Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024

«Θα χάσετε άλλο ένα 30% της επικράτειάς σας εξαιτίας του Κουρσκ»: Αμερικανός σοκάρει τους Ουκρανούς -Τη στιγμή που συνεχίζονται οι εκκαθαρίσεις Ουκρανών στο Κουρσκ.

 


Η Ουκρανία αναγκάστηκε να δαπανήσει μερικούς από τους πιο καλά εκπαιδευμένους στρατιώτες της και την προηγμένη τεχνολογία της σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να καταλάβει τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Κουρσκ, τόνισε ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του αμερικανικού στρατού, Scott Ritter.

«Μια δύναμη που δημιουργήθηκε από το ΝΑΤΟ, εκπαιδευμένη, εξοπλισμένη και κατευθυνόμενη από όχι μόνο Ουκρανούς, αλλά Πολωνούς, Γάλλους, Αμερικανούς [και] Βρετανούς έχει εισβάλει στη Ρωσία», δήλωσε ο πρώην επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ, ο οποίος πρόσφατα αντιμετώπισε πολιτική δίωξη στις ΗΠΑ..

«Έτσι πυροδοτείτε έναν πυρηνικό πόλεμο. Τώρα, ευτυχώς, οι Ρώσοι δεν πανικοβάλλονται. Η εισβολή έχει περιοριστεί».

Ο Ritter σημείωσε ότι η Μόσχα απάντησε γρήγορα στην επίθεση, εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία να καταστρέψει τις ουκρανικές γραμμές ανεφοδιασμού που προέρχονται από την περιοχή Σούμι.

Η Ρωσία εξουδετέρωσε επίσης μερικά από τα πιο καλά εκπαιδευμένα στρατεύματα του ουκρανικού καθεστώτος και τα όπλα υψηλής τεχνολογίας του ΝΑΤΟ, όπως ένα βρετανικό τανκ Challenger, τα αμερικανικά άρματα μάχης M1 Abrams και τα οχήματα μάχης πεζικού Bradley.

Ο Αμερικανός αναλυτής ισχυρίστηκε ότι η επαναλαμβανόμενη αδιαλλαξία της Ουκρανίας, με αποκορύφωμα την επιχείρηση εισβολής στο Κουρσκ, θα ανάγκαζε τη Μόσχα να απελευθερώσει περισσότερα εδάφη.

«Η Ουκρανία πρόκειται να χάσει άλλο 30% ή περισσότερο της επικράτειάς της όταν γίνει αυτό, επειδή η Ρωσία έχει βασικά αποφασίσει ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να είναι αξιόπιστη, η Δύση δεν μπορεί να είναι αξιόπιστη, ότι η Ρωσία δεν μπορεί ποτέ να πιστέψει στην έννοια μίας Ουκρανίας που θα ήταν πρόθυμη να ζήσει ειρηνικά με τον Ρώσο γείτονά της».

ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις