Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

Για 2η φορά σε ένα μήνα ο Πούτιν έστειλε πολεμικά πλοία νότια της Φλόριντα! vid - Μετατρέποντας σε... ρουτίνα τις «βόλτες» ρωσικών πυρηνικών υποβρυχίων και φρεγατών στον Ατλαντικό και την Καραϊβική!


 Οι κάτοικοι της Αβάνας, μερικά μόλις μίλια από τις ακτές των ΗΠΑ, παρακολούθησαν τα ρωσικά πολεμικά πλοία να καταφθάνουν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες.


Οι κουβανικές αρχές έριξαν πυροβολισμούς στον αέρα για να σηματοδοτήσουν την υποδοχή τους, ενώ πολλοί κάτοικοι και τουρίστες παρακολουθούσαν από τον παραλιακό δρόμο της Αβάνας καθώς τα πλοία προχωρούσαν στον κόλπο.


Το περιπολικό Neustrahimiy, το εκπαιδευτικό σκάφος Smolniy και σκάφη υποστήριξης, όλα από τον στόλο της Βαλτικής, έχουν προγραμματιστεί να αναχωρήσουν την Τρίτη.

Μια σύντομη δήλωση των Κουβανικών Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων περιέγραψε την άφιξή τους ως «επίσκεψη ρουτίνας».


Ένα ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο, μία φρεγάτα και πλοία υποστήριξης τον περασμένο μήνα είχαν επίσης επισκεφθεί το λιμάνι της Αβάνας, λιγότερο από 100 μίλια (160 χλμ.) από τη Φλόριντα.


«Οι αναπτύξεις της Ρωσίας στον Ατλαντικό δεν αποτελούν άμεση απειλή ή ανησυχία για τις Ηνωμένες Πολιτείες»
, δήλωσε εκπρόσωπος της Βόρειας Διοίκησης των ΗΠΑ, προσθέτοντας ωστόσο ότι η παρακολουθούνται στενά όλες οι κινήσεις των ρωσικών πλεούμενων.

ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις