Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

Εάν μία γυναίκα εμφανίζει αυτές τις 9 ανεπαίσθητες συμπεριφορές, έχει χάσει το ενδιαφέρον της για μία σχέση


 Στο ταξίδι της ζωής, οι άνθρωποι συνάπτουμε σχέσεις στην προσπάθειά μας να νιώσουμε ότι μας αγαπούν, μας εκτιμούν και ότι επικοινωνούμε.

Ορισμένες φορές ωστόσο, τα θετικά αυτά συναισθήματα που συγκρατούν τις σχέσεις, αρχίζουν να ξεθωριάζουν.

Οι μεταβολές στον συναισθηματικό κόσμο της γυναίκας όταν χάνει το ενδιαφέρον της σε μια σχέση, είναι τόσο διακριτικές που συχνά περνούν απαρατήρητες.

Οι ψυχολόγοι έχουν παρατηρήσει 9 συμπεριφορές των γυναικών οι οποίες, όταν επαναλαμβάνονται ή μεγιστοποιούνται με το πέρασμα του χρόνου, σηματοδοτούν την μείωση του ενδιαφέροντός της για τη σχέση.

Εάν μία γυναίκα εμφανίζει αυτές τις 9 ανεπαίσθητες συμπεριφορές, έχει χάσει το ενδιαφέρον της για μία σχέση

  • Περιορισμένη επικοινωνία
  • Απουσία σωματικής τρυφερότητας
  • Συμφωνεί σε όλα
  • Έλλειψη ενθουσιασμού
  • Έντονο ενδιαφέρον για αυτοβελτίωση
  • Περιορισμένες κουβέντες για το μέλλον
  • Περισσότερος χρόνος με φίλους
  • Απουσία προσπάθειας
  • Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας

Τα 9 σημάδια που μαρτυρούν ότι μια γυναίκα απομακρύνεται συναισθηματικά από τη σχέση της

Περιορισμένη επικοινωνία

Η επικοινωνία είναι ο θεμέλιος λίθος κάθε ανθρώπινης σχέσης.

Όταν μία γυναίκα χάνει το ενδιαφέρον της για τη σχέση, αντίστοιχα παρατηρείται και μια φθίνουσα πορεία στην επικοινωνία μεταξύ των συντρόφων.

Στην αρχή, το σημάδι αυτό μπορεί να ερμηνευθεί ως ένδειξη άγχους ή φόρτου εργασίας.

Αν όμως παρατηρήσετε, σε βάθος χρόνου, αδιαφορία μιας γυναίκας να επικοινωνεί μαζί σας, αν αργεί πολύ να απαντήσει στα μηνύματά σας ή δεν σηκώνει το τηλέφωνο, αν οι απαντήσεις της είναι πλέον σύντομες και λιτές, χωρίς ενθουσιασμό, τότε ίσως αποφεύγει να επικοινωνήσει ουσιαστικά μαζί σας.

Προτιμά δηλαδή, να κρατά την επαφή σας σε επιφανειακό, τυπικό επίπεδο. Αυτό μαρτυρά ότι, η γυναίκα σταδιακά απομακρύνεται συναισθηματικά απ’ τη σχέση σας.

Να θυμάστε ότι η επικοινωνία είναι περισσότερο θέμα ποιότητας, παρά ποσότητας.

Απουσία σωματικής τρυφερότητας

Η σωματική επικοινωνία είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της συντροφικής σχέσης.

Όταν οι γυναίκες αρχίζουν να χάνουν το ενδιαφέρον τους, ο ενθουσιασμός και η επιθυμία για τη σωματική επαφή ξεκινά να μειώνεται.

Ίσως πλέον να μην θέλει να σας κρατάει το χέρι, να σας αγκαλιάζει ή να διατηρεί τη συνήθη σωματική επαφή μαζί σας.

Μπορεί τώρα, να νιώθει άβολα ή απόμακρη στις πιο προσωπικές σας στιγμές.

Σε κάθε περίπτωση, η αποφυγή της σωματικής εγγύτητας, μπορεί να είναι απόρροια της συναισθηματικής απόστασης που έχει πάρει απ’ τη σχέση.

Σχετικές μελέτες αποδεικνύουν τον συσχετισμό ανάμεσα στη δυσαρέσκεια από τη σχέση και την απουσία της σωματικής στοργής.

Η εγγύτητα δεν αφορά αποκλειστικά στο σεξ, αλλά κάθε μορφής έκφραση τρυφερότητας που δημιουργεί η σωματική επαφή.

Αν η γυναίκα σας υψώνει εμπόδια στη σωματική επαφή, ίσως αυτό είναι ένα σημάδι της αλλαγής των συναισθημάτων της.

Συμφωνεί σε όλα

Ενώ θα περιμένατε να διαβάσετε ότι, μια γυναίκα που χάνει το ενδιαφέρον της αρχίζει να συγκρούεται περισσότερο με τον σύντροφό της, και το αντίθετο μπορεί να ισχύει.

Αν δηλαδή, η γυναίκα ξαφνικά συμφωνεί με όλα όσα λέτε, και πλέον δεν εκφράζει την άποψή της, αυτό ίσως είναι ένα σημάδι ότι χάνει το ενδιαφέρον της.

Ένας άνθρωπος  πολύ αφοσιωμένος στη σχέση του, επιδίδεται σε ουσιαστικές συζητήσεις, λογομαχίες, ακόμη και υγιείς διαφωνίες.

Αν όλα τα παραπάνω αλλάζουν, ίσως η αλλαγή αυτή ν’ αποδίδεται στην έλλειψη του ενδιαφέροντός της γυναίκας για τη σχέση. Η ξαφνική μετάβαση σε μια πραγματικότητα όπου συμφωνεί πάντα μαζί σας, δείχνει ουσιαστικά την αποστασιοποίησή της, την αδιαφορία της να σας προκαλέσει σε συζήτηση.

Έλλειψη ενθουσιασμού

Μια γυναίκα που είναι ερωτευμένη, εκφράζει τον αυθόρμητο ενθουσιασμό της για τις από κοινού σας δραστηριότητες και τα μελλοντικά σας σχέδια ως ζευγάρι.

Το αντίθετο συμβαίνει όταν η γυναίκα χάνει το ενδιαφέρον της.

Μπορεί να τη δείτε να χάνει τον ενθουσιασμό της για τα κοινά σας  ενδιαφέροντα, για τις συνήθειες που σας έφερναν κοντά, για τα βράδια σας παρέα.

Αν πλέον, όλα αυτά δεν σας φέρνουν χαρά, αυτό αποτελεί ένα προειδοποιητικό σημάδι.

Όσο δύσκολο και αν είναι ν’ αντιμετωπίσετε την αλήθεια, είναι σημαντικό να είστε ειλικρινής, τόσο προς τον εαυτό σας όσο και προς εκείνη. Μιλήστε της ανοιχτά για τις ανησυχίες σας και τις σκέψεις σας.

Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, η απουσία ενθουσιασμού για τις από κοινού δραστηριότητες ενός ζευγαριού, σηματοδοτεί τη συναισθηματική απόσταση και την απώλεια ικανοποίησης από τη σχέση.

Έντονο ενδιαφέρον για αυτοβελτίωση

H εξέλιξη και η αυτοβελτίωση είναι αξιοθαύμαστες προσπάθειες. Στο πλαίσιο μιας συντροφικής σχέσης, και οι δύο σύντροφοι πρέπει να επιδιώκουν την προσωπική τους ανάπτυξη και εξέλιξη.

Αν παρατηρήσετε έντονο ενδιαφέρον της συντρόφου σας για την προσωπική της εξέλιξη, ίσως αυτό συνιστά  ένα σημάδι ότι πλέον, φαντάζεται-ή σχεδιάζει τη ζωή της χωρίς εσάς.

Μπορεί να έχει ανακαλύψει νέα χόμπι ή να περνά περισσότερη ώρα στο γυμναστήριο ή ίσως να έχει βρει άλλα ενδιαφέροντα, στα οποία δεν σας περιλαμβάνει.

Όσο και αν η αυτοβελτίωση είναι επιθυμητή, η ξαφνική μεταστροφή και η έντονη εστίαση στην προσωπική ανάπτυξη μόνο της συντρόφου, ίσως να μαρτυρά ότι πλέον αναζητά την αυτοπραγμάτωση εκτός της σχέσης.

Μην χάσετε την ουσία: σκοπός δεν είναι η απόδοση κατηγοριών, ούτε το αίσθημα απειλής από την εξέλιξη της συντρόφου. Σημασία έχει η κατανόηση και η αναζήτηση των αιτιών της αλλαγμένης συμπεριφοράς.

Περιορισμένες κουβέντες για το μέλλον

Σε μία υγιή σχέση,  οι σύντροφοι φαντάζονται και σχεδιάζουν μαζί το μέλλον τους: την αγορά ενός σπιτιού, διακοπές, ή ακόμη και πιο βραχυπρόθεσμα σχέδια.

Αν αυτές οι συζητήσεις πλέον απουσιάζουν απ’ τη σχέση σας, ίσως αυτό να είναι μια ένδειξης απώλειας του ενδιαφέροντος της γυναίκας για τη σχέση.

Όταν μία γυναίκα επενδύει συναισθηματικά σε μια σχέση, θέλει να σχεδιάζει το μέλλον της με τον σύντροφό της. Η αποφυγή των συζητήσεων αυτών μπορεί να σημαίνει ότι έχει αρχίσει να σχεδιάζει το μέλλον της χωρίς εσάς.

Περισσότερος χρόνος με φίλους

Ο ποιοτικός χρόνος με φίλους είναι πάντα πολύτιμος.

Αν όμως, παρατηρείτε μια έντονη διάθεση της συντρόφου σας να βρίσκεται ολοένα και περισσότερο με τους φίλους της και λιγότερο μαζί σας, ίσως αυτό να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι ότι δεν αισθάνεται πλέον το ίδιο στη σχέση σας.

Αν οι προτεραιότητες της γυναίκας έχουν αλλάξει, μπορεί να δίνει μεγαλύτερη σημασία στον φιλικό της κύκλο, και να δείχνει λιγότερο ενδιαφέρον για τη σχέση.

Απουσία προσπάθειας

Οι σχέσεις απαιτούν προσπάθεια και από τις δύο πλευρές. Αν μια γυναίκα έχει πάψει να προσπαθεί για τη σχέση, αυτό είναι ένα από τα σημάδια που μαρτυρούν τη σταδιακή της απώλεια ενδιαφέροντος.

Μπορεί πλέον ν’ αμελεί τις μικρές συνήθειες που είχαν ωστόσο μεγάλη σημασία, όπως την ανταλλαγή μηνυμάτων μαζί σας, ίσως να έχει σταματήσει να σας μαγειρεύει το αγαπημένο σας φαγητό, ή να σχεδιάζει εξόδους μαζί σας.

Αν έχει σταματήσει να σας διεκδικεί, ίσως να μην ενδιαφέρεται όσο πριν.

Η συνειδητοποίηση της αλλαγής αυτής, είναι επώδυνη για τον σύντροφο. Αν είστε ο μόνος που προσπαθεί πλέον, ίσως ήρθε η ώρα να κάνετε μια ειλικρινή κουβέντα για το μέλλον της σχέσης σας.

Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας

Τέλος, πολλές φορές, το ένστικτό μας,  μας ειδοποιεί ότι τα πράγματα δεν είναι καλά στη σχέση μας.

Μπορεί η διαίσθησή σας να έχει διαβάσει τα παραπάνω σημάδια, ή να έχετε ένα διάχυτο αίσθημα απόστασης και αποσύνδεσης απ’ τη σύντροφό σας. Σε κάθε περίπτωση, μην το αγνοήσετε.

Επίσης, μην βιαστείτε να ερμηνεύσετε τα σημάδια αυτά ως το οριστικό τέλος της σχέσης.  Το σημαντικότερο στοιχείο σε κάθε υγιή σχέση, είναι η ανοιχτή επικοινωνία, με κατανόηση και ειλικρίνεια.

Tip: Αν παρατηρήσετε συνδρομή των παραπάνω συμπεριφορών, ίσως είναι καιρός να μιλήσετε ανοιχτά και με ειλικρίνεια για τη σχέση σας, εκφράζοντας στη σύντροφό σας τις ανησυχίες σας.

Σκοπός δεν είναι η απόδοση κατηγοριών αλλά η κατανόηση του νοήματος των συμπεριφορών αυτών και κυρίως, των λόγων της απώλειας του ενδιαφέροντος της γυναίκας για τη σχέση.

Σκοπός του άρθρου είναι η ενημέρωση σχετικά με τις ανεπαίσθητες αλλαγές στη συμπεριφορά μιας γυναίκας και πώς αυτές θα μπορούσαν να συνδέονται με την μείωση του ενδιαφέροντός της να είναι στη σχέση αυτή.

Η παρατήρηση των παραπάνω σημαδιών, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι  η γυναίκα θέλει να λήξει η σχέση.

Αποτελεί όμως έναν λόγο ανησυχίας και κινητοποίησης προς την κατεύθυνση της επίλυσης των υποκείμενων προβλημάτων.

Άλλωστε, οι σχέσεις βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό, την κατανόηση, τη συναισθηματική πληρότητα. Αν πιάνετε τον εαυτό σας να αναρωτιέται διαρκώς αν η γυναίκα θέλει να είναι μαζί σας, ίσως ήρθε καιρός να επαναξιολογήσετε την κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις