Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

Το αμερικανικό Βαθύ Κράτος Bάζει «φωτιά στην βρετανική ενδοχώρα; Τι λέει πολιτικός, vid


 Οι πόλεις της Βρετανίας έχουν κατακλυστεί από ταραχές που προκλήθηκαν από μια θανατηφόρα επίθεση με μαχαίρι που σκότωσε τρία παιδιά και τραυμάτισε άλλα δέκα στην παραθαλάσσια πόλη Σάουθπορτ της Αγγλίας.

Ο Βρετανός πολιτικός αναλυτής και πρώην ευρωβουλευτής Νικ Γκρίφιν είπε στο Sputnik ποιον ρόλο έπαιξε η κυβερνητική πολιτική και, πιθανώς, το Βαθύ Κράτος των ΗΠΑ στην δημιουργία του σκηνικού έκρηξης, την ώρα που εκατοντάδες άνθρωποι συνελήφθησαν και δεκάδες τραυματίστηκαν στις συνεχιζόμενες ταραχές σε όλη την Αγγλία, την Ουαλία και την Βόρεια Ιρλανδία!

Οι βρετανικές αρχές και τα μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν τις ταραχές ως μια πράξη υπονόμευσης και βίας της ακροδεξιάς που τροφοδοτείται από παραπληροφόρηση.

«Όμως, ενώ υψηλού προφίλ δεξιές προσωπικότητες με «συγκρουσιακές» αναρτήσεις και μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν σίγουρα διαδραματίσει ρόλο στην κλιμάκωση των οδομαχιών, η αιτία της σχετίζεται με δεκαετίες αγνόησης της βούλησης και των επιθυμιών των απλών Βρετανών από την πολιτική ελίτ και τα μέσα ενημέρωσης της χώρας», είπε στο Sputnik ο ευρωβουλευτής Νικ Γκρίφιν .

«Ο βρετανικός λαός ήταν εξαιρετικά υπομονετικός με τις διαδοχικές κυβερνήσεις που επέβαλαν ένα μεγάλο κύμα μαζικής μετανάστευσης στην χώρα, χωρίς την παραμικρή δημοκρατική εντολή ή κανένα καλό ή σωστά εξηγημένο επιχείρημα», είπε ο Γκρίφιν.

«17,4 εκατομμύρια άνθρωποι –η μεγαλύτερη δημοκρατική εντολή στην εκλογική ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου– ψήφισαν υπέρ του Brexit, το οποίο ήταν μια πολύ σαφής οδηγία προς την πολιτική ελίτ να πάρει έλεγχο στα σύνορά μας και να σταματήσει την μετατροπή της χώρας σε ξένο τόπο». είπε ο Γκρίφιν και συνέχισε:

«Αλλά η πολιτική ελίτ και η ελίτ των μέσων ενημέρωσης αρνήθηκαν να δεχτούν την ψηφοφορία, απέτυχαν να κάνουν ασφαλή τα σύνορα και αύξησαν απλά την περιφρόνηση που έδειχναν για τους απλούς Βρετανούς – ειδικά την λευκή εργατική τάξη, κάνοντας τους αυτόχθονες Βρετανούς, και ειδικά τους Άγγλους, να αισθάνονται πολίτες δεύτερης κατηγορίας στην χώρα τους. Η απογοήτευση και ο θυμός συσσωρεύονταν και περίμεναν απλώς μια σπίθα», είπε ο Γκρίφιν.

Παρασκηνιακός ρόλος των διεθνιστικών ΗΠΑ στις ταραχές;

Ο παρατηρητής, ο οποίος είναι ο πρώην ηγέτης και ευρωβουλευτής του δεξιού Βρετανικού Εθνικού Κόμματος, λέει ότι δεν αποκλείει την παρουσία ξένου χρήματος και επιρροής στην αναταραχή που κατακλύζει το Ηνωμένο Βασίλειο! Εκτιμά «ότι το Βαθύ Κράτος των ΗΠΑ» έχει ανάμειξη σε όλο αυτό, καθώς η κατάσταση μοιάζει, είπε ο Γκρίφιν, με τον τρόπο που διεθνιστές χρηματοδοτούν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα κάθε είδους ριζοσπαστικές αριστερές κινήσεις.

Στον απόηχο της μαζικής μεταναστευτικής κρίσης που πλήττει πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ο Γκρίφιν πιστεύει ότι το αμερικανικό βαθύ κράτος μπορεί σκόπιμα να βοήθησε στην δημιουργία των αναταραχών, «και τώρα τις υποκινεί», για να αποσταθεροποιήσει τους «υποτιθέμενους συμμάχους» του, όπως ακριβώς συνέβη με το σαμποτάζ των ΗΠΑ στο δίκτυο αγωγών Nord Stream φαινομενικά στόχευε την Ρωσία, αλλά έπληξε πραγματικά την γερμανική οικονομία και το ευρώ!

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις