Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Παγκόσμια ανησυχία για την κατάσταση του Μπάιντεν: Νέα ΒΙΝΤΕΟ-NTOKOYMENTA - Ο Τζο Μπάιντεν, που διαγνώστηκε πως έχει COVID-19, διαβεβαίωσε χθες Τετάρτη πως «αισθάνεται καλά»,

 


Ο Τζο Μπάιντεν, που διαγνώστηκε πως έχει COVID-19, διαβεβαίωσε χθες Τετάρτη πως «αισθάνεται καλά», όμως η είδηση δεν αποκλείεται να τροφοδοτήσει κι άλλο την ατμόσφαιρα ανησυχίας για την ηλικία και την υγεία του, που προκαλούν ολοένα πιο σοβαρή κρίση στο κόμμα του, τους Δημοκρατικούς, οι εκκλήσεις στις τάξεις του οποίου ο αμερικανός πρόεδρος να τερματίσει την εκστρατεία για την επανεκλογή του πολλαπλασιάστηκαν.


Βαριά ονόματα των Δημοκρατικών προσπάθησαν τις τελευταίες ημέρες να πείσουν τον αρχηγό του κράτους να παραδώσει τη σκυτάλη καθώς οι δημοσκοπήσεις είναι δυσοίωνες, ανέφεραν χθες μέσα ενημέρωσης.

Η είδηση πως έχει COVID-19 ανακοινώθηκε την ώρα που ο Τζο Μπάιντεν έδινε μάχη για την πολιτική του επιβίωση, έπειτα από την καταστροφική επίδοσή του στα τέλη του Ιουνίου, στην τηλεμαχία του με τον Ντόναλντ Τραμπ, που προκάλεσε κύμα αμφισβήτησης για την υγεία του και την πνευματική του οξύτητα.

Είχε πάει στη Νεβάδα για να προσπαθήσει να προσελκύσει ισπανόφωνους ψηφοφόρους.

Ο Λευκός Οίκος σημείωσε πως ο πρόεδρος είναι «πλήρως εμβολιασμένος», έχει ρινόρροια, βήχα, γενική αδιαθεσία και του δόθηκε πρώτη δόση Paxlovid· θα παραμείνει σε απομόνωση για μερικά 24ωρα αφού επιστρέψει στο προπύργιό του, το Ρεχόμποθ, στην πολιτεία Ντέλαγουερ, «συνεχίζοντας να ασκεί πλήρως τα καθήκοντά του» εξ αποστάσεως.

Ερωτηθείς προχθές Τρίτη από το μέσο ενημέρωσης BET τι θα τον έκανε να εξετάσει το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει, ο πρόεδρος και υποψήφιος για την επανεκλογή του, 81 ετών, απάντησε: «αν είχα πρόβλημα υγείας, αν οι γιατροί με έβλεπαν και μου έλεγαν ‘έχετε το τάδε πρόβλημα’».

Την ίδια στιγμή τον γύρο του κόσμου κάνουν τα βίντεο με τον… αδιάθετο Μπάιντεν να «παλεύει» να ανεβοκατέβει τα σκαλιά του Air Force One.

Πολλοί μάλιστα αναρωτιούνται -εύλογα- πώς είναι δυνατόν ένας άνδρας σε αυτή την κατάσταση, στα 81 του χρόνια, να μπορέσει να κυβερνήσει για ακόμα μία 4ετία!

Δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ τα δύο βίντεο που έχουν γίνει viral.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις