Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

«Πρώτη Iσλαμιστική χώρα με πυρηνικά όπλα» η Βρετανία για τον Vance! Αντιδρά το Λονδίνο - Πρώτος τριγμός

 


Ανώτατα στελέχη του Εργατικού Κόμματος απέρριψαν τα σχόλια του αντιπροέδρου του Ντόναλντ Τραμπ, JD Vance, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να γίνει η πρώτη «πραγματικά ισλαμιστική χώρα που θα αποκτήσει πυρηνικό όπλο»!

Αντέδρασαν στα σχόλια που έγιναν από τον Βανς, γερουσιαστή της πολιτείας του Οχάιο, ο οποίος έχει ανακοινωθεί ως υποψήφιος αντιπρόεδρος του Τραμπ, σε μια διάσκεψη για τους συντηρητικούς των ΗΠΑ.

Η Άντζελα Ρέινερ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είπε σύμφωνα με τον Guardian: «Δεν αναγνωρίζω αυτόν τον χαρακτηρισμό. Είμαι πολύ περήφανη για την εκλογική επιτυχία που είχαν πρόσφατα οι Εργατικοί. Κερδίσαμε ψήφους σε όλες τις διαφορετικές κοινότητες, σε ολόκληρη τη χώρα, και μας ενδιαφέρει να κυβερνήσουμε εκ μέρους της Βρετανίας και επίσης να συνεργαστούμε με τους διεθνείς συμμάχους μας»

Η φράση ενόχλησε και τον υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντέιβιντ Λάμι , ο οποίος προσπάθησε να χτίσει γέφυρες με τον Βανς τους τελευταίους μήνες!

Σημειώνεται πως ο Βανς, ενώ μιλούσε στο συνέδριο του Εθνικού των Ρεπουμπλικανών είχε δηλώσει: «Μιλούσα με έναν φίλο πρόσφατα για έναν από τους μεγάλους κινδύνους στον κόσμο, φυσικά, είναι η διάδοση των πυρηνικών όπλων, αν και, φυσικά, η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτό.

Και αναρωτιόμουν ποιά είναι η πρώτη πραγματικά ισλαμιστική χώρα που θα αποκτήσει πυρηνικό όπλο, ίσως είναι το Ιράν, ίσως το Πακιστάν! Και τελικά αποφασίσαμε ίσως είναι στην πραγματικότητα το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς μόλις ανέλαβαν οι Εργατικοί (σ.σ. Αριστερόστροφοι διεθνιστές συνήθως υπέρ των μεταναστευτικών ροών)»

Ο υπουργός Οικονομικών Τζέιμς Μάρεϊ είπε: «Δεν ξέρω σε τι οδηγούσε σε αυτό το σχόλιο, για να είμαι ειλικρινής. Θέλω να πω, στη Βρετανία, είμαστε πολύ περήφανοι για τη διαφορετικότητά μας».

Στην Βρετανία ξεκίνησαν ήδη οι ανησυχίες για την πορεία που αναμένεται να πάρει η Ουάσινγκτον άπαξ και εκλεγεί τελικά ο Ντόναλντ Τραμπ και το επιτελείο του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις