Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

«Βάλε κράνος, πήγαινε στην Ουκρανία και σταμάτα να μας σπας τα….»! Ο Σαλβίνι χλευάζει τον Μακρόν, vid - Δείτε


Η ολοένα και πιο σκληρή ρητορική της Γαλλίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία προκάλεσε την αντίδραση του Ιταλού αντιπροέδρου της κυβέρνησης και αρχηγού του δεξιού κόμματος Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, τη Δευτέρα, όταν ο Ιταλός είπε στον Γάλλο πρόεδρο να βάλει κράνος να πάει στον πόλεμο και να σταματήσει να σπάει τα …. των Ιταλών»!

Οι δηλώσεις επί σκηνής έγιναν από τον Σαλβίνι μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στην πόλη Μπάρι της νότιας Ιταλίας. Ο ηγέτης της Λέγκα είπε ότι ο Μακρόν πρέπει «να φορέσει κράνος, να φορέσει το γιλέκο και να πάει στην Ουκρανία» και το Παρίσι να μην «πρήζει τους Ιταλούς».

Ο Σαλβίνι αναφερόταν στην θέση της Γαλλίας για τον πόλεμο, η οποία οδήγησε τον Μακρόν να τηρεί σκληρή στάση ενάντια στην Ρωσία, συμπεριλαμβανομένου του μη αποκλεισμού της αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία.

«Η επιλογή για τη Λέγκα είναι μια επιλογή για την ειρήνη. Δεν θέλω οι γιοι του Μπάρι, οι γιοι της Ιταλίας, να σταλούν να πολεμήσουν και να πεθάνουν στην Ουκρανία, και δεν θέλω τα ιταλικά όπλα να βομβαρδίζουν και να σκοτώνουν στην Ρωσία. Η Ιταλία δεν βρίσκεται σε πόλεμο με κανέναν», πρόσθεσε ο Σαλβίνι.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Αντόνιο Ταγιάνι απέκλεισε το ενδεχόμενο ανάπτυξης ιταλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία μόλις την περασμένη εβδομάδα, διευκρινίζοντας ότι η Ρώμη «υπερασπίζεται την Ουκρανία» και «δεν πολεμά εναντίον της Ρωσίας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις