Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Μπιλ Γκέιτς: Δοκιμάζει βούτυρο από “αέρα”…φιλικό προς το περιβάλλον!(vid) - Μπιλ Γκέιτς: Δοκιμάζει βούτυρο από “αέρα”…φιλικό προς το περιβάλλον!(vid)


 Βούτυρο από αέρα αντί για αγελάδες; Μια νεοσύστατη εταιρία με έδρα την Καλιφόρνια, η οποία χρηματοδοτείται από τον Μπιλ Γκέιτς, ισχυρίζεται ότι έχει επεξεργαστεί μια πολύπλοκη διαδικασία που εξαλείφει την ανάγκη για τα ζώα, ενώ παράλληλα κάνει την εναλλακτική της γεύση χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα εξίσου καλή!

Η Savor, πειραματίζεται με τη δημιουργία εναλλακτικών λύσεων χωρίς γαλακτοκομικά για το παγωτό, το τυρί και το γάλα, χρησιμοποιώντας μια θερμοχημική διαδικασία που της επιτρέπει να δημιουργεί μόρια λίπους, δημιουργώντας αλυσίδες διοξειδίου του άνθρακα, υδρογόνου και οξυγόνου. . Η εταιρεία ανακοίνωσε τώρα μια νέα εναλλακτική λύση βουτύρου χωρίς ζώα.

Η μείωση της κατανάλωσης κρέατος και γαλακτοκομικών είναι ένας από τους βασικούς τρόπους με τους οποίους η ανθρωπότητα μπορεί να μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της, καθώς η κτηνοτροφική παραγωγή είναι σημαντική πηγή αερίων του θερμοκηπίου και η Savor λέει ότι τα προϊόντα της θα έχουν σημαντικά χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα από τα ζωικά. Το «βούτυρο» θα μπορούσε ενδεχομένως να έρθει σε λιγότερο από 0,8 g ισοδύναμο CO 2 ανά θερμίδα . Το τυπικό κλιματικό αποτύπωμα του πραγματικού ανάλατου βουτύρου με 80% λιπαρά είναι περίπου 2,4 g ισοδύναμο CO 2 ανά θερμίδα.

Η Kathleen Alexander, διευθύνων σύμβουλος της Savor, δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε μέσω ρυθμιστικής έγκρισης για να μπορέσουμε να πουλήσουμε το βούτυρο μας. Δεν αναμένουμε ότι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε με οποιοδήποτε είδος πωλήσεων τουλάχιστον μέχρι το 2025».

Οι εναλλακτικές λύσεις κρέατος και γαλακτοκομικών έχουν γίνει ολοένα και πιο δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια, αλλά κάποιες υπολείπονται όσον αφορά τη γεύση. Η Savor λέει ότι η γεύση του βουτύρου της είναι πιο ακριβής.

Το ερώτημα τώρα είναι αν οι αγοραστές θα ακολουθήσουν τέτοια συνθετικά λίπη. Το να κάνετε τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα αγαπημένα τους γαλακτοκομικά και κρεατικά για πιο «πειραματικά» τρόφιμα μπορεί να αποτελέσει πρόκληση.

Υποστηρίζοντας την πρωτοβουλία σε μια διαδικτυακή ανάρτηση ιστολογίου , ο Γκέιτς έγραψε: «Η ιδέα της μετάβασης σε λίπη και έλαια που παράγονται από εργαστήριο μπορεί να φαίνεται περίεργη στην αρχή. Αλλά οι δυνατότητές τους να μειώσουν σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακα μας είναι τεράστιες. Αξιοποιώντας αποδεδειγμένες τεχνολογίες και διαδικασίες, φτάνουμε ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη των κλιματικών μας στόχων.

«Η διαδικασία δεν απελευθερώνει αέρια θερμοκηπίου και δεν χρησιμοποιεί γεωργική γη και λιγότερο από το ένα χιλιοστό του νερού που κάνει η παραδοσιακή γεωργία. Και το πιο σημαντικό, έχει πολύ καλή γεύση – όπως το αληθινό, γιατί από χημική άποψη είναι».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

photo: EPA-YNA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις