Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

«Έτσι θα βλέπουμε IX και σπίτια σε όλη την Ελλάδα»: Τι δυστοπικό ανακοίνωσε χθες Υπουργός; - Και πέρασε στα... ψιλά!


 Καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης ο Δημήτρης Παπαστεργίου, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων τις εξελίξεις γύρω από τον Προσωπικό Αριθμό.

Ο ίδιος εξήρε τα… οφέλη που, όπως είπε, θα προκύψουν με την έκδοσή του, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Σκοπός είναι αυτός ο πέμπτος αριθμός (σ.σ. ο Προσωπικός Αριθμός δηλαδή) να είναι εκείνος ο οποίος θα κυριαρχήσει προκειμένου σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία, στον ιδιωτικό τομέα, στην υγεία πάμε με τον προσωπικό μας αριθμό να μπορέσουμε να ταυτοποιήσουμε και να κάνουμε τη δουλειά μας».

Όπως είπε σκοπός δεν είναι να εξαφανιστούν από τα συστήματα του κράτους άλλοι αριθμοί, όπως ο ΑΦΜ, «αλλά να μην είναι απαραίτητο για τον πολίτη να θυμάται όλους αυτούς τους αριθμούς».

Σύστημα μικροδορυφόρων το 2026

Ακολούθως, σύμφωνα με το ertnews, ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στην κατασκευή σμήνους ελληνικών πολυφασματικών δορυφόρων παρατήρησης γης υψηλής ευκρίνειας, στο πλαίσιο του Ελληνικού Διαστημικού Προγράμματος.

Με αυτούς τους δορυφόρους νέας τεχνολογίας -και εδώ είναι το πλέον δυστοπικό- θα μπορούν να καταγράφονται ΤΑ ΠΑΝΤΑ πάνω από τον ελληνική επικράτεια με ακρίβεια… μισού μέτρου!!!

Μέχρι πριν μερικά χρόνια, εάν αυτά ακούγονταν επίσημα στα κανάλια θα δημιουργούνταν τεράστιο θέμα! Σήμερα «περνούν» ως απλές ειδήσεις!

«Σκεφτήκαμε και είναι σωστό αυτό πως θέλουμε να έχουν πληροφορία από το διάστημα για διάφορες καταστάσεις (π.χ. πυρκαγιές, για την κλιματική κρίση κ.α.). Πήγαμε πλέον σε ένα σύστημα μικροδορυφόρων, όπου με διαφορετικές τεχνολογίες και με οπτικές κάμερες και με ραντάρ και με θερμικές κάμερες, θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους φαινόμενα».

Όταν του ζητήθηκε να πει τι ακριβώς μπορεί να κάνει αυτό το σύστημα μικροδορυφόρων, ο αρμόδιος Υπουργός ανέφερε τα εξής:

«Μέχρι σήμερα είχαμε εικόνες με μικρή ακρίβεια. Δεν έβλεπες αυτοκίνητα ή σπίτια. Πλέον με τη νέα τεχνολογία θα έχουμε πολλαπλές φωτογραφίες τη μέρα ακόμα και με σύννεφα και σε δύσκολες συνθήκες με ακρίβεια έως και μισό μέτρο! Μπορούμε να έχουμε εικόνες μέχρι και τη νύχτα.

Άρα σε δύο χρόνια από σήμερα, όπου θα εκτοξευτούν οι δορυφόροι, θα έχουμε ένα νέο οπλοστάσιο».

Ακολούθησε η εύλογη ερώτηση του παρουσιαστή της κρατικής τηλεόρασης:

«Αυτό μπορεί κάποιοι να το θεωρήσουν ως ένα είδος «Μεγάλου Αδερφού», ένα σύστημα παρακολούθησης δηλαδή! Μπορείτε να μας εξηγήσετε γιατί διαφοροποιείτε από ένα σύστημα παρακολούθησης που δεν θα μας άρεσε να υπάρχει; Αφού μπορείς να δει μέχρι και ένα αυτοκίνητο».

Η απάντηση του Υπουργού όχι μόνο δεν ήταν καθησυχαστική, αλλά ο ίδιος πρόσθεσε πως αυτά τα συστήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για τον εντοπισμό αυθαίρετων κατοικιών!

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι ελληνικοί μικροδορυφόροι που θα έχουν το… άγρυπνο «βλέμμα» τους καρφωμένο πάνω από την ελληνική επικράτεια 24/7, πρόκειται να εκτοξευτούν το 2026.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις