Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

H Kόρη της ξέσπασε όταν της έδωσε μία απλή συμβουλή για να μην καταστραφεί η ζωή της – «Μου είπε ότι δεν έχω δικαίωμα να της κάνω κήρυγμα και δεν μου ξαναμίλησε»

 


Οι καβγάδες των γονέων με τα παιδιά τους στην εφηβεία είναι από τους πιο εκρηκτικούς στη ζωή και των δύο. Οι γονείς προσπαθούν να νουθετήσουν, πολύ συχνά καταλήγοντας μόνο να κάνουν χειρότερη την κατάσταση.

Μία 49χρονη γυναίκα, μητέρα ενός 19χρονου κοριτσιού, μάλωσαν πρόσφατα για τον τρόπο ζωής που επιλέγει.

Η κόρη της ζει μόνη της, εργάζεται και έχει τον κύκλο της, ενώ πληρώνει μόνη της τα έξοδά της.

Η μητέρα, ενώ παραδέχεται ότι το παιδί της δεν τα έχει καταφέρει και άσχημα, εξακολουθεί να ανησυχεί για κάποιες από τις επιλογές της και ιδιαίτερα, για τον τρόπο με τον οποίο περνά τον ελεύθερο χρόνο της.


«Πίνει πάρα πολύ»

Συγκεκριμένα, όταν η κόρη της δεν είναι έξω με τους φίλους της, είναι μόνη της στο διαμέρισμά της, πίνοντας ολόκληρα μπουκάλια κρασιού.

«Προφανώς ξεκίνησε να πίνει ως διασκέδαση. Δεν συμφωνώ. Μεθάει και όταν βγαίνει έξω, αλλά όταν είναι με φίλους λίγο περισσότερο», εξηγεί η μητέρα.

«Δεν διάβαζε πέρυσι και δεν την βλέπω να προσπαθεί περισσότερο»

«Δεν πέρασε στο πανεπιστήμιο, όπως ήθελε, και αυτή τη χρονιά περιμένει να δει τι θα κάνει.  Δεν διάβαζε όσο θα έπρεπε και, από όσο έχω καταλάβει, δεν έχει σκοπό να προσπαθήσει περισσότερο του χρόνου».

«Το κακό δεν σταματάει στις καταστροφικές συνήθειες. Πέρυσι τον χειμώνα, ένα βράδυ που ήταν έξω με μία παρέα η οποία μάλωσε με το προσωπικό του νυχτερινού κλαμπ, κατέληξε στο κρατητήριο.

Πιο πριν, το φθινόπωρο του 2023, είχε κατηγορηθεί για μία μικροαπάτη, καθώς έδωσε λάθος στοιχεία σε υπηρεσία κοινωνικής ασφάλισης για να πάρει περισσότερα χρήματα».

Πρόσφατα, η μητέρα της ετοίμασε μία τούρτα για τα γενέθλιά της και της την πήγε η ίδια.

«Αποφάσισα να της μιλήσω»

Εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να της πει μερικά πράγματα. Ζήτησε λοιπόν από την κόρη να σοβαρευτεί, να σταματήσει να πίνει τόσο, να μην μπλέκει με τον νόμο και επιτέλους, να καταλήξει ως προς το τι θέλει να κάνει στη ζωή της.

Επέπληξε την κόρη της που χαραμίζει τις δυνατότητές της και που σαμποτάρει την επιτυχία της. Της ζήτησε να κάνει σοβαρές αλλαγές στη ζωή της όσο είναι νωρίς και μπορεί, πριν καταστρέψει τη ζωή της.

«Τα έβαλε μαζί μου»

Η κόρη αντέδρασε πολύ έντονα, φωνάζοντάς της ότι δεν έχει καμία δουλειά να της λέει τι θα κάνει. Μάλιστα, από τη στιγμή που είναι ενήλικας και πληρώνει μόνη της τα πάντα, της είπε ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να της κάνει κήρυγμα.

«Μου είπε μάλιστα ότι, αν πράγματι ήθελα να τη βοηθήσω να έχει μία καλύτερη ζωή, ο άνδρας μου και εγώ οφείλαμε να της είχαμε προσφέρει περισσότερα. Αναφερόταν στα οικονομικά, επειδή είμαστε άνθρωποι της μεσαίας-κατώτερης τάξης, δεν είμαστε όμως φτωχοί», προσθέτει η γυναίκα.

«Προσπάθησα να της εξηγήσω ότι τα λέμε επειδή ανησυχούμε για εκείνη, ότι θέλουμε να αξιοποιήσει τις τόσο σημαντικές δυνατότητές της. Εκείνη αδιαφόρησε και μου ζήτησε να φύγω. Από τότε, δεν έχουμε ξαναμιλήσει».

Τώρα, η μητέρα αναρωτιέται αν ήταν λάθος της να της μιλήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις