Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Νοσοκόμα έχασε 31 κιλά σε 6 μήνες με μια μέθοδο διάρκειας 9 λεπτών την ημέρα – «Νιώθω πιο υγιής και γεμάτη αυτοπεποίθηση»


 Η Laura-Beth Ives πάλευε χρόνια με τις δίαιτες γιο-γιο, αλλά κάποια στιγμή αποφάσισε να απαλλαγεί οριστικά από το περιττό βάρος. Προς μεγάλη της έκπληξη, κατάφερε να χάσει πολλά κιλά μέσα σε λίγους μήνες. Η 32χρονη νοσοκόμα από το Tameside του Greater Manchester, είχε πάρει αρκετά κιλά κατά τη διάρκεια της άδειας μητρότητας, μετά τη γέννηση του γιου της, πριν από πέντε χρόνια.

Είχε δοκιμάσει διάφορες δίαιτες για να χάσει βάρος και να το διατηρήσει, αλλά πάντα κατέληγε στο ίδιο σημείο. Ωστόσο, κατάφερε να χάσει 31 κιλά σε μόλις 6 μήνες χάρη σε ένα επαναστατικό πρόγραμμα απώλειας βάρους που δοκιμάζεται στο νοσοκομείο όπου εργάζεται.

Η εφαρμογή βοηθά τους χρήστες να κάνουν πιο υγιεινές επιλογές διατροφής και να κινούνται περισσότερο ενστικτωδώς, γεγονός που με τη σειρά του τους ενθαρρύνει να έχουν μεγαλύτερη δύναμη θέλησης και συνεπώς να χάσουν βάρος. Η μητέρα ενός παιδιού έμεινε έκπληκτη από τα αποτελέσματα.

Έτσι κατάφερε να μειώσει το βάρος της από 98 κιλά σε 67 κιλά. «Πολλές φορές έχανα βάρος αλλά το ξαναέπαιρνα. Έτρωγα συναισθηματικά και το βάρος απλά επανερχόταν. Μπορούσα εύκολα να φάω μια ολόκληρη μεγάλη σοκολάτα γάλακτος και τσιμπολογούσα συνέχεια γλυκά στη δουλειά για να αντέχω», δήλωσε η Laura-Beth.

«Από τότε που ξεκίνησα το πρόγραμμα Slimpod, όλα άλλαξαν. Ήταν σαν να γύρισε ένας διακόπτης στο μυαλό μου. Δεν αναζητώ πλέον τροφές με ζάχαρη για παρηγοριά, το καλάθι μου στο σούπερ μάρκετ είναι γεμάτο με υγιεινά τρόφιμα και παίρνω επίσης υγιεινό φαγητό στη δουλειά».

Η ιδρύτρια της Slimpod, Sandra Roycroft-Davis, εφαρμόζει αυτή την τεχνική σε εκατοντάδες εργαζόμενους του Εθνικού Συστήματος Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει video coaching και μια μοναδική ηχογράφηση φωνής, την οποία ακούτε για μόλις 9 λεπτά την ημέρα. Με ήπιο τρόπο, εκπαιδεύει τον εγκέφαλο να αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζει το φαγητό.

Η Sandra Roycroft-Davis, ειδική απώλειας βάρους της Harley Street, δηλώνει: «Εκεί που παλαιότερα απολαμβάνατε ανθυγιεινό φαγητό και γλυκά σνακ, ο εγκέφαλός σας αρχίζει να εκπαιδεύεται ώστε να νιώθει καλά όταν τρώτε υγιεινά τρόφιμα και ασκείστε. Το Slimpod σας βοηθά να χάσετε βάρος χωρίς να στερηθείτε τίποτα και κάνει αυτό που οι δίαιτες δεν μπορούν. Ο στόχος είναι η αλλαγή της συμπεριφοράς σας απέναντι στο φαγητό και, κυρίως, στην απομάκρυνση του συναισθηματικού παράγοντα από τη διατροφή».

Η Laura-Beth λέει: «Νιώθω φανταστικά, γεμάτη αυτοπεποίθηση και πιο υγιής. Δεν λαχανιάζω πια και δεν ανησυχώ για το εάν θα χωράω στη στολή μου. Επίσης, γυμνάζομαι τρεις φορές την εβδομάδα και το λατρεύω. Τώρα προτιμώ να γυμνάζομαι παρά να τρώω. Ξέρω ότι τα κιλά δεν θα ξαναγυρίσουν, γιατί οι νέες μου συνήθειες σε ότι αφορά την διατροφή και την άσκηση είναι έχουν γίνει αυτόματες».

Στο πρόγραμμα που συμμετείχε η Laura-Beth, συμμετείχαν 100 εργαζόμενοι νοσοκομείου από το Νοσοκομείο Tameside σε μια πρόκληση 12 εβδομάδων, με στόχο να τους βοηθήσει να χάσουν βάρος.

Εκτός από την παρακολούθηση του προγράμματος Slimpod, το προσωπικό απόλαυσε επιλογές υγιεινών μενού που ήταν διαθέσιμα στο εστιατόριο του νοσοκομείου. Το πρόγραμμα ήταν τεράστια επιτυχία. Το 87% των συμμετεχόντων έχασαν βάρος ενώ άκουγαν το Slimpod κατά τη διάρκεια του τρίμηνου project και το 90% ανέφερε αλλαγή συμπεριφοράς και δήλωσε ότι είχε μειώσει το τσιμπολόγημα, με τους περισσότερους να έχουν χάσει εντελώς το ενδιαφέρον τους για τη ζάχαρη.

Η διατροφή της Laura-Beth πριν την απώλεια βάρους

  • Πρωινό: δημητριακά ή φρυγανισμένο ψωμί με μαρμελάδα
  • Μεσημεριανό: σάντουιτς ή λίγο ψωμί
  • Δείπνο: συνήθως πίτσα ή σπαγγέτι μπολονέζ
  • Κατανάλωση ζάχαρης: μια μεγάλη σοκολάτα κάθε μέρα και κρυμμένη ζάχαρη μέσα στο φαγητό.

Η διατροφή της Laura-Beth μετά την απώλεια βάρους

  • Πρωινό: ομελέτα/μπανάνα και φρούτα
  • Μεσημεριανό: σαλάτα τόνου, κοτόπουλο ή τυρί cottage
  • Δείπνο: σπιτική πίτσα με λαχανικά και τόνο

Πηγή φωτογραφίας: Slimpod

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις