Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Ζαχάροβα: Ιδού τι σχεδιάζουν να κάνουν στην OYKPANIA - Μετά από αυτό θα έρθει... ειρήνη;


 «Η Βορειοατλαντική Συμμαχία θεωρεί τη Δυτική Ουκρανία ως ιδιοκτησία της, αλλά εξακολουθεί να είναι αβέβαιη για το πώς ακριβώς θα τη σπάσει σε κομμάτια», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Εν μέσω της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, η «σιδηρά κυρία» της ρωσικής διπλωματίας υπερθεμάτισε τη στάση των δυτικών κρατών σε ό,τι αφορά τις φρούδες υποσχέσεις που δίνουν προς το Κίεβο για ένταξή του στη Συμμαχία.

«Όλο αυτό το διάστημα, η Δύση έχει ωθήσει την Ουκρανία στο χείλος της κατάρρευσης, απλώς για να τη χρησιμοποιήσει ως στρατιωτικό έδαφος κατά της Ρωσίας».

Και συνέχισε:

«Κανένας σύμμαχος του ΝΑΤΟ δεν έλαβε ποτέ τα άφθονα λεφτά και όπλα που έχει η λάβει η Ουκρανία! Τι κρύβεται από πίσω; Η απάντηση είναι απλή: ετοιμάζονται να διαλύσουν την Ουκρανία», δήλωσε αποκαλώντας την πρώην Σοβιετική δημοκρατία «μπαγιάτικη πίτα».

«Αυτοί στο ΝΑΤΟ βλέπουν τη Δυτική Ουκρανία ως κάτι που πρέπει να ανήκει σε χώρες μέλη της Συμμαχίας».

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις κορυφαίων νατοϊκών αξιωματούχων, όπως του προέδρου της Πολωνίας, Andrzej Duda, ο οποίος είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο η Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ όσο βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία!

Νωρίτερα, ο Λιθουανός υπουργός Άμυνας Laurynas Kasciunas είπε με τη σειρά του ότι θα ήταν δύσκολο για την Ουκρανία να λάβει πρόσκληση για ένταξη στη συμμαχία στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ επειδή δεν υπάρχει συναίνεση μεταξύ των μελών για αυτό το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.