Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Αγαπά τον γιό της, αλλά στις διακοπές τους τον «μισεί» – «Γκρινιάζει για τη ζέστη και τα κουνούπια ενώ προσπαθώ να χαλαρώσω»


 Μία γυναίκα εξομολογείται πως, αν και λατρεύει τον γιο της, στις διακοπές τους τον «μισεί»

Η μητέρα με το ψευδώνυμο ‘LoubieLuxe’ εξηγεί πως, όταν πηγαίνει διακοπές στο εξωτερικό, θέλει να χαλαρώνει δίπλα στην πισίνα.

Την ίδια στιγμή, η παρέα του γιου της γίνεται «εφιάλτης», αφού ο μικρός γκρινιάζει ακατάπαυστα για τα καψίματα απ’ τον ήλιο και τα τσιμπήματα των κουνουπιών.

«Θεία δίκη»

Η γυναίκα εξηγεί πως το παιδί της, όταν είναι διακοπές,  δεν ξέρει τι θέλει, δυσκολεύοντάς και κάνοντάς τη να θεωρεί ότι αυτό είναι «κάρμα» για τη συμπεριφορά της ως παιδί.

Εκφράζοντας την απόγνωσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η γυναίκα έκανε μία ανάρτηση γράφοντας:

«Γιατί τα παιδιά είναι τόσο κακομαθημένα σήμερα», διερωτώμενη αν «όσο και αν τ’ αγαπάμε, είναι φυσιολογικό στις διακοπές μας να τα μισούμε;».

«Ένας πραγματικός εφιάλτης»

Η γυναίκα πρόσθεσε: «Είναι πραγματικός εφιάλτης. Τον πονάνε τα πόδια, τον πειράζει ο ήλιος, βαριέται, θέλει περισσότερο φαγητό, θέλει περισσότερα αναψυκτικά».

Την ίδια στιγμή, της χαλάει τα σχέδια, καθώς η ίδια θέλει να χαλαρώνει στην πισίνα, ενώ το παιδί της «Θέλει να κάνει κάτι διαφορετικό» ή «βαριέται».

Έχει μάλιστα να διαχειριστεί και τις αλλαγές στα πλάνα του: «Θέλω να πάω στην πισίνα-όχι, τώρα δεν θέλω», «Θέλω να φάμε έξω-όχι, τώρα βαριέμαι».

Εξαγριωμένη η μητέρα, γράφει στην ανάρτησή της: «Μπορεί να το βουλώσει;».

«Με κάνεις ν’ απαλλαγώ απ’ τις τύψεις που δεν τα θέλω μαζί μου στις διακοπές»

Το βίντεο στο TikTok, στον λογαριασμό της@loubieluxe, προφανώς άφησε πολλούς χρήστες με το στόμα ανοιχτό, καθώς μέσα σε μόλις 21 ώρες, έφτασε τα 175,000 views.

Οι χρήστες του διαδικτύου, έσπευσαν να ταυτιστούν και πολλοί γονείς ομολόγησαν πως την καταλαβαίνουν.

Ενδεικτικά, ένας χρήστης σχολίασε:

«Αυτός είναι και ο λόγος που δεν κάνω παιδιά», με την μητέρα να του απαντάει «Καλά κάνεις».

Ένας άλλος, σχολίασε: «Μετά τις διακοπές με τα παιδιά, χρειάζεσαι κανονικές διακοπές μόνος σου, για να ηρεμήσεις».

Κάποιος άλλος ομολόγησε: «Με κάνεις να νιώθω καλύτερα που δεν θέλω να πηγαίνω διακοπές με τα παιδιά μου, να είσαι καλά».

Ένας ακόμη γονιός, έγραψε: «Ταυτίζομαι απόλυτα».

Οδηγίες για ξέγνοιαστες διακοπές με τα παιδιά

Τρεις ειδικοί προσφέρουν τις συμβουλές τους για όσο το δυνατόν πιο ξέγνοιαστες διακοπές με τα παιδιά.

Οι οικογενειακές διακοπές είναι μοναδική εμπειρία αλλά, τα παιδιά σε ορισμένες ηλικίες, τις κάνουν πρόκληση.

Το Travel Weekly, προσφέρει συμβουλές που μπορούν να κάνουν τις διακοπές με μικρά παιδιά πιο ευχάριστες.

Η Clarisse Chapolard, υπεύθυνη εξυπηρέτησης πελατών στο Club Med’s, συμβουλεύει τους γονείς να μην ταξιδεύουν μέρες και ώρες αιχμής, για μία πιο ξεκούραστη ταξιδιωτική εμπειρία:

«Το προσωπικό θα είναι πιο διαθέσιμο». «Γενικά, οι πτήσεις προκαλούν μεγάλη αναστάτωση στα παιδιά. Επιλέξτε κοντινούς προορισμούς».

Η Clarisse προτείνει να επιλέξετε ένα σημείο διαμονής όπου θα έχετε πρόσβαση σε χώρο με παιδιές δραστηριότητες, ή ένα οικογενειακό ξενοδοχείο.  «Είναι ιδανική επιλογή όταν οι γονείς θέλουν λίγο προσωπικό χρόνο».

Η διευθύντρια του  Martinhal Resorts, Chitra Stern, εξηγεί:

«Αναζητήστε διαμονή σε οικογενειακό και ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά, αλλά και κατάλληλο και άνετο για τους γονείς. Φροντίστε το κατάλυμα να  έχει ασφαλή έπιπλα και προδιαγραφές για την αποτροπή ατυχημάτων».

Ο Alan Cross, διευθυντής στη Jet2holidays, συνιστά στους γονείς ν’ αναζητούν ήρεμους, ασφαλείς και εύκολα προσβάσιμους προορισμούς. «Προορισμοί που προτιμώνται από οικογένειες με παιδιά, προβλέπουν κατάλληλες παροχές, ενώ προσφέρουν οικονομικά πακέτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις