Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Ο πρώην σύντροφός της σχεδίαζε να την δολοφονήσει – «Έριξε Bενζίνη στην πόρτα του σπιτιού και αν δεν έκλαιγε το παιδί μου, θα ήμουν νεκρή»

 


Μια νεαρή γυναίκα, περιγράφει το σατανικό και άρρωστο σχέδιο του πρώην συντρόφου της. Ο άνδρας, είχε σκοπό να βάλει φωτιά στο σπίτι της, την ώρα που κοιμόταν με τα δυο μικρά παιδιά της-και την μία,  δική του κόρη.

Η πρώτη απόπειρα δολοφονίας

Ο 26χρονος Cory Evans, έβαλε φωτιά σ’ ένα αυτοκίνητο έξω απ’ το σπίτι και, η φλόγα φούντωσε τόσο, που εξαπλώθηκε σ’ ένα δεύτερο αυτοκίνητο, σπάζοντας από το θερμικό φορτίο, τα παράθυρα του σπιτιού και καλύπτοντας με κάπνα την Chloe Wallis και τις δύο μικρές της κόρες.

Τρεις ημέρες αργότερα, ο Evans επιχείρησε να βάλει και δεύτερη φωτιά-αυτή την φορά, ρίχνοντας βενζίνη έξω απ’ το σπίτι, όπου κοιμόταν η οικογένεια.

Το κλάμα της μεγάλης κόρης της Chloe  ξύπνησε τον σύντροφό της και έτσι, γλίτωσαν απ’ την επίθεση.

Η Chloe περιγράφει: «Θα μπορούσαμε να είχαμε πεθάνει πολύ εύκολα. Δεν μπορώ να σταματήσω να το σκέφτομαι. Είχα να κοιμηθώ κανονικά πάνω από χρόνο, ζούσα με τον φόβο ότι θα ξανασυμβεί.

Μετά τις επιθέσεις δεν είχα στήριξη από κανέναν, μέναμε σε ξενοδοχεία και σε συγγενείς,  φοβόμασταν να γυρίσουμε σπίτι.

Τώρα, ο πρώην άνδρας μου είναι στη φυλακή, εκεί που του αξίζει, και μπορούμε να ζήσουμε μια κανονική ζωή».

«Η τέλεια οικογένεια»

Η ίδια, λέει:  «Όταν τον γνώρισα, ήταν γοητευτικός, ευχάριστος, ρομαντικός. Ήταν αστείος και φιλικός- δεν έδειχνε σημάδια του πραγματικού χαρακτήρα  του. Μου είχε υποσχεθεί ότι θα έχουμε την τέλεια οικογένεια και ήθελα να τον πιστέψω».

Το καλοκαίρι του 2021, η Chloe έμεινε έγκυος και τότε, ο Evans έγινε κακοποιητικός και άρχισε να την απειλεί.

Όπως λέει η ίδια: «Όταν του είπα ότι είμαι έγκυος, χάρηκε. Μου είχε πει ότι ήθελε ένα μωρό. Ωστόσο, στη συνέχεια η συμπεριφορά του άλλαξε.

= Όταν  μαλώναμε και του αντιμιλούσα, με απειλούσε».

«Τα πάντα περιστρέφονταν γύρω απ’ την ανάγκη του να έχει τον έλεγχο, το τεράστιο εγώ του. Ένιωθε σαν να έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει όσο ήμουν έγκυος στο παιδί του. Δεν με κακοποιούσε σωματικά αλλά μού έλεγε να ‘μην κοιμάμαι ήσυχη’ και ότι ‘ξέρει που μένω’.

«Απειλούσε ότι θα μου έκοβε τα δάχτυλα, ότι θα με άφηνε στα βουνά μόνη μου. Χωρίσαμε εξ αιτίας της συμπεριφοράς του, ωστόσο οι απειλές δεν σταμάτησαν. Προσπάθησα, λόγω του παιδιού, αλλά και επειδή τον φοβόμουν, να είμαι φιλική μαζί του».

Το οριστικό τέλος της σχέσης – “Δεν πίστεψα ποτέ ότι θα κάνει πράξη τις απειλές του”

Απρίλιο του 2022, τρεις μήνες από τη γέννηση της κόρης τους, η Chloe έληξε τη σχέση δια παντός.

Οι απειλές ωστόσο δεν σταμάτησαν και, τον Οκτώβριο του 2022, όταν ο Evans έμαθε ότι η Chloe έχει βρει νέο σύντροφο, τον Ryan, έγινε έξαλλος.

Η ίδια, αφηγείται: «Δεν ήθελε με τίποτα να βρω άλλον σύντροφο. Παρά τις συνεχόμενες απειλές του, δεν πίστεψα ότι θα έκανε ποτέ τίποτα, ειδικά απ’ τη στιγμή που η κόρη του ζει στο σπίτι, μαζί μου».

Στις 2 Απριλίου του 2023, όμως, η Chloe ξύπνησε στις 1.20 το χάραμα από έναν δυνατό κρότο. Κοίταξε έξω απ’ το παράθυρο και είδε δύο αυτοκίνητα να είναι τυλιγμένα στις φλόγες.

Λέει χαρακτηριστικά: «Τα αυτοκίνητα του συντρόφου και του αδελφού μου είχαν πιάσει φωτιά και τα παράθυρα του σαλονιού είχαν σπάσει. Ήμασταν όλοι καλυμμένοι με κάπνα και βήχαμε, αλλά ευτυχώς καταφέραμε και βγήκαμε ασφαλείς».

«Ένα βράδυ, παραβιάστηκε η πόρτα του σπιτιού μου. Δεν μπορώ ν’ αποδείξω ποιος το έκανε, αλλά τρόμαξα».

Η Chloe με τα παιδιά της κοιμόταν σε ξενοδοχεία και παρακαλούσε την κοινωνική υπηρεσία να της παρέχει στέγη.

Αναγκάστηκε όμως, κάποια στιγμή, να επιστρέψει στο σπίτι της.

«Δεν νιώθαμε ασφαλείς να γυρίσουμε. Είχαμε απομακρύνει όλα μας τα πράγματα  από το παράθυρο και κοιμόμασταν όλοι μαζί σ’ ένα δωμάτιο. Ήμουν τόσο τρομαγμένη που δεν μπορούσα να κοιμηθώ και, μετέφερα την έντασή μου στις κόρες μου».

Τρεις ημέρες μετά την πρώτη επίθεση, ο Ryan, ο φίλος της Chloe, ήταν ξύπνιος, προσπαθώντας να καθησυχάσει την κόρη της, όταν άκουσε έναν δυνατό θόρυβο απ’ την μπροστινή πόρτα. Έπιασε επ’ αυτοφώρω έναν άνδρα να ρίχνει βενζίνη γύρω απ’ το σπίτι, διακόπτοντας, ουσιαστικά, την επίθεση.

Η Chloe περιγράφει: «Ήταν υπόθεση δευτερολέπτων να βάλει τη φωτιά. Θα μπορούσαμε να είχαμε πεθάνει όλοι μας.

Κάλεσα την αστυνομία και μου είπαν φύγω απ’ το σπίτι.  Όμως εγώ ήμουν τρομοκρατημένη, φοβόμουν μήπως μου είχε στήσει καρτέρι. Φύγαμε έρποντας απ’ την πίσω πόρτα, με φόβο για τη ζωή μας».

Η Chloe εξηγεί ότι, μετά την επίθεση, δεν είχε καμία υποστήριξη και μετά από πολλές εβδομάδες, έξοδα σε ξενοδοχεία, και διαμονής σε σπίτια συγγενών, τελικά το δημοτικό συμβούλιο της έδωσε προσωρινή στέγη.

Μετά όμως, δεν είχε άλλη επιλογή-έπρεπε να γυρίσει στο σπίτι.

Ο μοχθηρός σύντροφός μου σχεδίαζε να με δολοφονήσει-έχυσε βενζίνη στην πόρτα του σπιτιού, αν δεν έκλαιγε το μωρό, θα ήμουν νεκρή
Ο μοχθηρός σύντροφός μου σχεδίαζε να με δολοφονήσει-έχυσε βενζίνη στην πόρτα του σπιτιού, αν δεν έκλαιγε το μωρό, θα ήμουν νεκρή

“Επί έναν χρόνο, δεν κοιμόμουν. Ζούσα με τον φόβο ότι θα ξαναγίνει”

Η γυναίκα εξομολογείται: «Είχα σχεδόν έναν χρόνο να κοιμηθώ, περίμενα να επιτεθεί ξανά.  Κοκκάλωνα με τον παραμικρό ήχο που άκουγα τη νύχτα.  Έμαθα κάποια στιγμή ότι ο Cory συνελήφθη  μαζί με άλλους τρεις-δεν τους είχα γνωρίσει ποτέ μου.

Η σκέψη ότι τρεις τελείως άγνωστοι ήταν αποφασισμένοι να βλάψουν εμένα και τα παιδιά μου, με παραλύει».

Η Chloe και η μεγάλη της κόρη, περιμένουν να λάβουν συμβουλευτική και βοήθεια για περισσότερο από έναν χρόνο.

«Είχα απογοητευθεί. Ένιωθα ότι καμία υπεύθυνη υπηρεσία δεν κατάφερε να με βοηθήσει»

Πληρωμή των συνεργών με κοκαΐνη

Την προηγούμενη εβδομάδα, στο δικαστήριο της πολιτείας όπου έγινε η δίκη, ακούστηκε πως ο Evans έπεισε τρεις εγκληματίες να κάνουν εκείνοι τη «δουλειά», να κάψουν δηλαδή το σπίτι της πρώην συντρόφου του.

Ένα ζευγάρι «διψασμένων» ναρκομανών, ο 42χρονος Carl Rowe και η 38χρονη Lewis-Rowe, καθώς και ο φίλος του Evans, o 40χρονος Paul James «πληρώθηκαν» απ’ τον Evans με κοκαΐνη ώστε να συμμετέχουν στο θανάσιμο σχέδιό του.

O James έφτασε στο σπίτι της Chloe με αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Rowe, ενώ συνοδευόταν απ’ τη γυναίκα του.

Φτάνοντας, βγήκε απ’ τ’ αυτοκίνητο και έριξε πετρέλαιο γύρω απ’ το σπίτι.

Η κάμερα ασφαλείας τον έχει καταγράψει την ώρα που χύνει τη βενζίνη γύρω απ’ το σπίτι.

«Ποιο κτήνος μπορεί να βάλει φωτιά σ’ ένα σπίτι όπου ξέρει πως κοιμούνται παιδιά;»

«Σωτήρια σύμπτωση»

Ο σύντροφος της Chloe ανέκοψε την επίθεση, σε μια συγκυρία που ο δικαστής χαρακτήρισε «σωτήρια σύμπτωση».

Όπως είπε, αυτή έδωσε στην οικογένεια τη δυνατότητα να δραπετεύσει «παρά τρίχα» και, αν δεν ήταν ξύπνιος ο σύντροφός της με την μεγάλη κόρη της, το σπίτι θα είχε γίνει παρανάλωμα του πυρός, μέσα σε λίγα λεπτά.

Στην ανάκρισή του, ο Evans καυχιόταν που «τελικά ήταν ικανός να διαπράξει φόνο», δήλωσαν στο δικαστήριο οι αστυνομικοί.

Ο Evans καταδικάστηκε για εμπρησμό και απόπειρα δολοφονίας από πρόθεση. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 ετών.

Oι  συνεργοί, James, Rowe, και   Lewis-Rowe, κρίθηκαν ένοχοι για απόπειρα εμπρησμού με αμέλεια για τη ζωές που έθεταν σε κίνδυνο. Ο James καταδικάσθηκε σε έξι χρόνια, ο Rowe σε πέντε και η γυναίκα του, Lewis-Rowe, σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης.

Η Chloe τονίζει: «Θα μπορούσαμε να είχαμε πεθάνει πολύ εύκολα,  δεν μπορώ να σταματήσω να το σκέφτομαι. Ανησυχούσα διαρκώς ότι θα μπορούσε να ξαναγίνει»

«Μετά τις επιθέσεις, δεν είχα καμία στήριξη, κάτι που μ’ έκανε να νιώσω ότι οι ζωές μας δεν μετράνε».

«Η καταδίκη τους όμως, ήταν το σημείο καμπής. Μετακομίσαμε σ’ άλλο σπίτι και σταδιακά μπορώ να σχεδιάζω το μέλλον. Οι κόρες μου είναι πολύ μικρές και αξίζουν να χαρούν μια ασφαλή παιδική ηλικία.  Ελπίζω αυτή να είναι μια νέα αρχή για όλους μας».

«Η σκέψη ότι ο Cory Evans είναι επιτέλους στη φυλακή με ανακουφίζει. Ποιο κτήνος σκέφτεται να βάλει φωτιά σ’ ένα σπίτι όπου κοιμάται το ίδιο του το παιδί;» καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις