Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

Τα 7 πράγματα που κάνουν οι άνδρες όταν είναι κρυφά δυστυχισμένοι στη σχέση τους


 Η αναγνώριση και η διαχείριση των συναισθημάτων ενός άνδρα είναι μία υπόθεση τόσο περίπλοκη, που μοιάζει με γρίφο. Από τη φύση τους, άνδρες και γυναίκες εκφράζουν διαφορετικά τα συναισθήματά τους, κάτι που μπορεί να οδηγεί σε παρεξηγήσεις, ειδικά όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά.

Όταν οι άνδρες νιώθουν δυστυχισμένοι σε μία σχέση, μπορεί να μην εκφράσουν ανοιχτά τα συναισθήματά τους αλλά να εμφανίσουν κάποιες χαρακτηριστικές συμπεριφορές. Η αναγνώριση αυτών των διακριτικών αλλά χαρακτηριστικών συμπεριφορών μπορεί να βοηθήσει στη σωστή ερμηνεία των έμμεσων μηνυμάτων ενός δυστυχισμένου άνδρα.

Η ανάλυση των συμπεριφορών, δεν αποσκοπεί στην απόδοση κατηγοριών, αλλά στην καλλιέργεια της επικοινωνίας και της κατανόησης στη συντροφική σχέση.

Ας δούμε αναλυτικά τις συμπεριφορές που μαρτυρούν ότι οι άνδρες αισθάνονται δυστυχισμένοι σε μία σχέση και ας θωρακιστούμε με την κατάλληλη γνώση για την έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων στις σχέσεις μέσα από την ουσιαστική επικοινωνία.

Τα 7 πράγματα που κάνουν οι άνδρες όταν είναι κρυφά δυστυχισμένοι στη σχέση τους

  • Γίνονται απόμακροι
  • Είναι υπερβολικά εύθυμοι
  • Αποφεύγουν συζητήσεις σχετικά με το μέλλον
  • Εκνευρίζονται εύκολα
  • Πέφτουν με τα μούτρα στη δουλειά ή τα χόμπι
  • Είναι λιγότερο τρυφεροί
  • «Ψάχνονται» για καβγάδες

Γίνονται απόμακροι

Η συναισθηματική απόσταση παρατηρείται όταν ένας άνδρας κλείνεται στον εαυτό του και δεν μοιράζεται σκέψεις και συναισθήματα με τη σύντροφό του. Μπορεί να μην είναι συγκεντρωμένος όταν του μιλάτε, ή να δείχνει αδιάφορος για το τι συμβαίνει στη ζωή σας.

Η σωματική απόσταση εκδηλώνεται με την παρατεταμένη απουσία από το σπίτι ή την αποφυγή της σωματικής εγγύτητας. Αν αυτές οι συμπεριφορές παρατηρηθούν σε βάθος χρόνου, δείχνουν ότι ο σύντροφός σας βιώνει αρνητικά συναισθήματα στη σχέση.

Η κατανόηση της συναισθηματικής απόστασης που παίρνει ένας άνδρας, μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Κάθε σχέση βασίζεται στη σύνδεση και η έγκαιρη αναγνώριση των σημαδιών ότι κάτι δεν πάει καλά, μπορεί να λειτουργήσει προς όφελός της.

Είναι υπερβολικά εύθυμοι

Όσο και αν μοιάζει παράδοξο, καμιά φορά οι άνδρες προσπαθούν να κρύψουν τα συναισθήματα της δυστυχίας κάτω από την επίφαση της εύθυμης διάθεσης. Δεν είναι άλλο από έναν μηχανισμό άμυνας, ένας τρόπος να καμουφλάρουν τα αληθινά τους συναισθήματα.

Ίσως φοβούνται να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια που νιώθουν, επειδή φοβούνται τη σύγκρουση ή τα συναισθήματα δυσφορίας που θα δημιουργήσουν στη σύντροφό τους. Έχει σημασία να δίνετε προσοχή σε αυτού του είδους την αντιφατική συμπεριφορά. Αν ο σύντροφός σας, προσπαθεί να δείχνει χαρούμενος όλη την ώρα, αυτό μπορεί στην πραγματικότητα, να είναι ένδειξη δυστυχίας.

Αποφεύγουν συζητήσεις σχετικά με το μέλλον

Ένα ακόμη σημάδι που δείχνει τη δυστυχία που αισθάνεται ένας άνδρας αλλά δεν την εκφράζει, είναι η αποφυγή συζητήσεων για το κοινό μέλλον. Αυτό αποδίδεται στις αμφιβολίες του για τη σχέση.

Αν ο σύντροφός σας αποφεύγει συστηματικά κάθε κουβέντα σχετικά με μακρόπνοα σχέδια ή δεσμεύσεις σας, αυτό μπορεί να υποδηλώνει ότι δεν επενδύει ιδιαίτερα στη σχέση ή ότι βασανίζεται από εσωτερικές συγκρούσεις.

Η αποφυγή των συζητήσεων αυτών δεν σημαίνει ότι ο άνδρας θέλει να χωρίσει, αλλά ότι παλεύει με τις ανασφάλειες ή τους φόβους του. Η ανοιχτή και ειλικρινής επικοινωνία θα μπορέσει να επιλύσει τα ουσιαστικά προβλήματα και να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και για τους δύο συντρόφους.

Εκνευρίζονται εύκολα

Ένας άνδρας που είναι κρυφά δυστυχισμένος στη σχέση του, εκδηλώνει την ενόχληση ή τον εκνευρισμό του και με τις πιο ασήμαντες αφορμές. Αυτό είναι ένα σημάδι που μαρτυρά υποβόσκουσα δυσαρέσκεια ή ανέκφραστο θυμό.

Όλοι όσοι γνωρίζεις, δίνουν μία μάχη. Δηλαδή, ο θυμός δεν οφείλεται σε κάτι που κάνετε εσείς, αλλά μάλλον είναι εκδήλωση της εσωτερικής του σύγκρουσης, η οποία εκφράζεται με την μορφή της ανυπομονησίας ή της ευερεθιστότητας.

Γενικά, αν κάποιος άνθρωπος είναι διαρκώς εκνευρισμένος, φταίει περισσότερο η συναισθηματική του κατάσταση και λιγότερο ο άνθρωπος που έχει απέναντί του. Το κλειδί για την αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων, είναι η συμπόνοια και η κατανόηση. Αντί να αντιδράσετε αμυντικά, προσπαθήστε να κάνετε μία ήρεμη και ειλικρινή κουβέντα σχετικά με τις πραγματικές αιτίες της ενόχλησής του.

Πέφτουν με τα μούτρα στη δουλειά ή τα χόμπι

Η δουλειά και τα χόμπι για τους άνδρες είναι μέθοδοι αποφόρτισης. Είναι τρόποι διαφυγής και μηχανισμοί αποφυγής των συναισθημάτων δυσφορίας που προκαλεί μία κατάσταση. Αν ο σύντροφός σας έχει αρχίσει να περνά ασυνήθιστα πολλές ώρες στη δουλειά, ή αν τον απορροφούν τα χόμπι του, ίσως αυτό να είναι μία ένδειξη που μαρτυρά την ανάγκη του ξεφύγει από το αίσθημα της δυστυχίας στη σχέση του.

Είναι λιγότερο τρυφεροί

Όταν ένας άνδρας είναι δυστυχισμένος στη σχέση του, μπορεί να γίνει λιγότερο τρυφερός. Αρχίζουν δηλαδή να εξαφανίζονται οι αγκαλιές, τα τρυφερά αγγίγματα, τα γλυκά φιλιά στη σύντροφό του. Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει ότι ο άνδρας εκφράζει την αγάπη του μόνο με σωματικούς τρόπους αλλά, αν αρχίσει να δείχνει λιγότερη τρυφερότητα, μπορεί να μαρτυρά ένα υποκείμενο ζήτημα.

Όπως έχει πει ο  Leo F. Buscaglia, «Η αγάπη χαρίζεται, είναι δώρο που το δίνουμε ελεύθερα, με τη θέλησή μας, χωρίς προσδοκίες. Δεν αγαπάμε για να αγαπηθούμε, αγαπάμε για την αγάπη».

«Ψάχνονται» για καβγάδες

Όταν ένας άνδρας είναι δυσαρεστημένος από τη σχέση του, θα αρχίσει να «ψάχνεται» για καβγά βρίσκοντας ασήμαντες αφορμές. Στην πραγματικότητα, θέλει να εκφράσει την απογοήτευση και το αδιέξοδό του, αλλά δεν ξέρει με ποιον τρόπο να το κάνει. Τα ανέκφραστα συναισθήματα όμως διογκώνονται, πυροδοτώντας άσκοπους καβγάδες με άσχετες αφορμές.

Έχει σημασία να θυμάστε ότι, οι συγκρούσεις αυτές μπορεί να ξεκινούν από ένα επιφανειακό ζήτημα, όμως η πηγή τους είναι κάτι άλλο, πιο βαθύτερο και συνήθως είναι η ανάγκη του άνδρα να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του.

Είναι άσχημο και άβολο, αλλά είναι αλήθεια. Η μόνη αποτελεσματική προσέγγιση σε τέτοιες καταστάσεις, είναι η υπομονή και η διάθεση ειλικρινούς κατανόησης της πηγής του προβλήματος.

Tip: Αναλύοντας τις περιπλοκότητες των συντροφικών σχέσεων, ανακαλύπτουμε ότι κάθε δεσμός είναι μοναδικός. Κάθε άνθρωπος εκφράζει τις ανάγκες του με μοναδικό τρόπο. Αν παρατηρείτε στη σχέση σας τα παραπάνω σημάδια, τότε ίσως χρειάζεται να κάνετε μία ειλικρινή συζήτηση με τον σύντροφό σας σχετικά με τα συναισθήματά σας.

Η αναγνώριση είναι το πρώτο, καθοριστικό βήμα προς την επίλυση των προβλημάτων των σχέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις