Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Νέο φιάσκο μεγατόνων με τον μολυσμένο Σηκουάνα! Το φυσάνε και δεν κρυώνει οι Γάλλοι, vid - Δεν έχουν προηγούμενο αυτά που γίνονται στο Παρίσι!

 


Το ένα φιάσκο μετά το άλλο διαδέχονται τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού!

Το πρώτο Ολυμπιακό αγώνισμα κολύμβησης στον ποταμό Σηκουάνα αναβλήθηκε καθώς συνεχίζονται οι δοκιμές του νερού του ποταμού.

Το κολυμβητικό σκέλος του τριάθλου ανδρών ήταν αρχικά προγραμματισμένο να γίνει την Τρίτη το πρωί αλλά το World Triathlon ανακοίνωσε νωρίς την Τρίτη ότι το αγώνισμα είχε αναβληθεί για την Τετάρτη.

Είχε προηγηθεί η ακύρωση των προπονήσεων στον Σηκουάνα μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Το τρίαθλο γυναικών, το οποίο ήταν ήδη προγραμματισμένο για το πρωί της Τετάρτης, θα λάβει χώρα όπως είχε προγραμματιστεί.

“Και τα δύο τρίαθλα υπόκεινται στις προσεχείς δοκιμές νερού που συμμορφώνονται με τα καθιερωμένα όρια του Παγκόσμιου Τριάθλου για την κολύμβηση”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το World Triathlon, σημειώνοντας ότι εξακολουθεί να κρατά την 2η Αυγούστου ως πιθανή ημέρα έκτακτης ανάγκης εάν το νερό εξακολουθεί να θεωρείται μη ασφαλές Τετάρτη.

Τα επίπεδα μόλυνσης του νερού ανάγκασαν τους αξιωματούχους να ακυρώσουν μια προπόνηση τριάθλου που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στον Σηκουάνα τη Δευτέρα.

Ήταν η δεύτερη από τις συνεδρίες που κατακλύζονταν από τη ρύπανση των υδάτων και με περισσότερα αποτελέσματα δοκιμών ποιότητας νερού σε εκκρεμότητα, παρέμενε ασαφές εάν η πρώτη πραγματική εκδήλωση των Αγώνων του Παρισιού 2024 θα πραγματοποιηθεί όπως είχε προγραμματιστεί στην εμβληματική πλωτή οδό.

Ανεξάρτητες δοκιμές έδειξαν ότι τα επίπεδα του βατκηρίου E. coli στον ποταμό είχαν εκτιναχθεί σημαντικά μετά τη δυνατή βροχόπτωση του Σαββατοκύριακου.

Ενώ το νερό είχε παρουσιάσει βελτιώσεις τις ώρες πριν από την αρχική προγραμματισμένη έναρξη του τριάθλου, τα επίπεδα ποιότητας του νερού εξακολουθούσαν να μην είναι αποδεκτά σε ορισμένα σημεία της διαδρομής, ανακοίνωσε το World Triathlon.

ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις