Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

«Έχασα 73 κιλά σε 1 χρόνο χάρη σε μια αλλαγή στην ρουτίνα άσκησής μου» – Η μεταμόρφωση ενός άνδρα ύστερα από ένα αθώο σχόλιο του γιου του

 


Ο Jason Henriques κατάφερε να χάσει 73 κιλά σε μόλις ένα χρόνο, χάρη σε μια σημαντική αλλαγή στην ρουτίνα άσκησής του. Αυτή η μεταμόρφωση δεν αφορούσε μόνο στην απώλεια βάρους, αλλά οδήγησε και σε μια συνολική βελτίωση της υγείας και της ευεξίας του.

Ένα αθώο σχόλιο του γιου του ήταν η αφορμή για την μεγάλη αλλαγή

Όπως αποκάλυψε ο Henriques όλα ξεκίνησαν όταν εκείνος και ο γιος του Wyatt, τότε 3 ετών, έπαιζαν στο πάτωμα της τραπεζαρίας και ο μικρός του είπε: «Όταν μεγαλώσω θέλω να έχω μια μεγάλη κοιλιά σαν εσένα».

Εκείνη την περίοδο, ο Henriques ήταν 37 ετών και η παχυσαρκία επηρέαζε σοβαρά την υγεία του. Έπασχε από άσθμα, αλλεργίες, δισκοκήλες, ρήξεις συνδέσμων στα γόνατα και γαστρεντερικά προβλήματα όπως κολίτιδα, γαστρίτιδα και προβλήματα χολής. Το σχόλιο του γιου του ήταν μια αποκάλυψη για τον Henriques.

Την επόμενη μέρα, με τον Wyatt στο καρότσι, ο πατέρας τριών παιδιών ξεκίνησε για έναν μακρύ περίπατο. Συνέχισε τους καθημερινούς του περιπάτους των 5 έως 19 χιλιομέτρων την ημέρα, ώσπου ο χειμώνας στο Κονέκτικατ τον ανάγκασε να αναζητήσει εναλλακτικούς τρόπους άσκησης.

Αφού γράφτηκε σε γυμναστήριο και επωφελήθηκε από τις δωρεάν υπηρεσίες προσωπικής προπόνησης, ο Henriques ανακάλυψε την πρόκληση και την ανταμοιβή που προσφέρουν τα μηχανήματα κωπηλασίας.

Ένας συνδυασμός άσκησης και φυτικής διατροφής τον βοήθησε να χάσει κιλά και να εμπνεύσει την οικογένειά του

Η κωπηλασία, μια άσκηση που μιμείται την κίνηση του κουπιού σε μια βάρκα, αποτελεί μια ολοκληρωμένη προπόνηση για το σώμα. «Βρισκόμουν σε μια ρουτίνα με περπάτημα, τρέξιμο και ποδήλατο. Η κωπηλασία ανέτρεψε αυτή τη ρουτίνα και η αλλαγή είναι κάποιες φορές δύσκολη. Αλλά μου άρεσε γιατί δεν είχε την επίδραση του τρεξίματος ή του ποδηλάτου στις αρθρώσεις μου. Ένιωσα υπέροχα», είπε ο Henriques.

Η ιστοσελίδα Healthline επισημαίνει πως η κωπηλασία ενεργοποιεί τις περισσότερες από τις κύριες μυϊκές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των πλατέων ραχιαίων μυών (latissimus dorsi), του άνω μέρους της πλάτης (rhomboids), του τετρακέφαλου, των οπίσθιων μηριαίων, του πυρήνα, των δικεφάλων και των αντιβραχίων.

Κωπηλασία vs τρέξιμο: Καύση θερμίδων και επιδράσεις στο σώμα

Όσον αφορά την καύση θερμίδων, η κωπηλασία είναι συγκρίσιμη με το τρέξιμο, αλλά έχει πολύ λιγότερη επίδραση στις αρθρώσεις. Η ακριβής καύση θερμίδων εξαρτάται από διάφορους παράγοντες και διαφέρει από άτομο σε άτομο.

Κατά μέσο όρο, ένα άτομο 79 κιλών μπορεί να κάψει 555 θερμίδες ανά ώρα με μέτρια κωπηλασία και 833 θερμίδες σε έντονη ένταση. Το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ συνιστά 150 λεπτά άσκησης μέτριας έντασης την εβδομάδα.

Ο Henriqueς, σήμερα 44 ετών, εκτιμά την ισορροπία που του παρέχουν το τρέξιμο και η κωπηλασία: «Η κωπηλασία είναι ο τέλειος αντίποδας στο τρέξιμο γιατί μπορείτε να χτίσετε την αντοχή σας στον κωπηλατικό μηχανισμό χωρίς την επιβάρυνση στις αρθρώσεις. Και μόλις βγείτε στο δρόμο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κωπηλασία για αποκατάσταση μετά το τρέξιμο». Πρόσφατα, ολοκλήρωσε μια κωπηλασία 48 χιλιομέτρων, κάνοντας 4 χιλιόμετρα κάθε 4 ώρες για 48 ώρες.

Μέσα σε ένα χρόνο ο Henriques έχασε 73 κιλά

Η προσπάθεια του Jason Henriques είναι μια ιστορία μεταμόρφωσης που θα σας εμπνεύσει να ξεκινήσετε το δικό σας ταξίδι υγείας. Μέσα στον πρώτο χρόνο, ο Jason έχασε 73 κιλά, βελτίωσε την πέψη του καθώς αντιμετώπισε τα γαστρεντερικά προβλήματα, απαλλάχτηκε από τους πόνους στις αρθρώσεις και μείωσε τα συμπτώματα της αλλεργίας και του άσθματος. «Απλώς λάτρεψα τον κόσμο της φυσικής κατάστασης και το πώς ένιωσα μετά», είπε ο ίδιος.

Η διαδρομή του για καλύτερη υγεία δεν ήταν χωρίς προκλήσεις. Είχε κήλη στους μεσοσπονδύλιους δίσκους, αλλά οι ασκήσεις ενδυνάμωσης κορμού, συμπεριλαμβανομένης της κωπηλασίας, τον βοήθησαν να χτίσει τους μυς που χρειάζεται για να προστατεύσει τη σπονδυλική του στήλη.

Η αλλαγή στην διατροφή οδήγησε στην απώλεια βάρους

Εκτός από τη σωματική άσκηση, ο Jason άλλαξε τελείως τη διατροφή του. Σταμάτησε το πρόχειρο φαγητό μαζί με τη σύζυγό του και με τη βοήθεια ενός ημερολογίου διατροφής, εντόπισε ποια τρόφιμα επιδείνωναν τα γαστρεντερικά του προβλήματα.

Η οικογένεια Henriques άρχισε επίσης να δίνει μεγαλύτερη σημασία στην προέλευση των τροφίμων της. Ενώ η αγορά φρέσκων, τοπικών και βιολογικών προϊόντων κοστίζει περισσότερο από τα επεξεργασμένα και συσκευασμένα τρόφιμα που κατανάλωνε παλαιότερα, είναι ένα τίμημα που είναι πρόθυμος να πληρώσει. «Επενδύω στην υγεία μου τώρα, αντί να χρειαστεί να ξοδέψω χρήματα για την αποκατάστασή της αργότερα. Επενδύω στην ποιότητα ζωής μου», εξήγησε.

Το πάθος του Jason για την υγεία και την ευεξία τον βοήθησε ακόμη και να χαράξει μια νέα καριέρα. Πήρε μέρος σε δοκιμαστικό και τελικά εντάχθηκε στην ομάδα του Row House στο Monroe, Connecticut, όπου προπονούσε άλλους τα πρωινά πριν από τη δουλειά. Πρόσφατα, ανέλαβε και τη γενική διεύθυνση του Row House, κάνοντας ένα μεγάλο βήμα από την προηγούμενη εργασία του ως ελεύθερος επαγγελματίας φωτογράφος. «Ήταν λίγο τρομακτικό, αλλά και μια από τις καλύτερες αποφάσεις που πήρα ποτέ», είπε ο Henriques.

Πιστεύει ότι η δική του προσπάθεια να χάσει βάρος και τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε τον έκαναν καλύτερο προπονητή. «Μπορώ να καταλάβω τους ανθρώπους που τα έχουν αυτά τα προβλήματα και γίνομαι πιο αυστηρός με την τεχνική, γιατί ξέρω ότι η ελάχιστη κακή στάση μπορεί να επιδεινώσει τραυματισμούς», δήλωσε.

Ως προπονητής, ο Jason είναι ανοιχτός με τους πελάτες του, μοιράζεται ιστορίες και δυσκολίες. «Ίσως κάποιος άλλος στην αίθουσα να περνάει κάτι παρόμοιο. Μπορεί να ταυτιστεί. Μου αρέσει πολύ να χτίζω αυτές τις συνδέσεις», είπε. «Είχα τη δυνατότητα να βοηθήσω άλλους ανθρώπους που μπορεί να περνούν κάτι από το οποίο πέρασα εγώ. Τι καλύτερο υπάρχει απ’ αυτό;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις