Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

Έτρωγε για 10 χρόνια ωμό χοιρινό κρέας: Οι τομογραφίες σόκαραν τους γιατρούς


 Ανησυχητικές εικόνες από τομογραφίες δείχνουν τι συνέβη σε μια 23χρονη γυναίκα αφού έφαγε ωμό κρέας αφήνοντας το σώμα της γεμάτο παράσιτα.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η Tingting (ψευδώνυμο) από το Yubeng Village, στην κομητεία Deqin, στην Κίνα , παραπονέθηκε για πονοκεφάλους μαζί με πόνο στους μηρούς και στα μάτια της το 2016.

Οι γιατροί της πρότειναν να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία και αξονική τομογραφία και τρομοκρατήθηκαν από τα αποτελέσματα.

Το κορίτσι είχε πέσει θύμα κυστικέρκωσης, μια μόλυνση των ιστών που προκαλείται από μια προνύμφη (κυστίκερκος) του πλατυέλμινθα σκώληκα – ταινία των χοίρων.

Τα μικροσκοπικά παράσιτα μόλυναν τους μύες της πλάτης, την κοιλιά, τα μάτια και τον εγκέφαλο της Tingting.

Ο αδερφός της υπαινίχθηκε τον λόγο αυτής της ανησυχητικής ιατρικής κατάστασης. Αποδείχθηκε ότι η οικογένεια έτρωγε συνήθως ωμό χοιρινό τις μέρες που έσφαζαν ένα γουρούνι.

Η Tingting το έκανε αυτό από την εφηβεία της. Ο αδερφός της υποβλήθηκε επίσης σε εξετάσεις για την πάθηση, αλλά δεν είχε κάτι.

«Η ασθενής είχε διογκωμένα μάτια, αιμορραγία στον αμφιβληστροειδή, πολλαπλές λοιμώξεις σε όλο το σώμα και επιληπτικές κρίσεις», είπε ο καθηγητής Μενγκ Κιάνγκ, επικεφαλής ιατρός του Τμήματος Νευρολογίας στο Provincial First Hospital.

Ο γιατρός συνέχισε λέγοντας ότι περιπτώσεις όπως της Tingting μπορεί να έχουν αρκετά σοβαρές συνέπειες.

Εξήγησε: «Τα παρασιτικά σκουλήκια έχουν τη μεγαλύτερη επίδραση στον εγκέφαλο και επηρεάζουν το κεντρικό νευρικό σύστημα.

Η πιο κοινή είναι η επιληψία και μπορεί επίσης να προκαλέσει νοητική έκπτωση. Μερικοί ασθενείς μπορεί επίσης να εμφανίσουν παράλυση άκρων, γλωσσική δυσλειτουργία, αισθητηριακή βλάβη κ.λπ..”
Όσον αφορά τον τρόπο αντιμετώπισης της Tingting, σχεδίαζαν να χορηγήσουν μικρές δόσεις εντομοκτόνων.

Αν δεν ήταν προσεκτικοί, η περίπτωσή της θα μπορούσε να χειροτερέψει μόλις πέθαιναν τα παράσιτα, οδηγώντας σε «φλεγμονώδεις αντιδράσεις ή σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις».

Οι φωτογραφίες με ακτίνες Χ έχουν κάνει πολλούς σχολιαστές στο διαδίκτυο να εκνευριστούν και να ανησυχήσουν για την κατάσταση της γυναίκας .

«Είναι απίστευτο», είπε ένας σχολιαστής στο X, «είναι τόσο μικρά που δεν έχεις καν ιδέα ότι εισβάλλουν στο σώμα ή στο περιβάλλον σου».

Ένας άλλος είπε: «Σταμάτησε να διαβάζει αφού είπε ότι βρέθηκαν σκουλήκια στον βολβό του ματιού».

Ένας τρίτος ρώτησε ανήσυχος: «Είναι ακόμα ζωντανή;»

Ενώ είναι άγνωστο τι συνέβη στη γυναίκα μετά την ανακάλυψη της νόσου, υπάρχουν εύκολοι τρόποι για την πρόληψη της κυστικέρκωσης.

Σύμφωνα με το CDC, θα πρέπει να πλένετε τα χέρια σας μετά τη χρήση της τουαλέτας και την αλλαγή πάνας και πριν από το χειρισμό τροφίμων. Πλύνετε και ξεφλουδίστε τα φρούτα και τα λαχανικά πριν τα φάτε. και πίνετε εμφιαλωμένο νερό ή νερό που έχει βράσει για τουλάχιστον ένα λεπτό σε χώρες όπου το νερό της βρύσης δεν είναι ασφαλές για κατανάλωση.

Και, προφανώς, αποφύγετε να τρώτε ωμό χοιρινό κρέας.

Δείτε ΦΩΤΟ ΕΔΩ

photo: freepik

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις