Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

Δεν ξέρει αν πρέπει να διαλύσει τον γάμο της, παρά την απιστία του συζύγου της – «Έχει δεσμό εδώ και 2 χρόνια με μια κοινή μας φίλη, αλλά φοβάμαι να χωρίσω»


Το διαζύγιο δεν είναι εύκολη απόφαση. Ένας χωρισμός είναι επώδυνος και συνεπάγεται πολλές και σημαντικές αλλαγές στη ζωή. Όμως, κάποιοι άνθρωποι τρέμουν στην ιδέα να αρχίσουν μία νέα ζωή, ειδικά όταν έχουν παιδιά. Ακόμη και όταν υπάρχουν λόγοι που κάνουν το διαζύγιο την μόνη λύση.

Μία πληγωμένη γυναίκα ανακάλυψε ότι ο άνδρας της, εδώ και δύο χρόνια, έχει εξωσυζυγική σχέση με μία φίλη τους – αλλά δεν ξέρει αν πρέπει να διαλύσει τον γάμο της.

Γι’ αυτό, η γυναίκα αναζητά συμβουλές σχετικά με το τι πρέπει να κάνει, εξηγώντας ότι, ο άνδρας της, της ομολόγησε ανοιχτά ότι έχει δεσμό με μία κοινή τους φίλη.

Όπως έγραψε σε ανάρτησή της στη διαδικτυακή κοινότητα Mumsnet, η γυναίκα είναι παντρεμένη μαζί του εδώ και επτά χρόνια και έχουν δύο μικρά παιδιά.

Όπως αναφέρει, ο άνδρας της απίστησε κατά το διάστημα ανάμεσα στις δύο εγκυμοσύνες της:

«Η ερωμένη του, είναι επίσης παντρεμένη και έχει δύο παιδιά – έχουμε φάει μαζί άπειρες φορές, τα παιδιά μας παίζουν μαζί, πηγαίνουν μαζί στα πάρτι», εξηγεί η γυναίκα.

“Έκαναν σεξ στο σπίτι της και ο άνδρας της κοιμόταν στον επάνω όροφο”

«Συναντιόντουσαν όταν εκείνος είχε διάλειμμα από τη δουλειά και έκαναν σεξ στο αυτοκίνητό της». Με τον άνδρα της ερωμένης, ο άνδρας της απατημένης γυναίκας έχουν ένα κοινό χόμπι και έτσι συναντιόντουσαν στο σπίτι τους συχνά τα απογεύματα.

«Μερικές φορές έμενε μέχρι αργά στο σπίτι τους και έκαναν σεξ στον καναπέ, ενώ ο αντρούλης της κοιμόταν στον επάνω όροφο».

Όπως εξηγεί η γυναίκα, είχε κάποιες υποψίες για τη σχέση αυτών των δύο, τις οποίες ο άνδρας της εξαφάνισε, αφού την άφησε να δει τα «αθώα μηνύματα» που αντάλλασσαν οι δυο τους. Σημειώνει ωστόσο «όπως φαίνεται αντάλλασσαν ιδιωτικά μηνύματα στο messenger και το whatsapp.


Έχω χάσει το μυαλό μου, δεν ξέρω πως νιώθω. Προς το παρόν, λέμε να πάμε σε σύμβουλο γάμου και να το προσπαθήσουμε, για χάρη των παιδιών».

“Φοβάμαι ότι τα παιδιά μου θα μεγαλώσουν στη φτώχεια και ανάμεσα σε δύο σπίτια”

Συνεχίζοντας, η γυναίκα αναφέρει ότι για εκείνη, η λύση του διαζυγίου δεν είναι τόσο απλή επειδή δεν έχει καμία στήριξη από την οικογένειά της και δεν θα καταφέρει να μεγαλώσει μόνη της δύο παιδιά χωρίς κανένα εισόδημα.

«Προς το παρόν, είμαι σε άδεια μητρότητας και πληρώνομαι καλά, αλλά δεν θα έχω δικαίωμα σε έξτρα υπηρεσίες και μάλλον θα καταλήξω να δίνω όλα μου τα λεφτά σε ενοίκιο και νταντάδες».

«Τα παιδιά μου, θα μεγαλώσουν στη φτώχεια και στο πήγαινε – έλα ανάμεσα σε δύο σπίτια. Ο ‘αντρούλης’ μου, είναι πολύ καλός πατέρας, οπότε φαντάζομαι θα ζητήσει συνεπιμέλεια.

Μεγάλωσα χωρίς πατέρα και με φτώχεια, δεν θέλω να περάσουν το ίδιο και τα παιδιά μου. Επίσης, δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου να μην βλέπω τα παιδιά μου κάθε μέρα, αυτά είναι ολόκληρη η ζωή μου».

“Δεν πρόκειται να τον εμπιστευτείς ποτέ ξανά. Μην τον αφήσεις να φανεί καλός τώρα”

Ωστόσο, οι υπόλοιποι χρήστες του forum την προτρέπουν να χωρίσει τον άνδρα της – παρά τις οικονομικές συνέπειες. «Εγώ δεν θα μπορούσα να ξεπεράσω την προδοσία και από τις δύο πλευρές», αναφέρει μία γυναίκα.

«Έχεις πολλά ν’ αντιμετωπίσεις, μην βιάζεσαι, αλλά μην τον αφήσεις να φανεί σωστός τώρα. Δύο χρόνια απιστίας, είναι πολλά».

Με αυτό συμφώνησε και ένας άλλος: «Μην βιαστείς. Σιγά – σιγά. Όμως, δεν πιστεύω ότι υπάρχει τρόπος να το σώσεις. Από όσο ξέρω, αν τον συγχωρήσεις, μετά, με την πρώτη σου υποψία θα παριστάνει το θύμα. Δεν πρόκειται ποτέ να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη σου και εσύ θα εγκλωβιστείς σ’ έναν γάμο αναξιόπιστο».

Κάποιος τρίτος, συμπλήρωσε:

«Σε παρακαλώ, μην χαραμίσεις τα χρόνια σου μαζί του ‘για χάρη των παιδιών’. Δεν θα τον εμπιστευτείς ξανά και θα είσαι δυστυχισμένη. Τα παιδιά θα μεγαλώσουν ευτυχισμένα και με χωρισμένους, αλλά αγαπημένους γονείς. Είναι πολύ καλύτερο από το να μην τα βρίσκετε στο ίδιο σπίτι».

Αφού σκέφτηκε τις απαντήσεις των αναγνωστών, η γυναίκα ενημέρωσε την ανάρτησή της, γράφοντας ότι τώρα αναζητά σύμβουλο γάμου. «Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.  Ύπνο δεν έχω, αλλά τα λόγια σας ανακουφίζουν την μοναξιά μου, σας ευχαριστώ πολύ», έγραψε.

«Προς το παρόν, δεν θα πάρω καμία απόφαση, θα πάω σε σύμβουλο γάμου και θα προσπαθήσω για θεραπεία ζεύγους για να μπορέσω να το διαχειριστώ. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις