Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Αυτά τα δύο πρόσωπα «δείχνει» για νέο ΠτΔ ο Κυρανάκης! vid - «Nομίζω μόνο υπογραφή δεν βάλατε από αυτό που είπατε τώρα», Hταν το σχόλιο δημοσιογράφου.


 Ανοίγει δειλά-δειλά η συζήτηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας, με την ονοματολογία ήδη να έχει ξεκινήσει από ορισμένους στην κυβέρνηση αλλά και στα ΜΜΕ.

Η απώλεια των ποσοστών της ΝΔ στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου και η… «γκρίνια» για την «κεντροαριστερή στροφή» που έχει πάρει το κόμμα, ενδεχομένως να αλλάξουν τα δεδομένα πάνω στο ζήτημα.

Παρότι μέχρι πρότινος στο Μαξίμου φαίνονταν να ήταν υπέρ της ανανέωσης της θητείας της εδώ και μίας 4τίας ΠτΔ, εντούτοις πληθαίνουν οι φωνές για την επιλογή ενός νέου προσώπου που ιδανικά θα πρέπει να προέρχεται από τον χώρο της λεγόμενης «κεντροδεξιάς».

Για το θέμα αυτό ρωτήθηκε και απάντησε στον «αέρα» ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης:

«Πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας που να μπορεί να ενώσει και να συνθέσει. Είμαι βέβαιος ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρει το κατάλληλο πρόσωπο.

Η παράταξη διαθέτει πρόσωπα που έχουν κατά καιρούς και όποτε έχουν κυβερνήσει έχουν αποδείξει στην πράξη ότι μπόρεσαν να υπηρετήσουν εθνικούς σκοπούς πολύ καλύτερα από κομματικούς».

Ακολούθησε η εύλογη παρατήρηση από τον παρουσιαστή της εκπομπής:

«Αυτοί που έχουν κυβερνήσει και είναι εν ζωή, εάν θαμάμαι καλά, λέγονται Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς και θα είναι στην εκδήλωση την ερχόμενη Δευτέρα στο Πολεμικό Μουσείο. Εικάζω πως εννοείτε έναν από τους δύο».

«Θα χαιρόμουν πολύ πάντως. Εγώ έχω ανδρωθεί πολιτικά μέσα στη ΝΔ και ως νεότερος επί Κ. Καραμανλή και λίγο αργότερα ξανά νεότερος επί Α. Σαμαρά. Θεωρώ ότι και οι δύο μπορούν να ενώσουν και να συνθέσουν».

«Έχετε κάποια προτίμηση», ήταν η ερώτηση που δέχθηκε ακολούθως ο κ. Κυρανάκης για να απαντήσει λακωνικά:

«Θα το αφήσω εδώ»:

φωτο:eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις