Σάββατο 3 Αυγούστου 2024

Εάν μια γυναίκα δεν είναι ικανοποιημένη σε μια σχέση, συνήθως θα εμφανίσει αυτές τις 7 συμπεριφορές

 


Όταν οι ανάγκες μίας γυναίκας δεν ικανοποιούνται σε μία συντροφική σχέση, η δυσαρέσκειά της θα εκφραστεί, αν όχι πάντα ρητά, μέσα από ορισμένες χαρακτηριστικές συμπεριφορές.

Όχι, δεν είναι μόνο η κυκλοθυμία που μαρτυρά την έλλειψη ικανοποίησης μίας γυναίκας από τη σχέση της.

Παρατηρούνται περισσότερα σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση της δεν εκπληρώνει της συναισθηματικές και σωματικές της ανάγκες.

Οι 7 χαρακτηριστικές συμπεριφορές που δείχνουν ότι μια γυναίκα δεν είναι ικανοποιημένη στη σχέση της

  • Είναι απόμακρη
  • Είναι υπερβολικά θετική
  • Γίνεται πολύ ανεξάρτητη
  • Δεν συζητά μελλοντικά πλάνα
  • Περνά περισσότερο χρόνο με τους φίλους της
  • Είναι πολύ επικριτική
  • Δεν καυγαδίζει πλέον

Είναι απόμακρη

Η απομάκρυνση μίας γυναίκας που δεν βιώνει ικανοποίηση στη σχέση της, δεν είναι απαραίτητα σωματική – αν και είναι ένα ενδεχόμενο – αλλά κυρίως συναισθηματική.

Δεν μιλάει το ίδιο. Δεν δείχνει το ίδιο ενδιαφέρον για τα θέματα της σχέσης, οι απαντήσεις της μπορεί να γίνονται σύντομες και οι συζητήσεις σας να είναι επιφανειακές. Η αποστασιοποίηση είναι ένας συνηθισμένος μηχανισμός προστασίας μίας γυναίκας που δεν αντλεί ικανοποίηση από τη σχέση της.

Απομακρύνεται στην προσπάθειά της να θωρακιστεί από την πιθανότητα μεγαλύτερου συναισθηματικού πόνου. Αν παρατηρήσετε ότι η σύντροφός σας απομακρύνεται, αυτό είναι σημάδι ότι πρέπει να μιλήσετε ουσιαστικά για τη σχέση σας και τα συναισθήματά σας.

Είναι υπερβολικά θετική

Κατά έναν παράδοξο τρόπο, μία γυναίκα που δεν είναι ικανοποιημένη από τη σχέση της, μπορεί να φαίνεται υπερβολικά αισιόδοξη και θετική. Πρόκειται για μία προσπάθεια εξισορρόπησης της δυσαρέσκειας που βιώνει, και παράλληλα τρόπος περισπασμού από τα πραγματικά προβλήματα.

Πρακτικά, μπορεί να γελά περισσότερο, να λέει πιο πολλά αστεία, γενικά να είναι πολύ πιο θετική. Λες και πασχίζει να πείσει τον εαυτό της ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και όλα είναι μια χαρά. Κάτω από την χαρούμενη επιφάνεια, υφέρπει ένα αίσθημα δυσαρέσκειας και κενού. Η θετικότητα δεν είναι παρά μία επίφαση που κρύβει τα πραγματικά της συναισθήματα.

Γίνεται πολύ ανεξάρτητη

Η έντονη ανεξαρτητοποίηση, είναι μία συμπεριφορά που παρατηρείται συχνά όταν μία γυναίκα δεν βιώνει ικανοποίηση στη σχέση της. Μπορεί δηλαδή, να αρχίσει να κάνει τα πάντα μόνη της, από τις αποφάσεις που παίρνει για τον εαυτό της, μέχρι και πράγματα που άλλοτε κάνατε μαζί, ως ζευγάρι.

Αυτός είναι ένας τρόπος να ανακτήσει τον έλεγχο της κατάστασης, σε μία σχέση όπου οι ανάγκες της δεν λαμβάνονται υπόψη. Σε μία ικανοποιητική σχέση, υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στην υγιή εξάρτηση και την ανεξαρτησία.

Κάθε σύντροφος δηλαδή, είναι ολοκληρωμένος και ικανός να σταθεί στα πόδια του, αλλά βασίζεται και στον άλλον, για συντροφικότητα και συναισθηματική υποστήριξη. Όταν μία γυναίκα γίνεται υπερβολικά ανεξάρτητη, αυτό σημαίνει ότι δεν νιώθει ικανοποιημένη από τη σχέση της, και προσπαθεί να αντισταθμίσει την έλλειψη συναισθηματικής ή σωματικής ευχαρίστησης, διεκδικώντας την ανεξαρτησία της.

Δεν συζητά μελλοντικά πλάνα

Ένα ακόμη σημάδι που παρατηρείται όταν μία γυναίκα νιώθει ανικανοποίητη, είναι η αδιαφορία της για τα μελλοντικά σχέδια με τον σύντροφο. Υποτίθεται ότι, σε μία συντροφική σχέση, οι άνθρωποι μοιράζονται τα σχέδια, τους στόχους και τα όνειρά τους για το μέλλον τους. Όχι όμως, όταν μία γυναίκα δεν νιώθει τις ανάγκες της να ικανοποιούνται.

Υποσυνείδητα, παύει να βλέπει μακροπρόθεσμα τον εαυτό της στη σχέση και σκέφτεται το ενδεχόμενο να μην μοιραστεί το μέλλον της με τον σύντροφο. Η αποφυγή να σχεδιάζει το μέλλον της με τον σύντροφό της, είναι και ένας μηχανισμός προστασίας της από πιθανό συναισθηματικό πόνο.

Περνά περισσότερο χρόνο με τους φίλους της

Αν μία γυναίκα δεν νιώθει ότι οι ανάγκες της καλύπτονται σε μία σχέση,  μπορεί να αρχίσει να περνά περισσότερο χρόνο με τους φίλους της.

Αν και ο ποιοτικός χρόνος με τους φίλους είναι αναγκαίος και υγιής και για τους δύο συντρόφους, η δυσαναλογία ανάμεσα στον χρόνο για τον σύντροφο και εκείνον με τους φίλους, είναι ένα σημάδι που μαρτυρά ότι η γυναίκα δεν ικανοποιείται στη σχέση της.

Πρόκειται για μία συμπεριφορά που προέρχεται από την ανάγκη της για συναισθηματική στήριξη και κατανόηση, στοιχεία που δεν παίρνει από τον σύντροφο. Σε αυτή την περίπτωση, οι φίλοι γίνονται το καταφύγιο, όπου μπορεί να εκφράσει τα συναισθήματά της, χωρίς τον φόβο της κριτικής ή της ακύρωσης.

Είναι πολύ επικριτική

Έχει παρατηρηθεί ότι, γυναίκες που δεν βιώνουν ικανοποίηση στη σχέση τους, έχουν έντονα επικριτική διάθεση. Μπορεί δηλαδή να επισημαίνει συχνά τα ελαττώματα και τα λάθη του συντρόφου και μάλιστα πιο έντονα. Μπορεί ο θυμός της να μην στρέφεται αναγκαία προς τον σύντροφο, αλλά γενικά προς την κατάσταση.

Ο Carl Jung είχε πει πως «οτιδήποτε μας ενοχλεί στους άλλους, οδηγεί στην καλύτερη κατανόηση του εαυτού μας». Τα πράγματα τα οποία επικρίνει μία δυσαρεστημένη γυναίκα, είναι στην πραγματικότητα, εκφράσεις της απογοήτευσής της.

Αξίζει να θυμόμαστε ότι, η κριτική δεν είναι αποτελεσματικός τρόπος επικοινωνίας. Αν παρατηρήσετε έντονα επικριτική διάθεση από τη σύντροφό σας, ίσως πρέπει να κάνετε μία ουσιαστική συζήτηση σχετικά με τα συναισθήματά της.

Δεν καυγαδίζει πλέον

Μπορεί να φαίνεται παράδοξο, αλλά όταν μία γυναίκα σταματήσει να μπλέκει σε καυγάδες, σημαίνει ότι δεν είναι ικανοποιημένη από τη σχέση της. Οι διαφωνίες και οι τσακωμοί δεν είναι πάντα αρνητικό σύμπτωμα των σχέσεων. Αντίθετα, μαρτυρούν ότι υπάρχει ενδιαφέρον και συναισθηματική δέσμευση.

Όταν οι σύντροφοι μαλώνουν, είναι επειδή νοιάζονται και θέλουν να επιλύσουν τα προβλήματα της σχέσης τους. Όταν αντίθετα, μία γυναίκα είναι δυσαρεστημένη από τη σχέση της, σταματά εντελώς να ασχολείται, όχι απαραίτητα επειδή αδιαφορεί αλλά επειδή βλέπει ότι δεν έχει νόημα.

Μπορεί να νιώθει παραμελημένη, ή παραγκωνισμένη και έτσι, δεν προσπαθεί πλέον. Η παραίτηση αυτή είναι ένα από τα πιο επώδυνα σημάδια και εμπειρίες. Αυτή η εγκατάλειψη είναι, στην πραγματικότητα, μία κραυγή για βοήθεια.

Κάθε γυναίκα έχει διαφορετικές απαιτήσεις

Η αναγνώριση των πιο χαρακτηριστικών ενδείξεων  που μαρτυρούν ότι μία γυναίκα δεν νιώθει ότι οι ανάγκες της ικανοποιούνται, είναι το πρώτο βήμα προς την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Για την οριστική του επίλυση ωστόσο, χρειάζονται περισσότερες ενέργειες. Η κάθε γυναίκα που νιώθει δυσαρεστημένη στη σχέση της, οφείλει να αναζητήσει την πηγή των συναισθημάτων της. Κάθε γυναίκα έχει διαφορετικές προσδοκίες και απαιτήσεις σε μία σχέση.

Η κατανόηση των αναγκών της συντρόφου, μπορεί να γίνει σαφής μέσα από την ειλικρινή επικοινωνία, τη συμπόνοια, τη δέσμευση και τη διάθεση κατανόησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις