Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

Η Ρουμανία κατέρριψε με Gepard ρωσικά drones που πετούσαν στον ουκρανικό εναέριο χώρο! (βίντεο) - To Βουκουρέστι ισχυρίζεται ότι ρωσικό drone κατά τον βομβαρδισμό του Ιζμαήλ συνετρίβη σε ρουμανικό έδαφος


 Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Η Ρουμανία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, κατέρριψε ρωσικά drones που πετούσαν στον ουκρανικό εναέριο χώρο, στα σύνορα με την Ουκρανία στο Δέλτα του ποταμού Δούναβη.

Σχετικό βίντεο δείχνει αντιαεροπορικά πυροβόλα Gepard να καταστρέφουν ρωσικά drones κοντά στο Ιζμαήλ, το μεγαλύτερο λιμάνι της Ουκρανίας επί του ποταμού Δούναβη.

Η Ρουμανία προχώρησε στην κίνηση αυτή καθώς ρωσικό drone εισήλθε στον εναέριο χώρο της και έπεσε στο έδαφός της μετά τους βομβαρδισμούς αποθηκών σιταριού στο Ιζμαήλ.

Σε ανακοίνωσή του το ρουμανικό ΥΠΑΜ τόνισε: «Το υπουργείο Άμυνας έδωσε εντολή για έρευνες στην περιοχή Πλαούρου προκειμένου να εντοπιστούν πιθανά αντικείμενα που κατέπεσαν στο εθνικό έδαφος»

Λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκε το σημείο που φέρεται να έπεσε το ρωσικό drone, προκαλώντας και πυρκαγιά σε δασική περιοχή.

Πάντως η Βορειοατλαντική Συμμαχία ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει ένδειξη πως τα συντρίμμια ρωσικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους που βρέθηκαν στη Ρουμανία αποτελούν απόδειξη μιας σκόπιμης επίθεσης σε έδαφος του ΝΑΤΟ.

«Παρότι το ΝΑΤΟ δεν έχει καμιά πληροφορία που να δείχνει οποιαδήποτε σκόπιμη επίθεση από τη Ρωσία εναντίον συμμαχικού εδάφους, οι ενέργειες αυτές είναι ανεύθυνες και εν δυνάμει επικίνδυνες», ανέφερε εκπρόσωπος της Συμμαχίας σε ανακοίνωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις