Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Kρατήστε μακριά από το κρεβάτι σας τα ακάρεα σκόνης χρησιμοποιώντας σεντόνια από αυτό το είδος υφάσματος


 Οι αλλεργίες στα ακάρεα της σκόνης, το άσθμα και άλλα αναπνευστικά προβλήματα μπορούν να δυσκολέψουν τον ύπνο σας. Το ύφασμα στο οποίο κοιμάστε μπορεί να προσελκύσει ακάρεα σκόνης, τα οποία προκαλούν αναπνευστικά προβλήματα σε πολλούς ανθρώπους.

Αυτά τα ακάρεα ζουν σε σκονισμένα και υγρά περιβάλλοντα, πράγμα που σημαίνει ότι τα κλινοσκεπάσματα αποτελούν εστία για τα παράσιτα. Έλκονται από την υγρασία που παράγει η θερμότητα του σώματός σας, οπότε αν δεν πλένετε τόσο συχνά το πάπλωμα ή τα κλινοσκεπάσματά σας αυτό μπορεί να οδηγήσει την συγκέντρωση παρασίτων στο κρεβάτι σας.

Αυτό το υλικό στα κλινοσκεπάσματα εμποδίζει τα ακάρεα σκόνης

Ευτυχώς, ένα πάπλωμα υψηλής ποιότητας από μετάξι μπορεί να δυσκολέψει λίγο περισσότερο τα ακάρεα σκόνης να φτάσουν στα κλινοσκεπάσματά σας. Αυτό συμβαίνει επειδή τα υλικά με πυκνή ύφανση, όπως το μετάξι υψηλής ποιότητας, δυσκολεύουν την είσοδο αυτών των παρασίτων. Ίσως ήρθε η ώρα να επιλέξετε κλινοσκεπάσματα από μετάξι εάν αντιμετωπίζετε αλλεργίες σε ακάρεα σκόνης ή κρίσεις άσθματος που προκαλούνται από αυτά τα παράσιτα.

Σίγουρα, το μετάξι είναι πιο ακριβό από άλλα υφάσματα κλινοσκεπασμάτων. Ωστόσο, μπορεί να αξίζει την επένδυση, λαμβάνοντας υπόψη ότι θα μπορούσε να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα τη νύχτα. Αυτή η αλλαγή μπορεί να κρατήσει τα ζωύφια μακριά από το κρεβάτι σας, ακόμα και αν δεν εξαφανίσει εντελώς τα ακάρεα σκόνης από το σπίτι σας.

Η πυκνή ύφανση μπλοκάρει τα ακάρεα της σκόνης

Γιατί το ύφασμα από μετάξι υψηλής ποιότητας μπορεί να σας βοηθήσει να προστατευτείτε από τα ακάρεα σκόνης; Μια μελέτη που διεξήχθη το 1999 και δημοσιεύτηκε στο “The Journal of Allergy and Clinical Immunology” εξέτασε την αποτελεσματικότητα ορισμένων υφασμάτων για κλινοσκεπάσματα στο μπλοκάρισμα των αλλεργιογόνων σε ότι αφορά τις γάτες και τα ακάρεα σκόνης. Τα αποτελέσματα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το μέγεθος των πόρων αυτών των υλικών καθορίζει την ικανότητά τους να εμποδίζουν τα αλλεργιογόνα. Για παράδειγμα, τα ακάρεα σκόνης εμποδίστηκαν αποτελεσματικά από υλικά με μέγεθος πόρων όχι μεγαλύτερο από 10 μικρόμετρα.

Tο μέγεθος των πόρων του μεταξιού μπορεί να είναι τόσο μικρό όσο 10 μικρόμετρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να επιλέξετε ένα πάπλωμα και σεντόνια από μετάξι υψηλής ποιότητας. Το μετάξι υψηλής ποιότητας θα έχει συνήθως υψηλότερο αριθμό momme, και αυτός ο αριθμός υποδεικνύει την ποιότητα ενός κομματιού υφάσματος από μετάξι. Ένας υψηλότερος αριθμός momme σας ενημερώνει ότι ένα κομμάτι μεταξιού κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας πιο πυκνές κλωστές, πράγμα που οδηγεί σε μικρότερο μέγεθος πόρων.

Λάβετε υπόψη ότι οι πωλητές κλινοσκεπασμάτων από μετάξι συνήθως δεν θα αναφέρουν το πραγματικό μέγεθος των πόρων των υφασμάτων τους, επομένως η πιο ασφαλής επιλογή σας είναι απλά να επιλέξετε μετάξι υψηλής ποιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις