Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Συντριπτική νίκη του δεξιού AfD στις εκλογές κάτω των 18 στην πρώην Ανατολική Γερμανία - Τεράστια ανησυχία για το Βερολίνο καθώς αυτό ήταν ένα πρώτο δείγμα για την Κυριακή


 Την Κυριακή θα διεξαχθούν οι περιφερειακές εκλογές στη Σαξονία και την Θουριγγία, στις οποίες το δεξιό AfD ίσως κάνει ακόμα και δύο πρωτιές! Τα παιδιά και οι νέοι είχαν ήδη επιτραπεί να λάβουν μέρος στις εκλογές κάτω των 18 ετών. Φυσικά, το αποτέλεσμα δεν μετράει στα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα, αλλά δείχνει το κλίμα στις νέες γενιές!!!

Περισσότεροι από 9.000 νέοι κατευθύνθηκαν στις κάλπες στις  εκλογές κάτω των 18 ετών  πριν από τις πολιτειακές εκλογές στην Σαξονία και την Θουριγγία και η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) συνέτριψε τον ανταγωνισμό και στις δύο ψηφοφορίες, προκαλώντας τρανταγμούς στο διεθνιστικό Βερολίνο!

Η ψηφοφορία των νέων έρχεται λίγες μέρες πριν από την κανονική ψηφοφορία στις περιφερειακές εκλογές στην Σαξονία και την Θουριγγία, όπου το AfD αναμένεται να κερδίσει με πάνω από 30 τοις εκατό των ψήφων. 

Στην Θουριγγία, το AfD σημείωσε 37,4%, σημειώνοντας αύξηση σχεδόν 21 μονάδων σε σύγκριση με τις εκλογές κάτω των 18 ετών του 2019. Το CDU κέρδισε περίπου 7 μονάδες, φτάνοντας στο 17,8%. Το SPD σημείωσε 10,6 τοις εκατό, πτώση άνω των 3 μονάδων, και το Αριστερό Κόμμα 8,8 τοις εκατό, πτώση 2,4 μονάδων.

Το αριστερό αλλά αντιδυτικό BSW πήρε 6,9 τοις εκατό! Οι Πράσινοι, ωστόσο, έχουν καταρρεύσει, χάνοντας 18 μονάδες και βρίσκονται τώρα μόνο στο 3,7%.

Αποτελέσματα Σαξονίας

Η ψηφοφορία διεξήχθη σε 150 εκλογικά τμήματα μόνο στη Σαξονία, σύμφωνα με το Συμβούλιο Παιδιών και Νέων της Σαξονίας (KJRS), και είδε το AfD εκεί να συγκεντρώνει το 34,5 τοις εκατό των ψήφων. Το CDU ήρθε δεύτερο με 16,2% των ψήφων και η Αριστερά στην τρίτη θέση με 11,8%. 

Οι Πράσινοι βρίσκονται στο 5,7%, ενώ το SPD στο 8,5%.

Το 4,8 τοις εκατό των νέων ψήφισαν το BSW. Το κόμμα έχει αρκετά υψηλά ποσοστά στα ανατολικά, αλλά υποστηρίζεται από παλαιότερους πρώην ψηφοφόρους του Κόμματος της Αριστεράς, πολλοί από τους οποίους λαχταρούν την επιστροφή στον παραδοσιακό φιλορωσικό κομμουνισμό.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-DPA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις