«Όταν διαβάζω στο κινητό μου τηλέφωνο ότι ο Παύλος Πολάκης έκανε νέα ανάρτηση σε κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν ξέρω αν θα έχω κόμμα». Αυτή η φράση, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το CNN Greece, αποδίδεται στον Αλέξη Τσίπρα.
Όταν ήταν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κι εκείνος είχε αντιμετωπίσει προβλήματα με τον τομεάρχη Διαφάνειας για τον οποίο υπάρχει δυσαρέσκεια κι από αρκετούς βουλευτές για τον τρόπο που έχει επιλέξει να αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση και τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί.
Όπως κι αν έχει, στην Κουμουνδούρου επιχειρούν να χαμηλώσουν τους τόνους του νέου κύκλου εσωστρέφειας επιτιθέμενοι στη ΝΔ για «δικά της» περιστατικά σεξιστικών κι όχι μόνο επιθέσεων.
Είναι ενδεικτικό πως το θέμα Πολάκη δεν συζητήθηκε στη χθεσινή (Τετάρτη) συνεδρίαση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη (χαρακτήρισε στην Πολιτική Γραμματεία της Τρίτης σεξιστική τη συμπεριφορά του βουλευτή Χανίων απέναντι στην Μαρία Συρεγγέλα) όπου έγινε προγραμματισμός μέχρι και το τέλος της τρέχουσας κοινοβουλευτικής συνόδου στις αρχές Αυγούστου.
Σε αυτό το πλαίσιο και πέρα από όλα τα άλλα που αποφασίστηκαν (διαβάστε εδώ) θα ζητηθεί να αναβληθεί η σημερινή συνεδρίαση για την επιλογή Συνηγόρου του Πολίτη προκειμένου να προχωρήσει μια πιο συναινετική επιλογή.
Από την άλλη, όμως, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι εξοργισμένοι, όπως μαθαίνουμε, με την πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας να αυξηθεί η παρακράτηση από το μισθό τους για το κόμμα, η οποία σήμερα είναι γύρω στα 1000 ευρώ, με τους περισσότερους να λένε πως δεν θα το δεχθούν.
Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνουν πως τα έξοδά τους, ιδίως των βουλευτών της περιφέρειας, είναι τέτοια που «δεν βγαίνουν» και με τα σημερινά δεδομένα, ενώ στηλιτεύουν το ότι προτείνουν τι θα κάνουν με το μισθό τους μέλη της Πολιτικής Γραμματείας που δεν είναι βουλευτές αλλά επαγγελματικά στελέχη που αμείβονται από το κόμμα και κάποια εξ αυτών διπλοθεσίτες κι όταν η Κ.Ο. έχει να συνεδριάσει πολύ καιρό (θα συνεδριάσει, πάντως, την ερχόμενη Πέμπτη).
Είναι κοινό μυστικό, άλλωστε, ότι δεν έχουν δώσει και οι 36 βουλευτές εντολή στο λογιστήριο της Βουλής για την παρακράτηση.
Την ίδια ώρα, υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια και για τις διαρροές περί ματαίωσης της ομιλίας Κασσελάκη στη ΔΕΘ, κάτι που αν συμβεί «θα δώσει την εικόνα διάλυσης, ιδίως από τη στιγμή που έχουμε μεγάλο πρόβλημα έτσι κι αλλιώς στη βόρεια Ελλάδα κι ακόμα δεν έχει λειτουργήσει το γραφείο προέδρου στη Θεσσαλονίκη», συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.
Από την άλλη, πηγές της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν πως με τις προτάσεις για το ιδιωτικό χρέος σε συνδυασμό με τη στάση των τραπεζών, τη στεγαστική κρίση, τους μικρομεσαίους, την υγεία και τα εργασιακά ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ «φουλάρει» τις μηχανές ενόψει της ΔΕΘ, προκειμένου να παρουσιαστεί λεπτομερώς η συνολική πολιτική πρότασή του για την «θεραπεία» της κοινωνίας από τις πολιτικές Μητσοτάκη.
Στο ΣΥΡΙΖΑ, εξάλλου, εστιάζουν και στην τριήμερη παρουσία Κασσελάκη στην Κύπρο με αφορμή την 50ή επέτειο από την τουρκική εισβολή και κατοχή στο νησί, αρχής γενομένης από σήμερα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου