Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024

Έχασε 36 κιλά και καταπολέμησε τον πόνο στα γόνατα χάρη σε ένα καινοτόμο πρόγραμμα γυμναστικής – «Άλλαξε πραγματικά τη ζωή μου»


 Η ιστορία της Debi Mitchell πήρε μια ευχάριστη τροπή. Στα 129 κιλά υπέφερε από πόνους στα πόδια και στα γόνατα, καθώς και από δύσπνοια που την εμπόδιζε να διασχίσει ακόμα και τον δρόμο. «Ήμουν συνταξιούχος. Ήθελα να περπατήσω, ήθελα να βγαίνω και να ταξιδεύω», εξομολογήθηκε η 68χρονη Mitchell.

Φοβούμενη για την υγεία της, έκλεισε ραντεβού για καρδιολογικό έλεγχο. Ο γιατρός της διαπίστωσε ότι ενώ η καρδιά της ήταν σε καλή κατάσταση, το βάρος της συνέβαλλε στην κόπωση και στην περιορισμένη κινητικότητά της. Ένας ορθοπεδικός χειρουργός της συνέστησε χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης γόνατος για να ανακουφιστεί από τον πόνο, αλλά για να μπορέσει να την κάνει, έπρεπε να χάσει 5 κιλά.

«Σκέφτηκα ότι “μπορώ να χάσω 5 κιλά”. Ζύγιζα 129 κιλά, οπότε είχα πολύ περιθώριο βελτίωσης. Αλλά διαπίστωνα πως ό,τι κι αν έκανα, έφτανα σε ένα σημείο στασιμότητας και μετά τα παρατούσα», θυμάται η κάτοικος της Αγίας Πετρούπολης.

Μια διαφήμιση στο Facebook την έφερε σε επαφή με το Fluid Running, ένα πρόγραμμα άσκησης στο νερό με καθοδήγηση, το οποίο αξιοποιεί την αντίσταση του νερού για να βοηθήσει τους χρήστες να χτίσουν δύναμη και να αποφύγουν τραυματισμούς.

Η Mitchell, η οποία έκανε συγχρονισμένη κολυμβήτρια στα νιάτα της, σκέφτηκε ότι αυτό το πρόγραμμα άσκησης θα της ταίριαζε απόλυτα. Είχε πισίνα στην αυλή της, πράγμα που σήμαινε λιγότερες δικαιολογίες για να αποφύγει την άσκηση στο σπίτι.

Το πρόγραμμα γυμναστικής που βοήθησε την Mitchell να χάσει κιλά

Το πρόγραμμα Fluid Running είναι μια επαναστατική προπόνηση εντός της πισίνας που προσφέρει μοναδικά οφέλη. Αποκτήστε τον απαραίτητο εξοπλισμό, που περιλαμβάνει ζώνη επίπλευσης και αδιάβροχα ακουστικά, για να συντονιστείτε με τις υποβρύχιες οδηγίες των προπονήσεών σας.

Προπόνηση με κίνητρο, αποτελέσματα που διαρκούν

Η χρήστης Mitchell δηλώνει ενθουσιασμένη: «Απλά λατρεύω να φοράω τα ακουστικά και να ακούω την προπονήτρια Jennifer να λέει, “Γεια σας, Fluid Runners!”. Ακριβώς όταν αρχίζω να χάνω το ρυθμό μου, λέει, “Εντάξει, ξέρω ότι είστε κουρασμένοι. Σηκώστε το κεφάλι σας και βρείτε ξανά την ισορροπία σας. Πάμε!”. Είναι σαν να βρίσκεται μέσα στο μυαλό σας». Το Fluid Running σας επιτρέπει να ελέγχετε την ένταση της προπόνησής σας, η οποία συνδυάζει αντίσταση, μυϊκή ενδυνάμωση και αερόβια άσκηση.

Αποτελέσματα που ξεπερνούν το τρέξιμο

Χάρη στη φύση του προγράμματος χαμηλής έντασης, το Fluid Running υπόσχεται στους συμμετέχοντες ότι μπορούν να κάψουν έως και 40% περισσότερες θερμίδες σε σχέση με το τρέξιμο στο έδαφος.

Η εμπειρία της Mitchell

Η Mitchell στην αρχή δυσκολευόταν να ολοκληρώσει το 55λεπτο πρόγραμμα: «Την πρώτη φορά που το ολοκλήρωσα, είδα ότι στο τέλος υπήρχε και δια stretching. Δεν ήξερα καν ότι υπήρχε. Και όταν έτρεξα 5 χιλιόμετρα, ήμουν τόσο περήφανη για τον εαυτό μου». Δυόμιση χρόνια μετά, η Mitchell συνεχίζει να κολυμπάει. Ακολουθεί τις προπονήσεις Fluid Running, με μέσο όρο τρεις την εβδομάδα. μια δέσμευση που την έχει βοηθήσει να χάσει 36 κιλά και συνεχίζει. Ακόμα πιο σημαντικό, από το να μην μπορεί να διασχίσει το δρόμο, τώρα μπορεί να περπατήσει έως και 8 χιλιόμετρα την ημέρα. «Άρχισα να το κάνω και ήταν μια τεράστια αλλαγή για μένα. Ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόμουν, καθοδήγηση, ενθάρρυνση και κίνητρο. Άλλαξε πραγματικά τη ζωή μου», δήλωσε με ενθουσιασμό η ίδια.

Περισσότερα από απώλεια βάρους

Ακόμα καλύτερα, η Mitchell δεν χρειάζεται πλέον φάρμακα για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2 και η απώλεια βάρους την έχει βοηθήσει να αποφύγει την επέμβαση. «Ένας ορθοπεδικός χειρουργός μου είχε πει: “Κάθε κιλό που χάνετε, αφαιρεί τρία κιλά πίεσης από το γόνατό σας. Έτσι, καθώς μειώνετε την πίεση στα γόνατά σας, μπορεί να μην χρειαστείτε ολική αρθροπλαστική γόνατος”», εξήγησε. «Είχε δίκιο. Δεν έχω κάνει επέμβαση στα γόνατα και δεν πονάνε πια όπως παλιά».

Ελευθερία κινήσεων, ελευθερία ζωής

Χωρίς πόνο, η Mitchell είναι επίσης ελεύθερη να ταξιδέψει. «Τώρα θέλω να κάνω περισσότερα πράγματα». Εκείνη και ο σύζυγός της έχουν ταξιδέψει σε όλη την Ιταλία, τη Γαλλία, τον Καναδά και τις ΗΠΑ.

Η Mitchell είναι περήφανη για την πρόοδό της και ανυπομονεί για το μέλλον. «Πλέον λέω πάντα, “Αν όχι τώρα, τότε πότε;”. Ο χρόνος θα περάσει είτε κάνετε αλλαγές είτε όχι. Μακάρι να είχα μπει σε αυτή τη νοοτροπία πριν από 20 χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις