Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Έδωσε τελεσίγραφο στον τεμπέλη σύζυγό της – «Θα διορθώσει τα οικονομικά μας ή θα τον χωρίσω»


 Η οικονομική κατάσταση ενός ζευγαριού επηρεάζει πολλές πτυχές της ζωής του. Όταν τα πράγματα φτάνουν στο απροχώρητο, είναι καιρός για σκληρές αποφάσεις. Αυτή είναι η περίπτωση μίας γυναίκας η οποία, σκέφτεται πλέον ακόμη και το διαζύγιο.

Μία 33χρονη, παντρεμένη εδώ και δύο χρόνια με τον 29χρονο σύζυγό της, εξηγεί πως, όταν παντρεύτηκαν, πήραν την απόφαση να μεταναστεύσουν στην Αμερική με σκοπό να διορθώσουν την οικονομική τους κατάσταση.

«Είχαμε μιλήσει για όσα θα έπρεπε να κάνουμε ώστε να είμαστε οικονομικά ασφαλείς πριν ακόμη μεταναστεύσουμε, και με είχε διαβεβαιώσει ότι όλα είναι απολύτως εντάξει», θυμάται η γυναίκα

«Δεν προσπαθεί καθόλου να φτιάξει τα οικονομικά μας. Μόνη μου παλεύω»

Ωστόσο, από την ημέρα που μετακόμισαν, ο άνδρας της δεν κράτησε τον λόγο του. Αντίθετα, εκείνη είναι που φέρνει χρήματα στο σπίτι, δουλεύοντας και για τους δύο, για σχεδόν έναν χρόνο.

Την ίδια στιγμή, ο άνδρας της δεν κάνει καμία προσπάθεια προκειμένου να βρει δουλειά. Η απάθειά του, την έχει οδηγήσει σε πολλές κρίσεις άγχους λόγω των οικονομικών υποχρεώσεων που πρέπει να καλύπτονται. Τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο, σε σημείο που πλέον κινδυνεύουν με έξωση.

Τελικά, έδωσε στον άνδρα της διορία μία εβδομάδα να βρει δουλειά ή να φύγει απ’ το σπίτι.  Ευτυχώς, αυτό το «ταρακούνημα» απέδωσε και τελικά κατάφερε να βρει εργασία. Ωστόσο, λόγω της οικονομικής κρίσης, η δουλειά που βρήκε δεν αρκεί ώστε να απαλλαγούν απ’ το οικονομικό τους βάρος.  «Εξακολουθώ να βγάζω εγώ τα περισσότερα χρήματα».

«Μου είναι πολύ δύσκολο επειδή πάσχω από ερυθηματώδη λύκο και κάποιες μέρες έχω εξάρσεις. Επίσης, δεν μπορώ να ζητήσω ρεπό, γιατί δεν έχουμε περιθώριο να χάνουμε μεροκάματα», εξηγεί η γυναίκα.

Και πάλι, ο άνδρας της προσπάθησε να την καθησυχάσει, υποσχόμενος ότι θα αρχίσει να δουλεύει σε ντελίβερι τα Σαββατοκύριακα προκειμένου να συμπληρώσουν το εισόδημά τους.

Πράγμα που ασφαλώς, δεν έκανε ποτέ. Πριν παντρευτεί, η ίδια δεν αντιμετώπιζε οικονομικό πρόβλημα και πλέον έφτασε στα όρια της.

«Έχω μία κόρη-από προηγούμενο σύντροφο και, πριν παντρευτώ, πλήρωνα μία χαρά όλους μου τους λογαριασμούς. Για την ακρίβεια, είχα βάλει αυτόματη πληρωμή και ήμουν ξέγνοιαστη», αποκαλύπτει η γυναίκα.

Αυτός είναι ο λόγος που έκανε τη γυναίκα να αποφασίσει να δώσει τελεσίγραφο στον άνδρα της: θα διορθώσει την οικονομική τους κατάσταση σε δύο μήνες ή θα πάρουν διαζύγιο.

Θεωρεί ότι αυτό είναι το λογικό, σκεπτόμενη ότι εκείνος έχει συνεισφέρει ελάχιστα. «Δεν κάνει καμία διαχείριση, ούτε καν τον ενδιαφέρει να αυξήσει το εισόδημά μας ώστε να είμαστε συνεπείς στις πληρωμές μας. Λόγω του αυτοάνοσου που με ταλαιπωρεί,  δεν μπορώ να κάνω και δεύτερη δουλειά», εξηγεί.

Ωστόσο, δεν μπορεί να μην την απασχολεί η σκέψη ότι, ίσως η απειλή είναι πολύ ακραία μέθοδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.