Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

«Τι θα γινόταν εάν αύριο ο Πούτιν… εξαφανιζόταν;»: Εξέτασαν ένα σενάριο τρόμου, vid - «Χάος! Μόνο χάος».


 Στον Αμερικανό δημοσιογράφο, Τάκερ Κάρλσον, μίλησε ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος, ο οποίος έχει γίνει πολλές φορές στόχος των… τιμηρωτικών μέτρων της Δύσης.

Οι δύο άνδρες ανέλυσαν ένα σενάριο που απεύχεται πλέον η συντριπτική πλειοψηφία του ρωσικού πληθυσμού, αλλά και μεγάλη μερίδα του παγκόσμιου πληθυσμού:

«Τι θα συνέβαινε εάν ο Πούτιν εξαφανιζόταν ξαφνικά αύριο;;».

Επί χρόνια αυτός αποτελεί μία ανομολόγητη επιθυμία πολλών στη Δύση! Να… έβγαινε από τη μέση ο «Τσαρ Βλαντ».

Ο Tucker επομένως έκανε την καίρια ερώτηση:

«Ο δηλωμένος στόχος τους, δεν ξέρω επίσημα, αλλά πολιτικοί και νομοθέτες το λένε, είναι να δολοφονήσουν τον Πούτιν ή να τον διώξουν, να τον ξεφορτωθούν. Ξέρω ότι δεν ζείτε εκεί, αλλά ως κάποιος που ξέρει τη χώρα (σ.σ. τη Ρωσία), τι θα συνέβαινε εάν αύριο εξαφανιζόταν ο Πούτιν;».

Η απάντηση που έλαβε από τον Ρώσο ολιγάρχη ήταν η εξής:

«Πρώτον, έζησα στη χώρα και θεωρώ τον εαυτό μου Ρώσο. Θα επικρατούσε χάος! Ένα χάος! Αυτό θα αυξήσει την αβεβαιότητα σε οποιοδήποτε σύστημα το οποίο είναι πολύ συγκεντρωτικό. Οπότε οποιεσδήποτε μη αναμενόμενες αλλαγές θα αυξήσουν το χάος.

Είναι ένα πολύ κακό σενάριο και δεν θέλω καν να το σκέφτομαι. Το χάος είναι ένα πολύ κακό οπλικό σύστημα. Όταν αυτό εφαρμόστηκε παραδείγματος χάριν στο Αφγανιστάν ή στο Ιράκ ή στη Γιουγκοσλαβία πριν από 30 χρόνια, πόσος καιρός χρειάστηκε για να επανέλθει η σταθερότητα σε αυτά τα μέρη;».

Στη συνέχεια ο Melnichenko κατέληξε πως μία τέτοια εξέλιξη στη ρωσική κοινωνία θα έφερνε μόνο αρνητικά αποτελέσματα, «αυξάνοντας τον συγκεντρωτισμό και μειώνοντας τις ελευθερίες».

Εδραιώνοντας μία… χούντα δηλαδή!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις