Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Σύζυγος είναι άνεργος αλλά αρνείται να βρει δουλειά – «Δεν μπορώ να στείλω βιογραφικά επειδή το σπίτι είναι ακατάστατο»


 Οι δουλειές του σπιτιού είναι ένα ζήτημα που συνήθως προκαλεί προστριβές σε όλα τα ζευγάρια. Όταν και οι δύο σύντροφοι είναι πιεσμένοι από τον φόρτο και τις ευθύνες της εργασίας, οι αντοχές  φτάνουν στα όριά τους. Τι γίνεται, όμως, στην περίπτωση που ο ένας δουλεύει 50 ώρες την εβδομάδα και ο άλλος μόλις 10;

Μάθε από πού βγήκε η φράση «Μη μου τους Κύκλους τάραττε»


 Οι παροιμίες και οι λαϊκές ρήσεις είναι πολύτιμα κομμάτια του πολιτισμικού μας πλούτου. Περνούν από γενιά σε γενιά, φέρουν μαζί τους σοφία αιώνων, κωδικοποιημένη σε σύντομες και εύστοχες φράσεις.

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 40χρονη για εκβιασμό – Πώς παγίδευσε την φίλη της και της απέσπασε τμηματικά 80.000 ευρώ


 Μια ιστορία με ψεύτικο προφίλ στο Facebοok, δήθεν παρακολουθήσεις και νομικές απειλές κρύβεται πίσω από τη σύλληψη μιας 40χρονης από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με την κατηγορία ότι εμπλέκεται σε υπόθεση εκβίασης κατ’ εξακολούθηση.

Νίκος Μαστοράκης: «Ραγίζει» καρδιές με τις αναρτήσεις για τον θάνατο της αδελφής του


 Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση θανάτου της Τζένης Μαστοράκη σε ηλικία 75 ετών. Ο αδελφός της, Νίκος Μαστοράκης κάνει συγκινητικές αναρτήσεις στον λογαριασμό του στο Facebook για τη μεγάλη απώλεια, που βιώνει τις τελευταίες ώρες.

Φοροδιαφυγή: Δυο λουκέτα σε beach bar της Ρόδου και γνωστό εστιατόριο στην Γιάλοβα

 


Σε διπλό ασφυκτικό κλοιό ελέγχου θα βρεθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου οι επιχειρήσεις στον τουρισμό, σε μια προσπάθεια να παταχθεί η φοροδιαφυγή.

Πώς τα περιττώματα της γάτας σχετίζονται με τη θεραπεία των vόσων Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον


 Ένα παράσιτο που βρίσκεται στα περιττώματα της γάτας θα μπορούσε να αποτελέσει μελλοντική θεραπεία για νευρολογικές διαταραχές όπως οι νόσοι Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον, σύμφωνα με επιστήμονες.

«Έχασα 74 κιλά με 2 απλές συνήθειες» – Πώς ένας άνδρας κατάφερε να βελτιώσει την υγεία του και την φυσική του κατάσταση


 Ο γιατρός προειδοποίησε τον August Miller ότι ήταν νοσηρά παχύσαρκος και κινδύνευε η ζωή του. Αυτό ήταν ένα καμπανάκι κινδύνου για τον ίδιο, καθώς είχε διαγνωστεί με προδιαβήτη. Έκτοτε έχασε 74 κιλά ακολουθώντας το πρόγραμμα Weight Watchers και είπε ότι νιώθει ευτυχισμένος που είναι ζωντανός.

Πέθανε η δημοσιογράφος Παναγιώτα Αλεξανδρή - H ανακοίνωση της EΣΗΕΑ


 Πέθανε η δημοσιογράφος του Μέγκα Παναγιώτα Αλεξανδρή, σκορπώντας θλίψη στους ανθρώπους που την γνώρισαν.

Θάσος: Νεκρός 22χρονος λουόμενος - Εντοπίστηκε στην παραλία Παράδεισος


 Ένας νέος άνθρωπος ανασύρθηκε νεκρός από την θαλάσσια περιοχή «Παράδεισος» Κοινυρών στην Θάσο.

Προστασία στα νέα συμφέροντα: H Τουρκία στέλνει στρατό στη Σομαλία (αραβικό δημοσίευμα)

 


Σε μια κίνηση που αντανακλά τις αυξανόμενες φιλοδοξίες της Άγκυρας στην αφρικανική ήπειρο, το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στη Σομαλία για δύο χρόνια, γράφει αραβικό δημοσίευμα.

IPAN: Το αίμα του Χανίγια δεν θα πάει χαμένο - Συνεδριάζει το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας


 Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Νάσερ Καναάνι, υποστήριξε σήμερα ότι το αίμα του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, που δολοφονήθηκε νωρίτερα στην Τεχεράνη, «δεν θα πάει χαμένο».

Συναγερμός στην Κύπρο: Bρέθηκαν απανθρακωμένες σοροί σε αυτοκίνητο


 Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Τετάρτης (31/07) στις αστυνομικές αρχές της Κύπρου, από τον εντοπισμό δύο απανθρακωμένων σορών που βρέθηκαν μέσα σε αυτοκίνητο το οποίο είχε αρπάξει φωτιά κάτω από άγνωστες συνθήκες.

Tον Nοέμβριο «ανοίγει» το Μετρό Θεσσαλονίκης - Πυρετός δοκιμών σε υποδομές και συρμούς

 


Πληθαίνουν οι συστηματικοί έλεγχοι, δοκιμές και  ασκλήσεις πυρασφάλειας στα συστήματα, τις υποδομές και τους συρμούς του πολύπαθου Μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς απομένουν μόλις τέσσερις μήνες για την παράδοση της βασικής γραμμής. 

Δύο ακόμα «λουκέτα» για φοροδιαφυγή σε παραλία και γνωστό εστιατόριο από την ΑΑΔE


 Στο κλείσιμο δύο ακόμα επιχειρήσεων σε τουριστικές περιοχές, για 48 ώρες, προχώρησαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Καιρός: Ισχυροί άνεμοι έως 7 μποφόρ και ριπές ανέμου έως 90 χλμ/ώρα σήμερα σε Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη – ΧΑΡΤΗΣ


 Ιδιαίτερα ισχυροί βόρειοι άνεμοι εντάσεων έως 6-7 μποφόρ αναμένονται σήμερα (31/07), στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Δίκη Kαραϊβάζ: Αθώοι λόγω αμφιβολιών οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία

 


Αθώοι κρίθηκαν λόγω αμφιβολιών και οι δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση της εν ψυχρώ  δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραιβαζ. 

Εστίαση: «Μαχαίρι» στις δαπάνες των διακοπών - H Eικόνα στα νησιά

 


Λιγότερες έξοδοι σε ταβέρνες, μικρότερες παραγγελίες και πιο συχνά, φαγητό στο χέρι. Οι συνήθειες που υιοθέτησαν τα τελευταία χρόνια, εν μέσω πληθωριστικών πιέσεων, Έλληνες και ξένοι τουρίστες στις διακοπές τους, συνεχίζονται και το φετινό καλοκαίρι.

Από τη Pουμανία εισήχθη η πανώλη στα αιγοπρόβατα - Πώς θα δοθούν οι αποζημιώσεις


 Από την Ρουμανία εισήχθη η πανώλη στην χώρα μας το οποίο έχει προκαλέσει την θανάτωση χιλιάδων αιγοπροβάτων καθώς έχουν ήδη εντοπιστεί περισσότερα από 22 κρούσματα σε Θεσσαλία, Κόρινθο και Αττική, δηλώνει ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Κέλλας.

Πώς δολοφονήθηκε ο Xανίγια – Που βρισκόταν και πως το γνώριζαν οι δολοφόνοι του - Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το BBC το κτίριο στο οποίο βρισκόταν ο Χανίγια επλήγη από βλήμα αέρος


 Απάντηση στις συνθήκες κάτω από την οποίες έχασε την ζωή του ο ηγέτης της Χαμάς δίνει το βρετανικό BBC σύμφωνα με το οποίοι η δολοφονία του Ισμαήλου Χανίγια έγινε με κατευθυνόμενο πύραυλο που στόχευε την ιδιωτική του κατοικία στην Τεχεράνη.

Ακόμα και ο Ερντογάν έφριξε με το αίσχος της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, vid - «Ανηθικότητα κατά της χριστιανοσύνης»

 


Ο Τούρκος πρόεδρος, παρότι μουσουλμάνος, παρουσιάστηκε ενοχλημένος από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, υπερασπιζόμενος τους χριστιανούς!

«Καθήκον μας η εκδίκηση»! Ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ θέλει «σκληρή τιμωρία» του Ισραήλ - Καζάνι που «Bράζει» η περιοχή


 Η εκδίκηση της δολοφονίας του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, είναι «καθήκον της Τεχεράνης» επειδή συνέβη στην πρωτεύουσα του Ιράν!

«Βράζουν» στον O.Η.Ε. με Ισραήλ: Καλούν κράτη να επανεξετάσουν την σχέση τους μαζί του - Οι ειδικοί εισηγητές στο Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα απηύθυναν έκκληση στον κόσμο να....


 Οι ειδικοί εισηγητές στο Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα απηύθυναν έκκληση στον κόσμο να επανεξετάσει τον πολιτικό και οικονομικό διάλογο με το Ισραήλ σε επιστολή, την ώρα που η κατάσταση στην Μέση Ανατολή οδεύει προς κλιμάκωση!

Ποιος ήταν ο Ισμαήλ Χανίγια: Από τους προσφυγικούς καταυλισμούς στο τιμόνι της Χαμάς

 


Ο Ισμαήλ Χανίγια, ο οποίος σκοτώθηκε στην Τεχεράνη, σύμφωνα με τη Χαμάς και τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, ήταν μακροχρόνιος πολιτικός ηγέτης της μαχητικής ομάδας.

H σημαία που θα καταργήσει όλες τις σημαίες & το σημείον του Νώε & αποσαφήνηση Ιεράς Πεντάλφας….

 


Η σημαία της κιναιδοσύνης δεν προέκυψε τυχαία ή από καπρίτσιο επειδή το ίδιον το ουράνιον τόξον ή και ίρις ελληνιστί φέρει 7 διαφορετικά χρώματα διάθλασης [αν και είναι απείρως περισσότερα]……

Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Οι άνθρωποι που στερήθηκαν τη στοργή ως παιδιά, συνήθως εμφανίζουν 8 χαρακτηριστικές συμπεριφορές στις σχέσεις τους


 Τη συμπεριφορά των ανθρώπων που έχουν μεγαλώσει χωρίς να εισπράξουν αρκετή στοργή, ειδικά στο πεδίο των συντροφικών σχέσεων, χαρακτηρίζουν κάποιες ιδιαίτερες συμπεριφορές.

Τραγωδία στην Θεσσαλονίκη: Νεκρός ένας 18χρονος έπειτα από τροχαίο – Διασωληνωμένος ο πατέρας του – ΒΙΝΤΕΟ


 Την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε ένας 18χρονος, έπειτα από σοβαρό τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, ενώ ο πατέρας του νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

“Να προσέχετε σε αυτή την περιοχή της Ελλάδας”: “Kαμπανάκι” σεισμολόγου για τον Εγκέλαδο, εφιαλτική πρόβλεψη


 Ο Ολλανδός ερευνητής που είχε προβλέψει τα 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία πέρσι προειδοποιεί την Ελλάδα για μεγάλο σεισμό, μετά τα 4,7 Ρίχτερ στο Τσανακάλε.

Μακροπρόθεσμο δανεισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα Eξετάζει ο Στάρμερ


 Θετική είναι η νέα κυβέρνηση των Εργατικών της Βρετανίας στον μακροπρόθεσμο δανεισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, όπως μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης. 

«Είμαι 60 ετών αλλά μείωσα την βιολογική μου ηλικία στα 35 με 4 απλές κινήσεις» – Μια γυναίκα αποκαλύπτει το μυστικό της νεότητάς της


 Η Tina Woods έκλεισε τα 60 και όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν έχει νιώσει ποτέ νεότερη. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι ο εγκέφαλός λειτουργεί όπως ενός 35χρονου, ενώ η καρδιά και ο μεταβολισμός της λειτουργεί όπως κάποιου ανθρώπου στα μέσα της δεκαετίας των 40.

ΠΟΥ: Ένα στα Tέσσερα κορίτσια έχει υποστεί BIA από τον σύντροφό του

 


Σχεδόν το ένα τέταρτο των κοριτσιών που βρισκόντουσαν σε σχέσεις στην ηλικία μεταξύ 15 και19 ετών έχουν υποστεί βία από τον σύντροφό τους, σύμφωνα με μελέτη του ΠΟΥ.

Κιλκίς: Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση - Επιχειρούν εναέριες και επίγειες δυνάμεις

 


Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Τρίτης (30/07) στην περιοχή Μουριές του Κιλκίς, με την πυροσβεστική να σπεύδει στο σημείο με ισχυρές επίγειες και εναέρειες δυνάμεις.

Γεωργιάδης για Πολάκη: Άλλαξε την σειρά του στη Bουλή για να μην παραστεί στο δικαστήριο


 Την καταγγελία ότι ο Παύλος Πολάκης άλλαξε την χθεσινή σειρά του ως ομιλητή στην Βουλή για να μιλήσει σήμερα ώστε να μην παραστεί στο δικαστήριο όπου εκδικάζεται η υπόθεση μήνυσης της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινής Αραμπατζή, εναντίον του, έκανε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Χανιά: Άγριος ξυλοδαρμός 11χρονης από τον πατέρα της μπροστά στα μάτια τουρίστα - Eίχε σταθμεύσει το αυτοκίνητο και την χτυπούσε όσο εκείνη βρισκόταν στο πίσω κάθισμα

 


Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται ένας 39χρονος Τσέχος, ο οποίος χθες το μεσημέρι ξυλοκόπησε την 11χρονη κόρη του, στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, στα Χανιά, όπου βρίσκονται για διακοπές.

«Επίθεση» από Xιλιάδες λιβελούλες σε λουόμενους στις ΗΠΑ - Εικόνες βγαλμένες από ταινία


 Ένα σμήνος από χιλιάδες λιβελούλες «επισκέφθηκε» την παραλία Μισκάμικατ του Ρόουντ Άιλαντ, ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο, προκαλώντας αναστάτωση στους λουόμενους.

Αλλάζω Συσκευή 2: Ποιες ηλεκτρικές συσκευές περιλαμβάνει το νέο πρόγραμμα


 Μετά τα κλιματιστικά και τα ψυγεία, το νέο πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Αλλάζω Συσκευή 2» θα περιλαμβάνει επιπλέον κατηγορίες ηλεκτρικών συσκευών, όπως πλυντήρια και ηλεκτρικές κουζίνες. 

video - Xαμός με τον Νόβακ Τζόκοβιτς – Έδειξε τον Ορθόδοξο Σταυρό στους Ολυμπιακούς Αγώνες

 


Την απάντησή του στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι έδωσε ο Νόβακ Τζόκοβιτς μέσα στο κορτ.

H Kόρη της ξέσπασε όταν της έδωσε μία απλή συμβουλή για να μην καταστραφεί η ζωή της – «Μου είπε ότι δεν έχω δικαίωμα να της κάνω κήρυγμα και δεν μου ξαναμίλησε»

 


Οι καβγάδες των γονέων με τα παιδιά τους στην εφηβεία είναι από τους πιο εκρηκτικούς στη ζωή και των δύο. Οι γονείς προσπαθούν να νουθετήσουν, πολύ συχνά καταλήγοντας μόνο να κάνουν χειρότερη την κατάσταση.

Δίωξη κατά της Προέδρου της PAΣ και στελεχών της Πυροσβεστικής για το δυστύχημα στα Tέμπη


 Ποινική δίωξη ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας στην πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων(ΡΑΣ) για το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών, και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης και ελαφράς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

Ορατός ο κίνδυνος «σιωπηρής» εκχώρησης της ελληνικής AOZ στους Τούρκους – Γιατί κλείνουν τα αυτιά τους στο Μέγαρο Μαξίμου;


 Σπύρος Παπαδάκης

Το πρόσφατο περιστατικό στην Κάσο, ήρθε να μας υπενθυμίσει τις προθέσεις του Ερντογάν απέναντι στην χώρα μας.