Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

«Έχασα 74 κιλά με 2 απλές συνήθειες» – Πώς ένας άνδρας κατάφερε να βελτιώσει την υγεία του και την φυσική του κατάσταση


 Ο γιατρός προειδοποίησε τον August Miller ότι ήταν νοσηρά παχύσαρκος και κινδύνευε η ζωή του. Αυτό ήταν ένα καμπανάκι κινδύνου για τον ίδιο, καθώς είχε διαγνωστεί με προδιαβήτη. Έκτοτε έχασε 74 κιλά ακολουθώντας το πρόγραμμα Weight Watchers και είπε ότι νιώθει ευτυχισμένος που είναι ζωντανός.

«Έχω ύψος 1,88 μέτρα και διατηρούσα ένα υγιές βάρος μεγαλώνοντας. Ήμουν αθλητικός τύπος και υπηρέτησα στο στρατό μετά το λύκειο. Μετά τα 20 μου χρόνια, άρχισα να παίρνω βάρος. Η τότε σύντροφός μου έμεινε έγκυος στην κόρη μας, Sarah, η οποία σήμερα είναι 33 ετών. Εκείνη την περίοδο έκανα το λάθος να πάρω κιλά. Έγινα ο τυπικός θαμώνας των fast food. Είχα πρόβλημα με τις μερίδες και δεν βοηθούσε το γεγονός ότι δούλευα ως DJ. Τελείωνα τη δουλειά στις 2 τα ξημερώματα και σταματούσα σε μαγαζιά στον δρόμο για να πάρω χάμπεργκερ πριν επιστρέψω στο σπίτι.

Δεν έκανα καθόλου άσκηση. Σε αυτή την ηλικία, δεν σκεφτόμουν την υγεία και τη μακροζωία μου. Νομίζεις ότι είσαι ανίκητος και θα ζήσεις για πάντα. Παρ’ όλα αυτά, ένιωθα άβολα μέσα στο ίδιο μου το σώμα. Φοβόμουν να πάω σε εστιατόριο με καμπίνες γιατί δεν χωρούσα. Ζητούσα να μου βάλουν μια καρέκλα στην άκρη του τραπεζιού. Οι κοινωνικές υποχρεώσεις ήταν δύσκολες για μένα εκείνη την περίοδο. Θα κοίταζα τα καθίσματα εκ των προτέρων αν πήγαινα σε γάμο. Φοβόμουν πάντα ότι θα σπάσω την καρέκλα.

Τότε, τον Δεκέμβριο του 2017, είχα αυτό που μπορώ να περιγράψω ως μια “άσχημη επίσκεψη στο γιατρό”. Είχα να δω γιατρό πάρα πολύ καιρό, γιατί, όπως πολλοί άνδρες, το ανέβαλα συνεχώς. Ανέβηκα στη ζυγαριά και έδειξε 197 κιλά. Ήμουν σοκαρισμένος. Απ’ όσο ήξερα, δεν είχα αναπτύξει κάποιο χρόνιο πρόβλημα υγείας. Αλλά έκανα λάθος. Διαγνώστηκα με προδιαβήτη.

Η σύζυγός μου, η Teresa, είχε εκφράσει την ανησυχία της για το βάρος μου στο παρελθόν – πάντα όμως με στοργή. Αλλά είναι μια ισχυρή αφύπνιση όταν ο γιατρός σου λέει ότι ο Δείκτης Μάζας Σώματός σου είναι εκτός ορίων και είσαι παχύσαρκος. Ήξερα ότι ήθελα να μείνω ζωντανός για τη γυναίκα και την κόρη μου. Δεν ήθελα να τις αφήσω χωρίς σύζυγο ή πατέρα».

«Μπορούσα να διαλέγω το φαγητό που μου άρεσε, αρκεί να μετρούσα τους πόντους»

«Η Teresa είχε πετύχει στο παρελθόν με τους Weight Watchers, οπότε συμφώνησα να παρακολουθήσω μια συνάντηση τον Ιανουάριο του 2018. Η συνάντηση ήταν κυρίως με γυναίκες και ένιωθα λίγο άβολα, αλλά δεν ήταν κάτι που θα με αποθάρρυνε.

Μας εξήγησαν το πρόγραμμα, όπου ορισμένα τρόφιμα έχουν συγκεκριμένο αριθμό πόντων. Ήσουν υπόλογος. Τώρα είμαι προϊστάμενος σχεδιασμού στον τομέα της μηχανικής και μου αρέσει να δουλεύω με αριθμούς και γραφήματα. Κατέβασα επίσης την εφαρμογή, η οποία έκανε πολύ πιο εύκολη την παρακολούθηση της προόδου μου.

Δεν ήταν περιοριστικό και μπορούσα να επιλέξω τα φαγητά που μου άρεσαν. Έπρεπε απλώς να ξέρω την αξία των πόντων τους και τις καλύτερες μερίδες. Χρησιμοποίησα μια ζυγαριά κουζίνας και τελικά έδωσα προσοχή σε αυτά που έβαζα στο στόμα μου».


«Η οικογένεια μου με στήριξε σε όλη τη διαδρομή»

«Η Teresa κι εγώ κάναμε μαζί τα ψώνια και σχεδιάζαμε τα μενού μας για όλη την εβδομάδα. Σχεδόν κάθε πρωί έτρωγα βρώμη και λίγα φρούτα με τον καφέ μου. Για μεσημεριανό και βραδινό, έτρωγα μια άπαχη πρωτεΐνη όπως κοτόπουλο ή χοιρινό καρέ με σαλάτα ή λαχανικά και μια μερίδα καστανό ρύζι. Δεν μου αρέσει τίποτα άνοστο. Χρησιμοποίησα μαρινάδες και καυτερές σάλτσες.

Όσο για την άσκηση, άρχισα να ενσωματώνω την κίνηση στην καθημερινότητά μου. Ξεκίνησα με το περπάτημα και μετά το ποδήλατο. Μετά, μπήκα σε μαθήματα spin. Τώρα, είμαι φανατικός οπαδός των Peloton. Οδηγώ 5 με 6 ημέρες την εβδομάδα. Παίρνω και τα δύο σκυλιά μας σε μεγάλες βόλτες.

Η οικογένειά μου με στήριξε σε όλη τη διαδρομή. Έχω απαλλαγεί από τα περιττά κιλά αργά και με ασφάλεια. Τώρα ζυγίζω 123 κιλά και σκοπεύω να χάσω άλλα 9-11 κιλά για να φτάσω στον στόχο μου. Δεν είμαι πλέον προδιαβητικός. Χαίρομαι που μπορώ να κάθομαι άνετα σε μια καμπίνα σε εστιατόριο. Εν τω μεταξύ, η Teresa ήταν η μεγαλύτερη cheerleader μου. Η Sarah είπε ότι είναι πολύ περήφανη για τον μπαμπά της. Είναι ανακουφισμένοι όταν ξέρουν ότι είμαι εδώ για εκείνους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.