Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

«Πραξικόπημα» από την «δημοκρατική ελίτ»! Xαμός με την απομάκρυνση Μπάιντεν - Ακυρώθηκε η βούληση τόσων ψηφοφόρων, λένε πολιτικοί και δημοσιογράφοι...

 


Η απότομη έξοδος του Τζο Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα έχει προκαλέσει τεράστιες συζητήσεις, καθώς υπάρχουν εκείνοι που μιλάνε ακόμα και για πραξικόπημα!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν  αποχώρησε  από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο την Κυριακή 21 Ιουλίου, μετά από εβδομάδες αυξανόμενων πιέσεων από κορυφαίους Δημοκρατικούς να το κάνει. Πολλοί Ρεπουμπλικάνοι και ορισμένοι Δημοκρατικοί μιλούν τώρα για ένα μεγάλο πραξικόπημα, που ενορχηστρώθηκε από τις ελίτ του Δημοκρατικού Κόμματος, οι οποίοι έχουν αποφύγει τις επιθυμίες εκατομμυρίων ψηφοφόρων τους.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ρεπουμπλικανός, Μάικ Τζόνσον,  έκανε λόγο για  μια «άνευ προηγουμένου συγκυρία στην αμερικανική ιστορία», λέγοντας ότι η απόφαση του προέδρου ακύρωνε τις ψήφους εκατομμυρίων Αμερικανών που επέλεξαν τον Μπάιντεν ως υποψήφιο των Δημοκρατικών στις προκριματικές εκλογές νωρίτερα φέτος.

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Βουλής των Ρεπουμπλικανών,  Steve Scalise , χαρακτήρισε την απόφαση του Μπάιντεν «συγκάλυψη»—λέγοντας ότι οι ηγέτες των Δημοκρατικών κομμάτων, «αφού έκαναν εδώ και εκεί μαθήματα δημοκρατία, τελικά ανάγκασαν τον Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί, ακυρώνοντας έτσι απλά την κύρια επιλογή των 14 εκατομμυρίων δικών τους ψηφοφόρων. .»

Η Αμερικανίδα δημοσιογράφος,  Scottie Nell Hughes, είπε πως ο Μπάιντεν προδόθηκε μέσα από το ίδιο του το κόμμα και πως έλαβε χώρα ένα «ήπιο πραξικόπημα»!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις