Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Σε φυλάκιση 30 μηνών για απάτη και δόλια πτώχευση καταδικάστηκε στο εφετείο της ολλανδικής πόλης Ζβόλε, ο Έλληνας εφοπλιστής Γιάννης Καραγεώργης.

 


Σε φυλάκιση 30 μηνών για απάτη και δόλια πτώχευση καταδικάστηκε στο εφετείο της ολλανδικής πόλης Ζβόλε, ο Έλληνας εφοπλιστής Γιάννης Καραγεώργης.

Οι ποινές στην Ολλανδία δεν είναι εξαγοράσιμες. Ο Γιάννης Καραγεώργης πρέπει να εκτίσει την ποινή του.

Η υπόθεση αφορά την επένδυσή του στην γαλακτοβιομηχανία Lyempf την οποία αγόρασε το 2010, δίδοντας διαβεβαιώσεις πως θα ενίσχυε τη ρευστότητά της. 

Η γαλακτοβιομηχανία όμως πτώχευσε αιφνιδιαστικά το 2011. 

Από τις έρευνες των Εισαγγελικών Αρχών της Ολλανδίας προέκυψε πως ο Έλληνας «εφοπλιστής» όχι μόνον δεν έβαλε φρέσκο χρήμα στην Lyempf, αλλά της «άδειασε» και τα ταμεία

Το 2019 ο Έλληνας «εφοπλιστής» καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό από ολλανδικό δικαστήριο σε δύο χρόνια φυλάκιση για απάτη ύψους 12,4 εκατ. ευρώ. Η έφεσή του εκδικάσθηκε τον Ιούνιο, χωρίς να παρίσταται ο ίδιος, για λόγους υγείας.

Σήμερα ανακοινώθηκε η ποινή του, σύμφωνα με ηλεκτρονικό δημοσίευμα την ολλανδικής εφημερίδας De Stentor, αυξημένη σε 30 μήνες από 24 που ήταν πρωτόδικα.

Οι ποινές στην Ολλανδία δεν είναι εξαγοράσιμες. Κάτι που σημαίνει πως ο Γιάννης Καραγεώργης θα πρέπει να εκτίσει την ποινή του είτε στην Ολλανδία, είτε στην Ελλάδα.

Η ποινή φυλάκισης δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα του Καραγεώργη. Ο ειδικός εκκαθαριστής της γαλακτοβιομηχανίας Lyempf, εξακολουθεί να επιδιώκει να ανακτήσει 15 εκατ. ευρώ στα πλαίσια της διαδικασίας εκκαθάρισης της πτωχευμένης επιχείρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις