Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Νεοναζιστικές ομάδες στην Ουκρανία ξυλοκοπούν πολίτες για να καταταγούν στον στρατό (BINTEO) Με κάθε τρόπο το Κίεβο προσπαθεί να βρει στρατιώτες


 Ο Β.Ζελένσκι μπορεί να έχει υπογράψει το νέο νόμο για την επιστράτευση αλλά όπως φαίνεται το ανθρώπινο δυναμικό δεν είναι απλά δυσεύρετο αλλά απρόθυμο να καταταγεί.

Οι Ουκρανοί προσπαθούν να διαφύγουν από την χώρα ενώ οι αξιωματικοί επιστράτευσης προσπαθούν να τους φέρουν στις μονάδες εκπαίδευσης δια της βίας αλλά είναι πολύ λίγοι ενώ δεν είναι λίγα τα περιστατικά όπου τα βράδια τους καίνε τα αυτοκίνητα οι πολίτες.

Γι αυτό γι ακόμα μια φορά οι νεοναζιστικές ομάδες της Ουκρανίας αναλαμβάνουν ως αυτόκλητοι προστάτες τους καθεστώτος να βρουν στρατιώτες ακόμα και με την χρήση βίας.

Όπως στην περίπτωση όπου εντοπίζουν έναν που δεν έχει επιστρατευθεί και τον χτυπάνε ως παραδειγματισμό για να πάει να παρουσιαστεί και να σταλεί στην πρώτη γραμμή!

Βέβαια τα ίδια κάνουν και οι επίσημες μονάδες, που αρκετοί είναι προσληφθέντες νεοναζί, και επίσης με την βία θέλουν να συγκεντρώσουν τους 500.000 που ζητά η κυβέρνηση.

Παράλληλα έχουν σε συνεργασία με την Ρουμανία  οχυρώσει με αγκαθωτό πλέγμα τις όχθες του ποταμού Τίσα που παρά τα ορμητικά του νερού αποτελεί μια διέξοδος διαφυγής για τους Ουκρανούς.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις