Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Άνδρας με “μπέρτα” αναστατώνει περιοχή της Ρώμης! “Είμαστε φυλακισμένοι εξαιτίας του”(vid) Στην Balduina, περιοχή της Ρώμης, κάτοικοι και καταστηματάρχες ανησυχούν για την παρουσία ενός άνδρα που ντύνεται με σεντόνια και κουρέλια, ο οποίος....


 Στην Balduina, περιοχή της Ρώμης, κάτοικοι και καταστηματάρχες ανησυχούν για την παρουσία ενός άνδρα που ντύνεται με σεντόνια και κουρέλια, ο οποίος καλύπτει το κεφάλι του με φύλλα, στα μπράτσα του έχει δέσει σαλιάρες μωρού και φοράει ένα σεντόνι για μπέρτα!

Σύμφωνα με μαρτυρίες κυνήγησε ένα κορίτσι στους δρόμους το Σάββατο 13 Ιουλίου. Ήταν οπλισμένος με μια αλυσίδα και η νεαρή γυναίκα βρήκε καταφύγιο σε ένα ξενοδοχείο στη via delle Medaglie d’Oro. Υπάρχουν όμως και άλλα προηγούμενα. «Ο άνδρας μεταφέρθηκε για υποχρεωτική ιατρική περίθαλψη. Μετά από λίγες μέρες ξαναχτύπησε», λέγεται στην περιοχή.


Οι μαρτυρίες
Ο άντρας με τα κουρέλια κοιμόταν στο σταθμό Balduina: βγαίνει μόνος του το βράδυ, όταν η γειτονιά αδειάζει. Τις τελευταίες ώρες όμως κυκλοφορεί ένα βίντεο στα social media που τον δείχνει ακόμα και στο φως της ημέρας. Εμφανίστηκε στη γειτονιά πριν από μερικές εβδομάδες. Πριν φαινόταν σαν ένας «κανονικός» άστεγος και κάποιοι κάτοικοι τον τάιζαν.


Τα επεισόδια
Στις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με κατοίκους, στη via Damiano Chiesa πέταξε ένα σκούτερ σε διερχόμενο αυτοκίνητο. Στη συνέχεια κατέστρεψε τους προβολείς των άλλων παρκαρισμένων αυτοκινήτων. «Τα βάζει ιδιαίτερα με τις γυναίκες. Από την προφορά πιστεύουμε ότι είναι ανατολικοευρωπαίος, ενώ γίνεται αμέσως επιθετικός». «Είμαστε φυλακισμένοι εξαιτίας ενός ανθρώπου με εμφανή προβλήματα που πρέπει να σταματήσει. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε άλλες επικίνδυνες αντιδράσεις», καταλήγουν.

Κάποιοι τον περιγράφουν ως ένα απροβληματικό άτομο που χρειάζεται βοήθεια, ενώ άλλοι τον βλέπουν ως δημόσιο κίνδυνο.

Ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες καλεί όλους όσους έχουν υποστεί βία ή βλάβη, να υποβάλουν καταγγελία, τονίζοντας ότι δεν μπορούν να το κάνουν αυτοπροσώπως «γιατί δεν είναι θύματα αλλά μόνο μάρτυρες».

Όσοι επικοινώνησαν με τοην αστυνομία μέσω ανέφεραν ότι οι αρχές τον είχαν ήδη σταματήσει, αλλά αφού παρελήφθη και μπήκε στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας αφέθηκε ελεύθερος και δεν μπορεί να συλληφθεί χωρίς επίσημη καταγγελία από οποιονδήποτε βλέπει κίνδυνο για το ασφάλεια των πολιτών.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις