Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Έκτακτη συνεδρίαση στην Αυστραλία! Πανικός με το παγκόσμιο «Mπλακ άουτ» - Τι μεταδίδεται

 


Παγκόσμιος πανικός επικρατεί καθώς πολλαπλασιάζονται οι αναφορές πολλών χωρών για ψηφιακές – τεχνικές δυσλειτουργίες σε επικοινωνίες, τράπεζες, χρηματιστήρια και αεροδρόμια.

Στη αρχή το πρόβλημα εμφανίστηκε στην Αυστραλία και ακολούθησαν οι ΗΠΑ!

Υπάρχουν αναφορές για διακοπές λειτουργίας υπολογιστών που επηρεάζουν σημαντικά ιδρύματα στην Αυστραλία και διεθνώς, δυνητικά μία από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες διακοπές λειτουργίας που έχουν σημειωθεί ποτέ.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση λόγω του παγκοσμίου κραχ που συνέβη!

Τα αεροδρόμια της χώρας είναι ήδη γεμάτα με επιβάτες που καθυστερούν όπως στις περισσότερες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Πολλές μεγάλες αεροπορικές εταιρείες στο αεροδρόμιο του Σίδνεϋ δεν μπορούν να κάνουν check-in, οι αποσκευές δεν μπορούν να παραληφθούν και η Virgin Australia ανέστειλε τις πτήσεις, αναφέρει η αυστραλιανή πύλη WA.

“Συνεχίζουμε να προχωράμε στις προσπάθειές μας για τον μετριασμό των επηρεαζόμενων εφαρμογών και υπηρεσιών του Microsoft 365. Εξακολουθούμε να αναμένουμε από τους χρήστες να δουν αποκατάσταση καθώς αντιμετωπίζουμε τις υπολειπόμενες επιπτώσεις”, αναφέρει η Microsoft!

Τι συνέβη; 

Ένα τεχνικό ζήτημα, που φέρεται να σχετίζεται με μια εταιρεία κυβερνοασφάλειας με έδρα τις ΗΠΑ με την επωνυμία CrowdStrike, προκάλεσε προβλήματα στους φορητούς υπολογιστές της Microsoft σε όλη την Αυστραλία και στο εξωτερικό το απόγευμα της Παρασκευής.

Η παγκόσμια διακοπή επηρέασε μια σειρά αυστραλιανών εταιρειών και κυβερνητικών υπηρεσιών, προκαλώντας πολλούς φορητούς υπολογιστές να προσπαθήσουν να επανεκκινήσουν και να εμφανίσουν ένα μήνυμα σφάλματος μπλε οθόνης.

Η διακοπή επηρέασε παρόχους τηλεπικοινωνιών, ιστότοπους μέσων ενημέρωσης, τράπεζες και αεροπορικές εταιρείες και πιστεύεται ότι επηρέασε τους διακομιστές.

Η αιτία της διακοπής πιστεύεται ότι οφείλεται σε μια ενημέρωση λογισμικού από την CrowdStrike, η οποία κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις