Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Όταν ο Ντέιβιντ Βανς (που έλαβε το Xρίσμα του αντιπροέδρου απο τον Τραμπ), αποκαλούσε τον Τραμπ «κλινικά ηλίθιο» αλλά και… Χίτλερ των ΗΠΑ.


 Τον γερουσιαστή Τζέιμς Ντέιβιντ Βανς από το Οχάιο που επέλεξε επισήμως, ο πλέον- Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ως τον αντιπρόεδρό του σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Βανς από τον Τραμπ, που έλαβε το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, ξάφνιασε πολλούς, αν αναλογιστεί κανείς ότι το όνομά του είχε ακουστεί ως πιθανό γι’ αυτήν τη θέση, καθώς ο 39χρονος Βανς είχε φτάσει ακόμα και στο σημείο να διερωτηθεί στο παρελθόν αν ο Τραμπ είναι «ο Χίτλερ της Αμερικής».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Βανς είχε προ ετών ασκήσει κριτική στον Τραμπ. Λέγοντας ο ίδιος την φράση «Ποτέ με τον Τραμπ» κι ήταν ένας απο τους μεγαλύτερους πολέμιους και του ασκούσε δριμύτατη κριτική.

Μάλιστα, είχε χρησιμοποιήσει βαριές εκφράσεις όπως «κλινικά ηλίθιο». αλλά και… Χίτλερ των ΗΠΑ.
«Αμφιταλαντεύομαι μεταξύ της σκέψης ότι ο Τραμπ είναι ένας κυνικός μαλ… σαν τον Νίξον, ή είναι ο Χίτλερ της Αμερικής» έγραφε στο Facebook, το 2016.

Παρακάτω κάποιες απο τις δηλώσεις του.

Στην πορεία, ωστόσο, ο 39χρονος μετακινήθηκε πιο κοντά στο περιβάλλον του Ρεπουμπλικανού πρώην προέδρου και νυν προεδρικού υποψηφίου. Εξελέγη μάλιστα γερουσιαστής το 2022.

Μάλιστα ήταν ο πρώτος γερουσιαστής στο Οχάιο χωρίς καμία άλλη πρϋπηρεσία και σκληρός αρνητής των αμβλώσεων, όπως και υποστηριχτής των σκληρότερων νόμων για την μετανάστευση και φυσικά είχε υποστηρίξει την ανέγερση τοίχων στα σύνορα. Όσον αφορά την εξωτερική πολιτική είναι φανατικά υπέρ του ΝΑΤΟ αλλά με μετατόπιση της πολιτικής στην Ασία καθώς είναι επικριτής της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία. Αντίθετα είναι ένθερμος υποστηριχτής της χρηματοδότησης προς το Ισραήλ.

Αυτό κάνει πολλούς να λένε πως δεν πήρε μόνος του την απόφαση ο Τραμπ. Δε ξέρω αν για κάποιους λέει κάτι η φωτογραφία Ντέιβιντ Βανς παρακάτω…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις