Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Χαλκιδική: «Ο 19χρονος εκτοξεύθηκε με ορμή από το κάθισμα και χτύπησε στο κεφάλι» – Πώς συνέβη το δυστύχημα στο λούνα παρκ


 Ακόμη μία τραγωδία εκτυλίχθηκε στην Χαλκιδική, αυτή τη φορά στο Πευκοχώρι, και συγκεκριμένα σε λούνα παρκ της περιοχής, όπου ένας 19χρονος αρχικά τραυματίστηκε σοβαρά, έπειτα από ατύχημα που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (19/08), ενώ λίγες ώρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.


Της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Στο enikos.gr μίλησε αυτόπτης μάρτυρας του φρικτού δυστυχήματος, ο οποίος ανέφερε πως ο 19χρονος βρισκόταν στο σημείο μαζί με την οικογένειά του, ενώ είχε ανέβει στο συγκεκριμένο παιχνίδι που τραυματίστηκε, το οποίο ονομάζεται «Crazy Dance» και πρόκειται για αυτό με τις περιστρεφόμενες καρέκλες, μαζί με τον μικρότερο αδελφό του, ο οποίος είδε με τα ίδια του τα μάτια τα όσα τραγικά συνέβησαν, όπως και η μητέρα τους

«Ανέβηκαν στο ακατάλληλο, ασυντήρητο παιχνίδι, και κάποια στιγμή, άρχισε να διαλύεται και να ξεκολλάει το κάθισμα. Ο 19χρονος εκτοξεύθηκε από την θέση του με ορμή, πάνω στα κάγκελα και χτύπησε στο κεφάλι του. Ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση το κεφαλάκι του παιδιού, πάρα πολύ άσχημα… Το είχαν δέσει σφιχτά, μήπως και καταφέρουν κάτι. Έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σωθεί, αλλά δυστυχώς… Ό, τι και να πούμε είναι λίγο».

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρει ο αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού στο enikos.gr, «οι υπάλληλοι του λούνα παρκ εξαφανίστηκαν».

Στο σημείο έφτασε το ΕΚΑΒ και μετέφερε το παιδί σε κρίσιμη κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, δυστυχώς όμως ο 19χρονος λίγες ώρες αργότερα, υπέκυψε στα τραύματά του.

Σημειώνεται πως, μέχρι στιγμής, έχει συλληφθεί ο 58χρονος υπεύθυνος του λούνα παρκ, ενώ αναζητείται ο χειριστής του παιχνιδιού, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Διεξάγεται προκαταρκτική έρευνα από το ΑΤ Κασσανδρείας και θα πραγματοποιηθεί πραγματογνωμοσύνη για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

«Κάποια στιγμή νιώθω να ξεκολλάει όλη η πλάτη»

Στην ΕΡΤ μίλησε και ο αδελφός του 19χρονου, που ανέβηκε μαζί του στο φονικό παιχνίδι. «Πήγαμε στο λούνα παρκ και καθίσαμε σε κάποιες θέσεις. Ο υπεύθυνος μας άλλαξε θέσεις. Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι μας είπε ότι θα το πάει δυνατά. Στην αρχή χαλαρά και μετά γρήγορα. Νιώθω το κάθισμα να ξεκολλάει, το λέω και στον αδερφό μου. Κάποια στιγμή νιώθω να ξεκολλάει όλη η πλάτη».

Ο νεαρός σοκαρισμένος συνεχίζει: «Σε κλάσματα δευτερόλεπτου βλέπω να είμαι ανάσκελα, τον αδερφό μου να μην είναι δίπλα κι εγώ να κρατιέμαι ασυναίσθητα από το σίδερο. Ο αδερφός μου πετάχτηκε από το κάθισμα. Δεν πετάχτηκε μακριά αλλά με φόρα και χτύπησε στο κεφάλι. Εγώ κρατήθηκα. Όλα αυτά έγιναν μπροστά στα μάτια και του άλλου αδερφού μου και της μητέρας μου. Με το που έσπασε το κάθισμα. Ο χειριστής εξαφανίστηκε. Άλλοι σταμάτησαν το μηχάνημα. Κατέβηκα και είδα τον αδερφό μου στο έδαφος».

Χαλκιδική λούνα παρκ

Χαλκιδική λούνα παρκ

Χαλκιδική λούνα παρκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις