φυσικά, διογκώνοντας το χρέος της κάρτας της ακόμη περισσότερο», προσθέτει ο άνδρας.

“Αποφάσισα να πάρω διαζύγιο”

Υπήρχαν μέρες που η γυναίκα ξόδευε μέχρι και 90 ευρώ σε έτοιμο φαγητό-πράγμα που ποτέ δεν του είπε. Από τότε που ανακάλυψε την αλήθεια, ο άνδρας σκοπεύει να ζητήσει διαζύγιο.

Η γυναίκα του δεν ξέρει ότι έχει αποφασίσει να την εγκαταλείψει.

«Μόλις αποταμιεύσω κάποια χρήματα, θα πάω να μείνω μόνος μου», εξηγεί.

“Είμαι κακός άνθρωπος;”

Εξακολουθεί όμως να τον απασχολεί αν είναι κακός που έχει αποφασίσει να χωρίσει τη γυναίκα του επειδή πάσχει από διατροφική διαταραχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις