Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

XYTA Φυλής: «Σκοτώθηκε ακαριαία» – Πώς έχασε την ζωή του ο 60χρονος οδηγός απορριμματοφόρου


 Τραγωδία εκτυλίχθηκε το πρωί της Κυριακής (28/07), στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ), όταν ένας 60χρονος οδηγός απορριμματοφόρου παρασύρθηκε από το όχημα, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Του Αργύρη Ηλιάδη

Ο 60χρονος άνδρας είχε ολοκληρώσει το προγραμματισμένο δρομολόγιό του, αφού είχε πάει στην χωματερή και είχε εναποθέσει τα απορρίμματα. Κατά τη διάρκεια της επιστροφής, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, κατέβηκε από το απορριμματοφόρο – για άγνωστο ακόμα λόγο – και υπό αδιευκρίνιστές συνθήκες τραυματίστηκε θανάσιμα όταν και παρασύρθηκε από το βαρύ όχημα.

Μιλώντας στο enikos.gr, ο πρόεδρος του Σωματείου Οδηγών Αυτοκινήτων του δήμου Αθηναίων, Ηλίας Κουτσιμπέλης, ανέφερε ότι, «δεν γνωρίζουμε ακόμα τον λόγο που ο οδηγός κατέβηκε από το όχημα, καθώς επέστρεφε από τον εναπόθεση των απορριμμάτων. Μπορεί είτε επειδή είχε κάποια βιολογική ανάγκη, είτε πιθανόν να εντόπισε κάποια δυσλειτουργία». 


Επιπλέον, κατά τις ίδιες πληροφορίες, το χειρόφρενο ήταν ενεργοποιημένο, κάτι που προκαλεί ερωτήματα για το πώς ξεκίνησε να κυλά το όχημα με αποτέλεσμα να παρασύρει τον 60χρονο.

«Το κεφάλι του είχε συνθλιβεί»

Ο 60χρονος οδηγός φέρεται να σκοτώθηκε ακαριαία, αφού σύμφωνα με τον κ. Κουτσιμπέλη, «όταν άλλος διερχόμενος οδηγός τον εντόπισε, είδε το κεφάλι του να έχει συνθλιβεί. Σκοτώθηκε ακαριαία από όσα μάθαμε». Σημειώνεται ότι, απαγορεύεται να υπάρχει πέραν του οδηγού άλλος επιβάτης στο απορριμματοφόρο, γι’ αυτό και δεν υπήρξε κάποιος στο σημείο που θα μπορούσε να ανατρέψει την πορεία του οχήματος.

Λεπτομέρειες για την κατάσταση, αλλά και την καταλληλόλητα του οχήματος, θα δώσει ο πραγματογνώμονας της ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα, και το σωματείο «Πρόοδος» θα προβεί με δικά του μέσα σε όλους τους απαιτούμενες ελέγχους.

Ο άτυχος άνδρας, θα κηδευτεί με δημόσια δαπάνη (με απόφαση του δήμου Αθηναίων), ενώ αναμένεται να έρθει και η ενήλικη κόρη του από το εξωτερικό για να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες.ΧΥΤΑ Φυλης

Η ανάρτηση του Σωματείου

Την είδηση θανάτου του 60χρονου, έκανε γνωστή το Σωματείο των Οδηγών στο οποίο και άνηκε. Στην ανάρτηση του στο Facebook, δεκάδες συνάδελφοι και φίλοι του 60χρονου εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους, δηλώντας την συμπαράστασή τους στην οικογένεια του.

Τα συλλυπητήρια Δούκα

«Είναι μία πολύ δύσκολη μέρα για τον δήμο της Αθήνας, μετά την απώλεια της ζωής υπαλλήλου καθαριότητας, εν ώρα εργασίας, στη Φυλή. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του εκλιπόντος. Στεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις δίπλα στους εργαζομένους στην καθαριότητα που δίνουν καθημερινά σκληρό αγώνα για να κρατήσουν την πόλη μας καθαρή», αναφέρει ο Χάρης Δούκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις