Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Είναι 60 ετών και εύχεται να μην είχε κάνει ποτέ παιδιά – «Χαράμισα τη ζωή μου να μεγαλώσω 3 αχάριστους ανθρώπους – Δεν μου μιλάνε πλέον»


 Η γυναίκα της σημερινής ιστορίας παροτρύνει τους επίδοξους γονείς να το σκεφτούν καλά πριν πάρουν την απόφαση να κάνουν παιδιά.  Καθώς είναι αποξενωμένη από τα τρία ενήλικα παιδιά της, η μητέρα αυτή εύχεται να μην τα είχε γεννήσει ποτέ.

Αν είχε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή της, ομολογεί ότι θα προτιμούσε να κάνει ταξίδια παρά να δημιουργήσει οικογένεια.

“Αν γυρνούσαν πίσω τον χρόνο, δεν θα έκανα παιδιά”

Η γυναίκα με το ψευδώνυμο CeCe, από τη Νέα Υόρκη, μίλησε στην εφημερίδα US Sun, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με τα παιδιά της.

«Είμαι 60 ετών και, αν μου δινόταν η ευκαιρία, δεν θα έκανα ξανά παιδιά», σημειώνει. Εξηγεί ότι, μετά το τέλος του γάμου της, αναγκάστηκε να μεγαλώσει μόνη της τα παιδιά της.

«Χωρίσαμε όταν τα παιδιά ήταν 7, 11 και 15  ετών. Ο άνδρας μου δεν με βοήθησε καθόλου.  Ήμουν μόνη μου και δεν είχα κανέναν να με υποστηρίξει».

Για να τα βγάλει πέρα, η γυναίκα έκανε διάφορες δουλειές, ενώ παράλληλα, φρόντιζε και τα παιδιά της. «Ήταν μια διαρκής μάχη για να καταφέρω να εξασφαλίσω μια στέγη πάνω απ’ το κεφάλι τους και συχνά έκανα δύο δουλειές», σημειώνει.

«Στερήθηκα πολλά πράγματα και έκανα στην άκρη τις δικές μου επιθυμίες».

Η CeCe είπε ότι, η σχέση της με τα παιδιά της χειροτέρευε με το πέρασμα του χρόνου.

“Ο ένας είναι νάρκισσος και έστρεψε και τους άλλους εναντίον μου”

«Όταν μεγάλωσαν, για ένα μικρό διάστημα είχαμε καλές σχέσεις. Όμως ο ένας είναι νάρκισσος και άρχισε να λέει ένα σωρό ψέματα για εμένα στους άλλους, επειδή έβλεπε ότι δεν μπορούσε να με χειραγωγήσει», αναφέρει.

«Για τον ίδιο, αυτό ήταν ένα παιχνίδι εξουσίας και τελικά κατάφερε να στρέψει και τους άλλους εναντίον μου. Η ιστορία αυτή ξεκίνησε το 2016 και τώρα πλέον, έχουμε κόψει κάθε επαφή».

«Χαράμισα τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου για να μεγαλώσω τρία αχάριστα, εγωιστικά παιδιά. Μακάρι να είχα μείνει ανύπανδρη και να έκανα ταξίδια».

Η γυναίκα καλεί τους νέους να το σκεφτούν καλά πριν πάρουν την απόφαση να γίνουν γονείς.

Γονεϊκή αποξένωση: Τι είναι

Πολλοί αυτοαποκαλούμενοι «αποξενωμένοι γονείς» έχουν βρει έδαφος στο TikTok για να μιλήσουν για τις σχέσεις τους με τα ενήλικα παιδιά τους.

Ορισμένοι έχουν περιγράψει το φαινόμενο ως «πανδημία», σημειώνοντας ότι, ενήλικες στην ηλικία των 20, 30 ή και 40 ετών, ξεκόβουν από τους γονείς τους με ασήμαντες αφορμές.

Μια χρήστης του TikTok, με το ψευδώνυμο “Fired Mom” (απολυμένη μητέρα), έχει δημιουργήσει βίντεο με εκατομμύρια προβολές, στα οποία περιγράφει πως είναι να μην έχεις σχέση με τα παιδιά σου.

Άλλα βίντεο με το hashtag  #estrangedparents , μιλούν για το φαινόμενο της αποξένωσης παιδιών και γονέων από τις γενιές των Baby Boomers (άνθρωποι που γεννήθηκαν από το 1946 έως το 1964) και των Gen X (1963 και 1980).

Οι ισχυρισμοί όμως δεν γίνονται αποδεκτοί από τα ενήλικα παιδιά της  Gen-Z (τέλη της δεκαετίας του 1990 έως τις αρχές της δεκαετίας του 2001) και των millennials (1981 έως το 1996), οι οποίοι επιμένουν ότι, πολλοί από τους λεγόμενους «αποξενωμένους γονείς» δεν έχουν σεβαστεί τα όρια και δεν έχουν αναγνωρίσει τις συνέπειες των λαθών τους.

«Όλοι πιστεύουν ότι τα μωρά και τα νήπια είναι αγγελούδια, αλλά δεν είναι καθόλου έτσι. Όσο καλός γονιός και αν είσαι, κανείς δεν σου εγγυάται ότι οι άνθρωποι που έφερες στον κόσμο δεν θα στραφούν εναντίον σου», σημειώνει η γυναίκα.

«Η γονεϊκή αποξένωση είναι η χειρότερη ασθένεια και είναι πολύ συνηθισμένη»

«Μας δαιμονοποιούν  με τις πιο ασήμαντες αφορμές και, όσες φορές και να ζητήσεις συγγνώμη, δεν πρόκειται να τη δεχτούν».

“Τουλάχιστον τώρα ζω τη ζωή μου όπως θέλω”

«Το καλό είναι ότι τώρα μπορώ να κάνω ό,τι θέλω, να πάω όπου θέλω, να ξοδέψω τα λεφτά μου όπως θέλω. Δεν έχω άλλα δάκρυα, δεν πρόκειται να κλάψω ποτέ ξανά. Η δική μου συμβουλή προς τις γυναίκες είναι: μην παντρευτείτε, μην κάνετε παιδιά. Ζήστε ελεύθερες και χαρούμενες», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις