Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Ζαχάροβα/Λαβρόφ στις ΗΠΑ για την «εγκαθίδρυση μίας πολυπολικής παγκόσμιας τάξης»! vid - Δεν μεταβαίνουν τυχαία στη Νέα Υόρκη μετά τα τελευταία γεγονότα.


 Στη Νέα Υόρκη έφτασε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, συνοδευόμενος από την εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, και άλλους Ρώσους διπλωμάτες.

Η συμβολική αυτή επίσκεψη έρχεται μερικές μόνο ώρες μετά την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ, με τις ΗΠΑ να βρίσκονται σε αναβρασμό και τη συζήτηση γύρω από την ασφάλεια των πολιτικών να έχει φουντώσει για τα καλά.

Δεν είναι εξάλλου υπερβολικές οι δηλώσεις αναλυτών από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού που ισχυρίζονται πως οι ΗΠΑ γλίτωσαν τον εμφύλιο για… μερικά χιλιοστά! Όσα δηλαδή χώρισαν τη σφαίρα του 20χρονου Thomas Crooks από το κρανίο του Τραμπ!

Ως πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, θα πραγματοποιήσει συζητήσεις σε υπουργικό επίπεδο με θέμα την «πολυμερή συνεργασία προς το συμφέρον της εγκαθίδρυσης μιας πιο δίκαιης, πολυπολικής και βιώσιμης παγκόσμιας τάξης».

Θυμίζουμε πως για τον μήνα Ιούλιο την προεδρία του Σ.Α. του ΟΗΕ την έχει η Ρωσία.

Το αεροπλάνο του υπουργού Εξωτερικών ταξίδεψε από τη Μόσχα στη Νέα Υόρκη μέσω της βόρειας διαδρομής, παρακάμπτοντας «μη φιλικές χώρες», για περισσότερες από 12 ώρες.

Όπως έγινε γνωστό δεν σημειώθηκαν απρόβλεπτα γεγονότα κατά τη διάρκεια της πτήσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις