Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Άγιος Παντελεήμονας: Πυροβολισμοί και συμπλοκές Mεταξύ μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας


 Άλλη μια νύχτα τρόμου βίωσαν οι κάτοικοι της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα, ύστερα από γενικευμένη συμπλοκή μεταξύ μελών δύο συμμοριών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πριν λίγες μέρες η οδός Αχαρνών έγινε πεδίο μάχης για δύο συμμορίες, προκειμένου να γίνει ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο μετανάστες από τη Συρία και την Αλγερία συγκρούονται σώμα με σώμα, κρατώντας οτιδήποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως όπλο. Κράνη, στιλάρια, μαχαίρια και όπλα είναι στο… μενού.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο βίντεο, την ώρα της συμπλοκής, ακούγεται να πέφτουν τέσσερις πυροβολισμοί.

Μάλιστα, στο βίντεο φαίνεται ένας οδηγός να χρησιμοποιεί και το αυτοκίνητό του για να απωθήσει όσους του επιτίθενται. Με επικίνδυνες μανούβρες χτυπάει πεζούς και οχήματα, προκειμένου να μπορέσει να ξεφύγει από τις άγριες διαθέσεις των μελών της αντίπαλης συμμορίας.

Απελπισμένοι οι κάτοικοι – «Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο»

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Alpha, η κατάσταση για τους κατοίκους έχει φτάσει στο απροχώρητο αφού τέτοια φαινόμενα εκτεταμένης βίας, κι όχι μόνο, αποτελούν τον κανόνα και όχι την εξαίρεση για τη συγκεκριμένη περιοχή.

«Βράδυ δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις», λέει χαρακτηριστικά μια νεαρή κοπέλα, κάτοικος της περιοχής.

Μια άλλη κάτοικος τονίζει ότι «η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο», ενώ δεν λείπουν κι εκείνοι που δηλώνουν ότι αυτό που τους ενοχλεί είναι «η συνεχής αίσθηση ανασφάλειας».

«Έχει πολλά μαχαιρώματα η Αχαρνών. Συμμορίες, γκέτο, όλα αυτά…», λένε άλλοι με τα περιστατικά να μην καταγγέλλονται στο σύνολό τους.

Εκτός από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, στις δράσεις στην ευρύτερη περιοχή συνδράμουν καθημερινά και δυνάμεις από τοπικά αστυνομικά τμήματα της Όμονοιας, του Συντάγματος, αλλά και των Εξαρχείων, με ειδικές ομάδες (ΟΠΚΕ και ΔΙ.ΑΣ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις