Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Σχεδόν 2.000 κρατούμενοι στο Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να απελευθερωθούν, προκειμένου να διατεθεί χώρος για τους “ακροδεξιούς” που συνέλαβαν στα πρόσφατα επεισόδια.

 


Σχεδόν 2.000 κρατούμενοι στο Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να απελευθερωθούν την ίδια ημέρα τον επόμενο μήνα, προκειμένου να ελευθερωθεί χώρος για τους “ακροδεξιούς” που συνελαβε το καθεστώς Στάρμερ στις πρόσφατες διαμαρτυρίες.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Sir Kier Starmer είπε ότι ο σημερινός υπερπληθυσμός στις βρετανικές φυλακές δεν θα εμποδίσει την κυβέρνηση να υιοθετήσει μια σκληρή προσέγγιση απέναντι στους εξτρεμιστές της ακροδεξιάς.

Η Mail Online αναφέρει: Έρχεται μετά την αλλαγή του νόμου για θα μπορέσουν να απελευθερωθούν οι κρατούμενοι που έχουν εκτίσει το 40 τοις εκατό της ποινής τους, σε αντίθεση με το τρέχον μισό.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης (MoJ) ξεκίνησε χθες έκτακτα μέτρα στη Βόρεια Αγγλία για να αποτρέψει την επιδείνωση της κρίσης υπερπληθυσμού των φυλακών σε περιοχές όπου οι ταραχοποιοί έχουν ασκήσει πρόσθετη πίεση στις φυλακές.

Το πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης, με το όνομα Operation Early Dawn, έχει σχεδιαστεί για να συνεχίσει τη σωφρονιστική υπηρεσία μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα είχε ενεργοποιηθεί προηγουμένως τον Μάιο και αναγκάζει τους αξιωματικούς να κρατούν υπόπτους στα κελιά τους ή να τους αφήνουν ελεύθερους με εγγύηση μέχρι να γίνει διαθέσιμος ο χώρος φυλακής.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης είπε ότι οποιοσδήποτε απελευθερωθεί θα παρακολουθείται στενά κατόπιν άδειας από την Υπηρεσία Δοκίμων μέσω μεθόδων που περιλαμβάνουν απαγόρευση κυκλοφορίας και βιοεντοπισμό. Οι παραβάτες θα μπορούσαν να ανακληθούν στη φυλακή εάν παραβιάσουν τους όρους της άδειας τους.

Περισσότερα από 1.000 άτομα έχουν συλληφθεί απο τις ταραχές, με πάνω από 470 άτομα να κατηγορούνται για βαριά αδικήματα.

Ο Πρωθυπουργός Sir Keir Starmer είπε: «Λάβαμε σκληρές αποφάσεις, μπορέσαμε να αποδείξουμε ότι αν διαπράξεις αταξία, μπορεί να περάσεις γρήγορα από το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης και θα συνεχίσουμε σε αυτό το ρυθμό».

Αν το παραπάνω δημοσίευμα σας ακούγεται σοβαρό… τότε δεν πρέπει να σας εκπλήσει πως η Ρωσία προσφέρει άσυλο στους Δυτικούς για να γλιτώσουν απο την παράνοια των χωρών τους: Η Ρωσία προσφέρει άσυλο στους Δυτικούς που θέλουν να γλυτώσουν από τις «νεοφιλελεύθερες» πατρίδες τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις