Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

«Το μωρό έκλαιγε και ο σύζυγός μου έπαιζε βιντεοπαιχνίδια στο άλλο δωμάτιο» – Η συμπεριφορά που οδήγησε στο διαζύγιο


 Μία γυναίκα οδηγήθηκε στο διαζύγιο επειδή ο άνδρας της έπαιζε, αγνοώντας τα κλάματα του παιδιού τους. Όπως τονίζει δεν άντεξε την παιδιάστικη συμπεριφορά του άνδρα της, ο οποίος αγνοούσε τα κλάματα του μωρού τους.

Η γυναίκα εξήγησε ότι το 13 μηνών μωρό τους βγάζει δόντια και για τον λόγο αυτό, γκρινιάζει περισσότερο από το κανονικό, αλλά ο άνδρας της δεν έχει την απαραίτητη υπομονή για να διαχειριστεί την κατάσταση. Αντί λοιπόν να παρηγορήσει το μωρό τους, κλειδώθηκε στο δωμάτιο, έβαλε τα ακουστικά του, και άρχισε να παίζει παιχνίδια. Αγανακτισμένη η γυναίκα της ιστορίας έγραψε για την κατάστασή της στο κοινωνικό δίκτυο Reddit:

“Μου είπε να μην τον ξαναδιακόψω”

«Πηγαίνοντας για ύπνο, ζήτησα από τον άνδρα μου να μου φέρει ένα παυσίπονο για το παιδί, και για τον λόγο αυτό άρχισε να μου γκρινιάζει επειδή τον έκοψα στο καλύτερο σημείο του παιχνιδιού. Έδωσα στο παιδί το παυσίπονο και, τρεις ώρες αφού είχα δοκιμάσει τα πάντα για να το ηρεμήσω, ζήτησα από εκείνον ν’ αναλάβει. Πήγα να του μιλήσω, αλλά είχε κλειδώσει την πόρτα. Μπήκα τελικά στο δωμάτιο και τον είδα να παίζει, έχοντας τ’ ακουστικά. Του θύμισα ότι έχει ένα παιδί που πονάει και με το οποίο εγώ προσπαθώ για ώρες.  Μου απάντησε λέγοντας ότι, τον έχω ήδη διακόψει μία φορά και να μην το ξανακάνω.

“Προτιμούσε να παίζει βιντεοπαιχνίδια”

Θέλοντας μία ξεκάθαρη απάντηση, η γυναίκα τον ρώτησε αν αγνοούσε επίτηδες το παιδί επειδή ήθελε να παίξει βιντεοπαιχνίδια, με εκείνον να παραδέχεται ότι «για να είμαι ειλικρινής, ναι». Σε δεύτερη ανάρτηση, η γυναίκα είπε ότι αναζήτησε τη συμβουλή ενός δικηγόρου για να κάνει αίτηση διαζυγίου.

Κοινοποιώντας την ανατρεπτική πραγματικότητα της, πρόσθεσε: “Επικοινωνώ με δικηγόρους για να δω τι θα κάνω στη συνέχεια. Γύρισα σπίτι από τη δουλειά σήμερα και πρέπει να πλύνω πιάτα, να ετοιμάσω δείπνο, να κάνω καθάρισμα, και ιδιαίτερα πλυντήριο. Του ζητώ να αρχίσει να συμμαζεύει, να προσπαθεί, να κάνει οτιδήποτε να βοηθήσει. Όχι, “δεν έχω όρεξη τώρα” και “όχι, το στομάχι μου πονάει”. Το μωρό έχει αρχίσει να γίνεται νευρικό και υπερβολικά εξαρτημένο από εμένα, με αποτέλεσμα μία φορά να το πάω στο κρεβάτι του συζύγου και να του πω «αφού δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο, τουλάχιστον αγκάλιασέ το».

“Άρχισε να κλαψουρίζει και να γκρινιάζει, με κατηγορούσε ότι  έφυγα και ότι αδιαφορώ για το κακόμοιρο το μωρό που κλαίει και οδύρεται”. Μετά από αυτό, ο σύζυγός της άρχισε να ουρλιάζει ισχυριζόμενος ότι δεν αγαπά το μωρό τους, και “τον πέταξε σαν σκουπίδι”, αναστατώνοντάς την ακόμη περισσότερο.

“Δεν έκατσα ν’ ασχοληθώ άλλο. Δεν του απηύθυνα τον λόγο για το υπόλοιπο της βραδιάς, του είπα μόνο ότι τελειώσαμε. Δεν ξέρω πώς να κινηθώ. Περιμένω να ακούσω από τους δικηγόρους, δεν έχω ιδέα τι να κάνω για το σπίτι, και η επιμέλεια/υποστήριξη παιδιού/διατροφή μου είναι το μόνο που με απασχολεί  (βγάζω περισσότερα χρήματα).”

Συμβουλές των αναγνωστών

Απαντώντας στην σπαρακτική της δημοσίευση, ένας χρήστης είπε: «Μην πεις τίποτα μέχρι να σου το πει ο δικηγόρος. Να καταγράφεις κάθε περιστατικό παραμέλησης ή βλάβης  του μωρού και όταν αδιαφορεί, εξυβρίζει , όταν απομονώνεται, να καταγράφεις τα γεγονότα, όχι τα συναισθήματα».

“Πάρε όλα τα έγγραφα που μπορείς. Είναι αληθινός για το παιδί, οπότε πρέπει οπωσδήποτε να καταγραφούν τα πάντα.” Ένας άλλος χρήστης πρόσθεσε: «Δεν θα του έλεγα τίποτα μέχρι να μιλήσεις με ένα δικηγόρο και να κάνεις τα πρώτα βήματα για να βγεις εσύ και το μωρό από εκεί». Ένας τρίτος χρήστης είπε: “Πρώτος στόχος σας είναι να πάτε εσάς και το μωρό σας σε ασφαλές μέρος. Αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία. Μην πεις τίποτα μέχρι να το κάνεις αυτό.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.