Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

Πούτιν: Έτσι θα απαντήσουμε στους αμερικανικούς πυραύλους μεγάλης εμβέλειας στη Γερμανία, vid - Ουάσινγκτον και Βερολίνο συμφώνησαν στην ανάπτυξη όπλων μεγάλης εμβέλειας επί γερμανικού εδάφους το 2026.


 Η Ρωσία δεν θα δεσμεύεται πλέον από μορατόριουμ για την ανάπτυξη όπλων κρούσης μεσαίου και μικρού βεληνεκούς εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αναπτύξουν όπλα στη Γερμανία, δήλωσε την Κυριακή ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.


«Εάν οι ΗΠΑ εφαρμόσουν τέτοια σχέδια, θα θεωρούμε τους εαυτούς μας απαλλαγμένους από το μονομερές μορατόριουμ για την ανάπτυξη όπλων κρούσης μεσαίου και μικρότερου βεληνεκούς, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των δυνατοτήτων των παράκτιων στρατευμάτων του Πολεμικού μας Ναυτικού», δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια της μεγάλης ναυτικής παρέλασης για την Ημέρα του Ναυτικού στην Αγία Πετρούπολη.


Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι «σημαντικές ρωσικές κρατικές και στρατιωτικές διοικητικές εγκαταστάσεις, τα διοικητικά και βιομηχανικά μας κέντρα και η αμυντική μας υποδομή θα είναι στην εμβέλεια των αμερικανικών πυραύλων».

Ο «Τσαρ Βλαντ» συνέκρινε επίσης τις δηλώσεις των ΗΠΑ σχετικά με τα σχέδια ανάπτυξης όπλων ακριβείας στη Γερμανία με την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις