Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

Ύπνος: Ειδικός υγείας εξηγεί το κοινό πρόβλημα που σας κάνει να ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε βράδυ


 Το να ξυπνάτε μέσα στη νύχτα μπορεί να σας κάνει να νιώθετε τελείως εξαντλημένοι. Μερικές φορές μπορεί να αισθάνεστε ότι όσο κι αν κοιμηθείτε, δυσκολεύεστε να μπείτε σε ένα καλό πρόγραμμα ύπνου για την υγεία σας. Αν διαπιστώνετε ότι ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε νύχτα χωρίς προφανή λόγο, μπορεί στην πραγματικότητα να υπάρχει εξήγηση.

Το να ξυπνάτε τις πολύ πρωινές ώρες μπορεί να σας κάνει να νιώθετε εξαντλημένοι και η κόπωση μπορεί να γίνει μόνιμος σύντροφος όταν δεν μπορείτε να δημιουργήσετε μια υγιή ρουτίνα ύπνου. Η προσπάθεια να ξανακοιμηθείτε αφού ξυπνήσετε στη μέση της νύχτας μπορεί συχνά να μοιάζει με άθλος.

Το κοινό πρόβλημα που σας κάνει να ξυπνάτε μέσα στη νύχτα

Ωστόσο, μια ειδικός υγείας έριξε φως σε αυτό το ζήτημα. Το The Wellness Way Westminster χρησιμοποίησε το TikTok για να αποκαλύψει τον εκπληκτικό λόγο για τον οποίο ξυπνάτε στη μέση της νύχτας, αποδίδοντάς το σε ένα λιγότερο γνωστό “πρόβλημα”.

«Αν ξυπνάτε σαν ρολόι στη μέση της νύχτας, ανεξάρτητα από εάν είναι 3 π.μ., 4 π.μ., 5 π.μ., αλλά ξυπνάτε την ίδια ακριβώς ώρα, κάθε νύχτα, αυτό είναι κάτι που έχει να κάνει με τα επινεφρίδια. Αυτό σημαίνει ότι τα επινεφρίδια σας λειτουργούν υπερβολικά, προσπαθούν να ισορροπήσουν τις ορμόνες ή να αναγεννήσουν περισσότερο ορμονικό ιστό.

Η αφύπνιση μέσα στη νύχτα εκδηλώνεται ως παρενέργεια επειδή τα επινεφρίδια δεν μπορούν να σας δώσουν αυτό που χρειάζεστε», σύμφωνα με ειδικό σε θέματα υγείας.

Η ειδικός πρoτείνει να «κάνετε εξετάσεις ορμονών» και να εξετάσετε τα επινεφρίδια σας, αν ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις